Celloshop

Lang niet alle cello’s halen deze celloshop pagina. Zoek je een mooi instrument? Laat me weten wat je zoekt via het formulier dat hieronder staat: je komt dan op een lijstje. Zo hoor je vrijblijvend als een van de eersten wat er binnen is gekomen. Pas daarna komt een cello in dit overzicht te staan. 

Een cello koop je niet zo maar; daar komt veel gevoel bij kijken. Toen ik in mijn studietijd tijdens mijn celloles ‘mijn’ cello zag liggen sloeg mijn hart een slag over; ik was op slag verliefd. Ik probeerde hem en hoe kon het anders; hij klonk zoals hij er uit zag; fantastisch! Sindsdien zijn wij onafscheidelijk. Dit is wat mij betreft het belangrijkst waar je op moet letten wanneer je een cello gaat kopen: je moet een beetje verliefd worden.

Al meer vijfentwintig jaar ben ik cellist en ook verkoop ik mooie oude en nieuwe cello’s.  Ook jou help ik verder naar de juiste cello.
Wanneer jij bij mij cello’s komt proberen vraag ik vooraf wat jij zoekt. In welke ‘cello-fase’ je zit, wat voor geluid je mooi vindt, waar je nu op speelt en wat je hoopt te vinden in welk budget. Aan hand daar van weet ik wat ik voor je klaar moet leggen om te proberen.  Ik help je verder; dat vind ik leuk en aan de referenties te zien werkt dat.

Bij mij gaat het om het gevoel, het geluid en het comfort dat de cello je geeft. Ik ken de cello’s die ik verkoop want ik bespeel ze terwijl ik les geef. Ik kan ze ook voor je bespelen opdat je van een afstand kunt horen hoe ze klinken.  Zo verkort ik jouw weg naar het vinden van de juiste cello.

Wanneer je de door jou bij mij aangekochte cello ooit muzikaal ontgroeit of indien de maat te klein geworden is zie ik je terug en ruilen we de cello weer in naar het instrument dat bij je volgende fase past. Tegen aankoopprijs tenzij er grote schade voorgekomen is. Dat is een granieten garantie, niet? Zo zie ik de meeste klanten nog een tweede of derde keer terug. Ja, soms tot ze op het conservatorium belanden. Conservatorium of niet; het zien groeien van mijn klanten is super leuk!

Ik word ondersteund door mijn fijne cello collega’s cellisten Koen, Lotte, Gied en Charlotte. Zij spelen allen cello, geven ook les in de studio, en kunnen je de cello ook laten horen als je wilt. Wij denken met je mee, wij zoeken  met jou de match.

Check de enthousiaste referenties verspreid over de site of bij ‘Referenties‘ in het menu.

Vaak wordt een cello al verkocht voordat hij op de foto gaat en online komt. Wil je iets speciaals, geef me dan een geheel vrijblijvende zoekopdracht

Op zoek naar een speciale cello?

Lang niet iedere cello haalt het internet, komt zichtbaar in mijn celloshop. Dat komt omdat er meer vraag is dan aanbod. Wanneer er een mooie cello binnenkomt mail ik degenen die op een wachtlijstje staan en kun je vervolgens indien je wilt een afspraak inplannen. Wil jij op deze lijst? Het is geheel vrijblijvend!

Deze cello’s zijn onlangs verkocht:

Verkocht, Boheemse cello

Verkocht, mooie oude cello van L. Moitessier

Verkocht, mooie cello van H. Derazey

Verkocht, mooie barok cello van C. Hellmer

Verkocht, een mooie 7/8e cello van neuner-Hornsteiner

Verkocht, Tjechische Graslitz cello

FAQ

Veelgestelde vragen

Op welke dagen kan ik een afspraak maken?

In Amsterdam op vrijdag bij mij, Scarlett, en op de andere dagen te Velp, Gelderland. In Amsterdam kun je op zaterdagen en dinsdagen geholpen worden door mijn collega’s Lotte of Koen. Op woensdagen is Charlotte er en op donderdag helpt Gied je graag verder!

Kun je ook op latere leeftijd cello leren spelen?

Jazeker! De meeste leerlingen die starten zijn ouder dan dertig, en regelmatig boven de vijftig.

Het is meer dan eens voorgekomen dat iemand geheel zonder ervaring bij mij een cello uit kwam zoeken, en daarna ook de eerste celloles bij mij nam, en jarenlang op les bleef komen.

Wat kost een cello?

Cello’s zijn er in veel kwaliteiten en soorten. Het start een beetje bij € 1.699,00 maar dan komen daar vaak nog mooie goede nieuwe snaren bij, een stok en hoes.  Een mooie oude cello welke in goede staat is vind je vaak tussen € 3.900,00 en € 6.900,00. Voor de oude kleine hele en 7/8e cello’s waarin ik een beetje specialist ben geworden,  gelden hogere prijzen; deze zijn zeer zeldzaam en denk dan aan € 6.500,00 tot € 9.000,00.

Kan ik mijn cello inruilen?

Wanneer je bij mij een cello koopt kun je deze ook weer inruilen voor het zelfde bedrag en verder groeien naar een weer betere cello. Dit op voorwaarde dat het instrument in dezelfde staat verkeert als bij aankoop. Zo komen klanten vaak drie maal terug, starten zij op een eenvoudige cello en eindigen zij met een prachtige cello van Marc Laberte of Atelier Robin, om maar wat mooie bouwers te noemen. Dit is een granieten prijsgarantie.

Kan ik ook een cello kopen op afbetaling?

Jawel; dit is mogelijk. Je kunt dan het aankoopbedrag door twaalf delen en in de twaalfde maand de koop volledig afronden.

Koop je ook cello's in?

Ja, die mogelijkheid is er. Er worden mij wekelijks cello’s te koop aangeboden. Voorwaarde is wel dat de cello minimaal 80 jaar oud is en in goede staat. Stuur mij gerust per email foto’s van de cello; bovenblad, achterblad, zijkanten en krul, en een foto van het aankoopbewijs of taxatierapport. 

Share This