Bach rond Pasen: workshop

voor gevorderden met Giedย 

te Amsterdamย 

= VOL!

Helaas, deze workshop zit al vol!
Wil je op de reservelijst? Stuur even een bericht naar team@celloles.comย 

Donderdag 6 april: tijd voor Bach…

Het is Witte Donderdag; de passietijd is aangebroken. Overal klinken weer Lucas Passionen, de Mattheus, in ijskoude kerken. Maar Johann Sebastian Bach is zoveel meer dan passietijd muziek. Op donderdagavond 6 april is er plaats voor maximaal 8 gevorderde cellisten om in de studio aan enkele stukken van Bach te werken. En jij kunt front-row zitten… Geniet met docent Gied van Oorschot van deze prachtige muziek!

Wie is Gied?

Gied van Oorschot is sinds 1 september 2022 de nieuwste docent in de studio te Amsterdam: hij geeft les op donderdag. Gied sloot vorig jaar na een studie moderne cello zijn studie barokcello af bij Viola de Hoog aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarom dacht ik meteen aan Gied om deze avond te hosten. Zelf geef ik, Scarlett, in Velp een Bachdag voor alle niveaus op zaterdag 8 april.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is speciaal voor gevorderde cellisten. De stukken die gekozen worden zullen absoluut speelbaar zijn, waardoor het gegarandeerd is dat je lekker zult spelen, zult strijken deze avond. Gied maakt dat jullie de puntjes op de ‘i’ gaan zetten; zuiver, sfeervol spel, met oog voor detail. Deze avond is voor cellisten die makkelijk, zuiver en flexibel door 5 posities wisselen, misschien zelfs met plezier de duimpositie spelen.

Hoe gaat de avond eruit zien?

De studio is open vanaf 18.30 uur. Kom bij voorkeur tussen 18.30 en 18.40 binnen: installeer je relaxed. Gied start om 19.00 uur. Rond 21.15 uur zal Gied het muzikale deel afronden en is er tijd om gezellig na te kletsen met een hapje en drankje.

Er wordt gespeeld op A = 440 Herz. Zegt dit je niets dan is er niets aan de hand!! ๐Ÿ˜‰ย  Gied trekt zijn darmsnaren op naar 440 voor deze avond. Er is alle tijd voor vragen.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen โ‚ฌ 69 per persoon. Dit is inclusief thee en koffie en na afloop gezellig kletsen onder het genot van een hapje en een drankje.

Hoe kan ik mezelf aanmelden?

Je bent gewend om je op te kunnen geven middels een formulier echter voor deze workshop werkt deelname iets anders. Ik zal cellisten die in het profiel passen een email sturen waarin ik hen op deze workshop attendeer. Herken jij je in het geschetste profiel en krijg je geen email met uitnodiging voor deze workshop?ย  Stuur me een berichtje voor overleg; info@celloverkoop.nl. De workshop gaat door bij minimaal 5 gevorderde cellisten. Maximum aantal is 8.

Barokstok-2

Barokstok of moderne stok?

Gied speelt deze avond met zijn barokstok. Heb jij ookย  een barokstok? Dan neem je hem vast mee ๐Ÿ™‚
Je mag natuurlijk ook deelnemen met je eigen moderne stok! Wil je echter een barokstok proberen die avond dan kan dat ook. Een barokstok geeft je door zijn gewicht verdeling een natuurlijker zwaar-licht geluid, een sterk barok era kenmerk, biedt meer snelheid en wendbaarheid omdat hij korter en lichter is en dichter bij het balanspunt vast wordt gehouden. Een verademing als je het mij vraagt.

Weet je al of je er eentje wilt proberen die avond? Stuur me dan een bericht en hij ligt geharsd voor je klaar. Mocht je er eentje willen aanschaffen: deze strijkstokken kosten op dit moment โ‚ฌ 169,00 en prijzen blijven stijgen. Echter schaf je er 6 april bij Gied eentje aan dan betaal je nog de oude prijs, te wetenย  โ‚ฌ 149,00.

Enkele inspiratiefilmpjes:

Petrus der nicht denkt zurรผck

Koraal uit de Johannes Passion

Bist Du bei mir; een prachtige aria welke gearrangeerd s voor cello ensmeble.

๐†๐ž๐›๐ซ๐ฎ๐ข๐ค๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฃ๐ž ๐›๐จ๐ฏ๐ž๐ง๐š๐ซ๐ฆ ๐›๐ข๐ฃ ๐๐ž ๐›๐š๐ซ๐จ๐ค๐ฌ๐ญ๐ซ๐ž๐ž๐ค ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐œ๐ž๐ฅ๐ฅ๐จ

Je deelname is definitief zodra je het deelname fee voldaan hebt middels een betaalverzoek. Let op; indien je je opgeeft ga ik er van uit dat je mee doet. Er is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons samenzijn verbiedt. Wel mag je indien je verhinderd bent je plaats zelfstandig aan een andere cellist overdragen, op voorwaarde dat diens niveau toereikend is. Het voor te bereiden materiaal wordt je binnen enkele dagen na opgave toegemaild.

Waar vindt de Bach workshop plaats?

In mijn studio in Amsterdam, Haparandaweg 788A, 1013BD te Amsterdam (Houthavens). Aanvang 19.00. Kun je dat niet halen dan loop je gewoon iets later binnen.

Neem de tijd om te parkeren; er zijn parkeerplaatsen maar het is een autoluwe stadswijk. Parkeren is het makkelijkst indien je een parkeerapp hebt. je hebt je kentekenplaatnummer nodig om te een parkeerkaartje te kunnen kopen.

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier:

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, bladmuziek, indien je hebt een opvouwbare lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier.ย 

Ik ben al even bezig met positiespel, is deze workshop ook geschikt voor mij?

Helaas; ‘al even bezig’ is voor deze workshop niet voldoende. Voor deze avond zoek ik handige ervaren spelers die helemaal thuis zijn in positiespel.

Waar wordt deze workshop gegeven?

Op de Haparandaweg 788A, 1013BD te Amsterdam Houthavens. Parkeren is het makkelijkst met een parkeerapp. Kom op tijd!

Ik wil graag meedoen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Amsterdam nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

De workshop biedt plaats aan minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. Informeer via info@celloverkoop.nl of er nog plaats is.

Is dit iets voor jou, cello-tijger?ย  Maak er samen een fantastische avond van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nlย | 06 - 1818 9005

Share This