Celloshop

Ik was helemaal niet op zoek naar een andere cello
toen ik tijdens mijn celloles op de vleugel in Musis Sacrum
‘mijn’ cello zag liggen. Mijn hart sloeg een slag over; ik was op slag verliefd. Ik probeerde hem en hoe kon het anders; hij klonk zoals hij er uit zag; ik was op slag verliefd op die cello. Sindsdien zijn wij onafscheidelijk. Dit is wat mij betreft het belangrijkst waar je op moet letten wanneer je een cello gaat kopen: cello’s proberen en je gevoel volgen. 

Al meer dan twintig jaar ben ik cellist en ook verkoop ik mooie oude en nieuwe cello’s. Ik doe dit al meer dan tien jaar en heb ontzettend veel cellisten aan hun huidige cello geholpen. Zelfs professionals aan hun tweede instrument. Ook met jou kijk en probeer ik mee. Wanneer jij bij mij cello’s komt proberen hoor ik in een voorgesprek wat jij zoekt. In welke ‘cello-fase’ je zit, hoe lang je bent, waar je nu op speelt, waar je tegenaan loopt; wat je hoopt te vinden. Aan han daar van weet ik wat ik voor je klaar moet leggen om te proberen.  Ik help je verder; dat vind ik leuk en aan de referenties te zien werkt dat.

Kom je bij cello’s proberen mij dan heb ik al een voorselectie gemaakt. Wat klinkt goed? Wat speelt makkelijk aan? Past de maat cello en het model? Is de mensuur goed voor jou? Een vioolbouwer is hier helemaal niet mee bezig, die kijkt naar totaal andere dingen. Bij mij gaat het om het geluid en het comfort. Ik ken de cello’s die ik verkoop want ik bespeel ze terwijl ik les geef.  Zo verkort ik jouw weg naar het vinden van de juiste cello. 

Wanneer je de door jou bij mij aangekochte cello ooit muzikaal ontgroeit zie ik je terug en ruilen we de cello weer in naar het instrument dat bij je volgende fase past. In principe tegen aankoopprijs. Dat is een granieten garantie, niet? Zo zie ik de meeste klanten nog een tweede of derde keer terug. Ja soms tot ze op het conservatorium belanden. Conservatorium of niet; het zien groeien van mijn klanten is super.

Check de enthousiaste referenties verspreid over de site of bij ‘Referenties‘ in het menu.

Deze cello’s zijn onlangs verkocht:

Verkocht, Boheemse cello

Verkocht, mooie oude cello van L. Moitessier

Verkocht, mooie cello van H. Derazey

Verkocht, mooie barok cello van C. Hellmer

Verkocht, een mooie 7/8e cello van neuner-Hornsteiner

Verkocht, Tjechische Graslitz cello

FAQ

Veelgestelde vragen

Op welke dagen kan ik een afspraak maken?

In Amsterdam op donderdag of vrijdag bij mij, Scarlett, en op de andere dagen te Havelte, Drenthe. In Amsterdam kun je op zaterdag geholpen worden door mijn collega’s Lotte of Koen.

Kun je ook op latere leeftijd cello leren spelen?

Jazeker! De meeste leerlingen die starten zijn ouder dan dertig, en regelmatig boven de vijftig.

Het is meer dan eens voorgekomen dat iemand geheel zonder ervaring bij mij een cello uit kwam zoeken, en daarna ook de eerste celloles bij mij nam, en jarenlang op les bleef komen.

Wat kost een cello?

Cello’s zijn er in veel kwaliteiten en soorten. Het start een beetje bij € 1.699,00 maar dan komen daar vaak nog mooie goede nieuwe snaren bij, een stok en hoes.  Een mooie oude cello welke in goede staat is vind je vaak tussen € 3.900,00 en € 6.900,00. Voor de oude kleine hele en 7/8e cello’s waarin ik een beetje specialist ben geworden,  gelden hogere prijzen; deze zijn zeer zeldzaam en denk dan aan € 6.500,00 tot € 9.000,00.  

Kan ik mijn cello inruilen?

Wanneer je bij mij een cello koopt kun je deze ook weer inruilen voor het zelfde bedrag en verder groeien naar een weer betere cello. Dit op voorwaarde dat het instrument in dezelfde staat verkeerd als bij aankoop. Zo komen klanten vaak drie maal terug , starten zij op ene eenvoudige cello en eindigen zij met een prachtige cello van Marc Laberte of Atelier Robin, om maar wat mooie bouwers te noemen. Dit is een granieten prijsgarantie.

Kan ik ook een cello kopen op afbetaling?

Jawel; dit is mogelijk. Je kunt dan het aankoopbedrag door twaalf delen en in de twaalfde maand de koop volledig afronden.

Koop je ook cello's in?

Ja, die mogelijkheid is er. Er worden mij wekelijks cello’s te koop aangeboden. Voorwaarde is wel dat de cello minimaal 80 jaar oud is en in goede staat. Stuur mij gerust per email foto’s van de cello; bovenblad, achterblad, zijkanten en krul, en een foto van het aankoopbewijs of taxatierapport. 

Haparandaweg 788A
1013 BD Amsterdam (Houthavens)
06-18189005

info@celloverkoop.nl

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je kunt de privacyverklaring hier lezen. Bij aanmelding geef je toestemming om de VideoBlogPost te ontvangen en op de hoogte te blijven van onze producten en diensten.