Bachdag

Zaterdag 8 april ’23

in Velp (Gelderland)

= VOL!

Datum: 8 april 2023, 11.00-15.00 uur = VOL

Stuur vooral een email om reserve te komen staan.

 

Op zaterdag 8 april is er een Bachdag te Velp: heerlijk Bach koralen spelen, je ontspannen door de ademhaling van het koor allen te voelen: ook wanneer je cello speelt. Deze dag is voor cellisten van alle niveaus met dienverstande dat je als beginner al in vlot tempo de grote greep en verlaagde eerste vinger kunt spelen. Ik probeer altijd nieuw fris materiaal te vinden. Vaak laat ik iets voor jullie arrangeren opdat je iets unieks hebt.

Wat staat er op het programma 8 april a.s.?
We leren elkaar muzikaal kennen door het koraal “Petrus der nicht denkt zurueck” te spelen. En al surfend kwam ik op dit waanzinnige lied van Bach; “Come, sweet death”, oftewel: “Komm, suesser Tod.” Dit geestelijke lied is door Sheku, bekend van zijn prachtige spel tijdens de huwelijks plechtigheid van Meghan en prins Harry voor cello kwintet gearrangeerd. Wat een prachtig mooi stuk, in Es groot met drie mollen. Ik heb mijn huis-arrangeur gevraagd of zij dit ook voor mij kon bewerken tot cello kwintet en jawel. Luister je even mee? Wil jij dit stuk spelen? Schrijf je in. En vergis je niet; als je denkt dat langzame stukken makkelijk zijn zul je verrast worden hoe lastig het is om samen te blijven en nota bene je lange noten rustig uit te tellen. Maar daarom doe je mee aan dit soort dagen; samenspelen moet je leren door het heel veel te doen.

Ook op het programma die dag staat het enorm opzwepende en vrolijke  “Heute noch,” uit de beroemde Kaffee cantate. Dit stuk heb ik voor cello sextet uit laten schrijven en vorig jaar vonden we het zo geslaagd dat we hebben gezegd; dit stuk houden we er ieder jaar in. Je kunt ook ieder jaar een andere partij kiezen: het verveelt nooit.  En dan spelen we ook “Der Tag, der ist so freudenreich”. Keurig uitgeschreven voor vier celli, plus een bonus partij voor de notenvreters; stem twee en drie in één partij. We hebben dus dare-devils nodig ;-).

 

We nemen natuurlijk ook de barokstreek onder de loep: het gebruik van de valtechniek, het gewicht van je grote spiergroepen, het zwaar-licht principe. Goed voor lichaam en geest! Je neemt ervan mee wat je kunt, de rest gaat op de composthoop voor later.

De dag gaat door bij minimaal acht deelnemers. Neem je je cello maatje mee?

 

Petrus der nicht denkt zurueck; dit koraal staat in de speellijst.

 

Heute noch, de fantastische aria uit Der Kaffe cantata. Dit werk heb ik laten arrangeren voor 6 celli en je gaat gegarandeerd vrolijk naar huis wanneer je dit gespeeld hebt! 😉

Hier hoor je ‘Der Tag, der ist so freudenreich’ uitgevoerd door cello kwartet. Dat wil jij toch ook? Inschrijven!

 

Je kunt gewoon mee spelen met je moderne strijkstok, echter heb je een barokstok; neem hem mee!  Indien je dat leuk vindt kun je die dag ook een barokstok lenen en eventueel bij mij aanschaffen. Deze kost inmiddels € 169,00 maar koop je hem die dag reken ik nog de oude prijs a € 149,00. Laat me het even weten, dan zorg ik dat er eentje geharsd voor je klaar ligt.

Cello-Bach-workshop

Hoe ziet de dag eruit?

De koffie staat klaar vanaf 10.30 uur en het samenspel begint om 11.00 uur.

Omstreeks 13.00 uur lunchen we. Daarna spelen we met een pauze verder tot 15.00 uur. Daarna is er een hapje en een drankje om bij te praten! Natuurlijk houden we rekening met eventuele dieet wensen en allergieen.

Voor wie is deze dag?

Deze dag in toegankelijk voor cellisten alle niveaus. Echter als beginnend cellist ben je wel ver genoeg gevorderd om de grote greep in vlot tempo zuiver te kunnen spelen. Verder hebben we ver-gevorderde cellisten nodig om de meest uitdagende titels zoals boven beschreven te kunnen spelen. Het beschreven programma is gebaseerd op voldoende sterke spelers. Anders pas ik de titels aan naar minder pittig :-). 

Kosten

Doe jij mee? Super!

Deelname aan deze dag kost € 120,00 inclusief lunch, koffie, thee, sapjes en tussendoortjes. En niet te vergeten mooie bladmuziek in PDF format welke niet altijd elders te verkrijgen is omdat ik deze heb laten bewerken. Je deelname is definitief zodra je het deelname fee voldaan hebt.

Let op: indien je je opgeeft ga ik er van uit dat je mee doet. Indien je onverhoopt niet kunt komen is er tot 6 weken voor datum restitutie mogelijk van € 70,00 van je deelname fee. Binnen 6 weken voor datum is er geen restitutie mogelijk. Je mag echter wel ten aller tijde zelfstandig je plaats overdragen aan een andere cellist met een voor de workshop passend niveau. 

De te voorbereiden bladmuziek wordt je in februari toe gemaild; de te spelen titels zijn ten dele afhankelijk van het niveau van de deelnemers. Indien van toepassing; print ook de partituur uit opdat je mee kunt lezen wat andere stemmen doen.

Verder neem je mee je cello, lessenaar, lessenaar lampje, celloplankje, potlood en gum. Er zijn in hoogte verstelbare krukken aanwezig.

Waar vindt deze Bachdag plaats?

Bij ons thuis, op de Zutphensestraatweg 44 te Velp, op 190 meter van CS Velp en 100 meter vanaf de (trolley)bushalte. Parkeren kun je het best op onze parkeerplaats voor het huis of op straat tegenover onze parkeerplaats, de Havelaarstraat.

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

Je krijgt in februari de digitale bladmuziek in je mailbox zodat je jezelf goed kunt voorbereiden.

 

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: alle bladmuziek, liefst ook indien van toepassing de partituren. Je cello, lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier. En… batterijen vol energie!

Ik speel nu twee jaar cello, is dit ook geschikt voor mij?

Jawel; indien je de grote greep beheerst en zuiver kunt spelen ben je ver genoeg gevorderd! Zo niet, wacht dan op een samenspeel moment dat ook voor beginners is.

Waar wordt deze workshop gegeven?

Op de Zutphensestraatweg 44 6881 WS te Velp. Goed bereikbaar met trolley en trein!

Ik wil graag meedoen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Velp nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

Er is maar plaats voor maximaal 12 fysieke deelnemers, op dit moment is er nog plaats! Doe mee; samenspelen kun je niet genoeg doen.

Wissel je makkelijk positie? Speel je de grote greep trefzeker zuiver? Doe mee! We maken er een fantastische Bachdag van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This