Beste cellisten,

Het is weer zover, ik heb de agenda voor jullie klaarstaan met de geplande workshops en celloweekenden voor 2023!

Zit er iets voor jou bij?
Schuif je aan?

Cello Workshop Bach Koralen met Gied

6 april in Amsterdam: Bach koralen met Gied voor gevorderden

Het is Witte Donderdag; de passietijd is aangebroken. Overal klinken weer Lucas Passionen, de Mattheus, in ijskoude kerken. Maar Johann Sebastian Bach is zoveel meer dan passietijd muziek. Op donderdagavond 6 april is er plaats voor maximaal 8 gevorderde cellisten om in de studio aan enkele stukken van Bach te werken. En jij kunt front-row zitten… Geniet met docent Gied van Oorschot van deze prachtige muziek!

Cello Workshop Bachdag

8 april in Velp: Bachdag

 

Op zaterdag 8 april is er een Bachdag te Velp: heerlijk Bach koralen spelen, je ontspannen door de ademhaling van het koor allen te voelen: ook wanneer je cello speelt. Indien er cellisten aanschuiven van hoog niveau spelen we ook  “Heute noch” uit de Kaffee cantate en “Der Tag, der ist so freudenreich”. Hiervoor hebben we wel voldoende gemiddelde en gevorderde spelers nodig ;-). Is er tijd over dan spelen we de sarabande uit Bach’s zesde suite voor violoncello piccolo als cello kwartet. Een hele dag muziek van Johann Sebastian Bach; schuif aan zolang er plaats is… Deze dag is voor cellisten van alle niveaus, met dienverstande dat je als beginner de grote greep beheerst en zuiver kunt spelen.

We nemen natuurlijk ook de barokstreek onder de loep: het gebruik van de valtechniek, het gewicht van je grote spiergroepen, het zwaar-licht principe. Goed voor lichaam en geest!

Cello VIP boostcamp dag Velp 2023

21 mei in Velp: VIP BooStcampdag!
(min. 4 – max. 5 deelnemers)

Dit is een dag waarvoor je niets hoeft voor te bereiden. Come as you are. Je staat open voor mijn aanmerkingen en tips voor je spel, jij hebt alle tijd voor jouw vragen aan mij. We vormen een groepje die dag, en of je nu een gemiddelde of gevorderde cellist bent; ik zorg dat je met eye-openers weer naar huis gaat. dat je niet alleen leert van wat ik aan jou persoonlijk vertel maar dat je ook zult leren van wat ik de anderen vertel. Je leert direct en indirect. Dit wordt een dag waarop het samen aan je cello techniek werken centraal staat: van basis level tot verder gevorderd: een dag om jezelf extra uit te dagen. Jouw niveau is voor mij persoonlijk absoluut niet van belang. Wel je wil om verbeteringen, suggesties en aanwijzingen te krijgen, een spiegel voorgehouden te krijgen indien noodzakelijk, en alle hulp en tips te krijgen die je net wilde horen.

Cello VIP boostcamp dag Velp 2023

17 juni in Velp: Samenspeeldag voor beginners

Dit is DE dag voor de beginnende cellist. Of je nu eerder samengespeeld hebt of niet; als jij je een beginner noemt ben je van harte welkom. Je hebt een half jaar celloles gehad, thuis geoefend en je weet waar je vier vingers ongeveer moeten staan. Maar ook indien je twee jaar speelt of drie; als je je aangesproken voelt ben je hier 17 juni welkom!

Deze dag oefenen we hoe je samen speelt; luisteren naar je zelf, en naar andere cellisten tegelijk. We oefenen alle stemmen tegelijk maar gaan natuurlijk ook per stem onze partijen oefenen. Zo zie je hoe je een stuk ‘onder elkaar’ krijgt. We stemmen akkoorden af voor zuiverheid en leren dat je ook na een fout ‘gewoon’ door mag spelen :-). Natuurlijk is het juiste karakter van het stuk treffen onze ‘kers op de taart’! Ook is er tijd voor jouw muzikale, technische en cello gerelateerde vragen. 

Celloweekend sept '23 Velp

23-24 september in Velp: Celloweekend voor gemiddeld en gevorderd niveau cellisten

Dit weekend in september 2023 komen we samen om in een ontspannen sfeer muziek te maken. Alle dagdelen zijn gevuld met samenspel. Echter er is ook tijd voor je persoonlijke cellotechnische en muzikale vragen. De ‘gemiddelde cellist’ wisselt vlot in de eerste vier posities. Maar; ook de cellist die een sterke muzikale achtergrond heeft (bachelor hobo?) en misschien technisch nog niet zover is maar goed thuis is in muziek en in samenspel is ook van harte welkom. De ‘gevorderde cellist’ ziet positiespel niet meer als een uitdaging en durft vol goede moed de duimpositie partijen te spelen. We zijn er om te leren; zie het als een weekend lang oefenen van toonvorming in de hoogte ;-). Ik kies de stukken zodra het niveau van de inschrijvers mij duidelijk is. Denk aan vier tot vijf werken welke we dit weekend aanpakken.

Een degelijke voorbereiding voor dit weekend is een must. Schrijf je alleen in indien je tijd maakt je partijen in te studeren.

Doe jij mee?

Dat hoop ik! Je geeft je op via het invulformulier op de betreffende pagina van de workshop(s).

Mocht ons samenzijn door een nieuwe corona variant niet mogelijk zijn betaal ik je het deelname fee terug. Mag ons samenzijn doorgaan maar meld je je af is er geen restitutie mogelijk.

Hartelijke groet,
Scarlett !

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

De noten klinken niet zoals thuis…

De noten klinken niet zoals thuis…

Fotografie: Wim VooijsHerken jij deze volgende situatie? Je zit op celloles of op een voorspeel moment en terwijl je je zo goed hebt voorbereidt en echt lekker en goed gewerkt hebt thuis klinken er noten die je niet herkent. Speel je blijkbaar andere vingers dan je...

Share This