Celloshop

 Ik was helemaal niet op zoek in naar een andere cello in 1999
toen ik tijdens mijn celloles op de vleugel in Musis Sacrum
‘mijn’ cello zag liggen. Mijn hart sloeg een slag over; ik was op slag verliefd.
Mijn leraar zei; ‘Probeer hem maar; ik speel hem in voor iemand anders.’
Hoe kon het anders; hij klonk zoals hij er uit zag; ik was verliefd.
Het voelde meteen goed. Dit was hem. Deze cello is ‘mijn’ cello.
Ik mocht hem kopen en we zijn onafscheidelijk.

Deze webshop is niet helemaal wat het lijkt. Ik wil namelijk geen cello verkopen zonder je eerst te hebben leren kennen. Eerst wil ik je ontmoeten en even om zien gaan met de cello’s.

Bij mij in de studio of in Drenthe is het niet spannend of zo.  Er is geen drempel wat mij betreft. Ik help je verder; dat vind ik leuk en aan de referenties te zien komt dat over.

Kom je bij mij dan zie ik jouw ‘zit’ achter de cello. Ik ken de cello’s die ik verkoop want ik bespeel ze terwijl ik les geef. Ik zie wat jou aanspreekt en wat je fysiek nodig hebt terwijl je cello’s probeert en ik weet binnen tien minuten welke cello’s ik neer moet leggen en welke ik je niet eens hoef te laten proberen.  Zo verkort ik jouw weg naar het vinden van de juiste cello. Vanaf dat moment is het je gevoel volgen en kijken waar jij blij van wordt, zo simpel is het. En omdat het mij overkomen is weet ik dat dat kan. Volg je gevoel.

Wanneer je de door jou bij mij aangekochte cello ooit muzikaal ontgroeit zie ik je terug en ruilen we de cello weer in naar het instrument dat bij je volgende fase past. In principe tegen aankoopprijs. Dat is een granieten garantie, niet? Zo zie ik de meeste klanten nog een tweede of derde keer terug. Ja soms tot ze op het conservatorium belanden. Conservatorium of niet; het zien groeien van mijn klanten is super.

Check de enthousiaste referenties verspreid over de site of bij ‘Referenties‘ in het menu.

Deze cello’s zijn onlangs verkocht:

Verkocht, Boheemse cello

Verkocht, mooie oude cello van L. Moitessier

Verkocht, mooie cello van H. Derazey

Verkocht, mooie barok cello van C. Hellmer

Verkocht, een mooie 7/8e cello van neuner-Hornsteiner

Verkocht, Tjechische Graslitz cello

FAQ

Veelgestelde vragen

Op welke dagen kan ik een afspraak maken?

In Amsterdam op donderdag of vrijdag bij mij, Scarlett, en op de andere dagen te Havelte, Drenthe. In Amsterdam kun je op zaterdag geholpen worden door mijn collega’s Lotte of Koen.

Kun je ook op latere leeftijd cello leren spelen?

Jazeker! De meeste leerlingen die starten zijn ouder dan dertig, en regelmatig boven de vijftig.

Het is meer dan eens voorgekomen dat iemand geheel zonder ervaring bij mij een cello uit kwam zoeken, en daarna ook de eerste celloles bij mij nam, en jarenlang op les bleef komen.

Wat kost een cello?

Cello’s zijn er in veel kwaliteiten en soorten. Het start een beetje bij € 1.699,00 maar dan komen daar vaak nog mooie goede nieuwe snaren bij, een stok en hoes.  Een mooie oude cello welke in goede staat is vind je vaak tussen € 3.900,00 en € 6.900,00. Voor de oude kleine hele en 7/8e cello’s waarin ik een beetje specialist ben geworden,  gelden hogere prijzen; deze zijn zeer zeldzaam en denk dan aan € 6.500,00 tot € 9.000,00.  

Kan ik mijn cello inruilen?

Wanneer je bij mij een cello koopt kun je deze ook weer inruilen voor het zelfde bedrag en verder groeien naar een weer betere cello. Dit op voorwaarde dat het instrument in dezelfde staat verkeerd als bij aankoop. Zo komen klanten vaak drie maal terug , starten zij op ene eenvoudige cello en eindigen zij met een prachtige cello van Marc Laberte of Atelier Robin, om maar wat mooie bouwers te noemen. Dit is een granieten prijsgarantie.

Kan ik ook een cello kopen op afbetaling?

Jawel; dit is mogelijk. Je kunt dan het aankoopbedrag door twaalf delen en in de twaalfde maand de koop volledig afronden.

Haparandaweg 788A
1013 BD Amsterdam (Houthavens)
06-18189005

info@celloverkoop.nl

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je kunt de privacyverklaring hier lezen. Bij aanmelding geef je toestemming om de VideoBlogPost te ontvangen en op de hoogte te blijven van onze producten en diensten.