Vind de cello die bij je past.

Ik help je jóuw cello te vinden.

Wie is Scarlett?

Vrij laat, op mijn 19e, kreeg ik mijn eerste celloles. Ik was totaal verkocht en wist meteen; dit is wat ik heel mijn leven wil doen! En dat is gelukt. Zeven jaar later, sinds 1997, werkte ik fulltime als cellist en cellodocent. Ik behaalde mijn cello diploma bij Ran Varon, aan de Hogeschool Artez te Zwolle.

Ik ben nu 52 en verhuur en verkoop cello’s sinds 1999. Omdat er een wachtlijst was bij vioolbouwers om een goede cello te kunnen huren, ben ik cello’s in gaan kopen voor de verhuur.  Ik kreeg door het zelf inkopen en samenwerking met een vioolbouwer steeds meer vakkennis.

 

Celloles-volwassenen-arnhem-03-new

Omdat er met regelmaat een leerling op les kwam met een koop-optie van een vioolbouwer en ik vaak de prijs te hoog vond, of de maat of het model niet geschikt, ben ik ook met mijn leerlingen mee gaan kijken. Op zoek naar een cello met de juiste prijs, de juiste maat en het juiste model. Ieder mens is anders en bij ieder mens past een fijne cello. Ook al heeft je lichaam een natuurlijke houding tijdens het cello spelen, toch kan er bij een verkeerde cello of verkeerde houding een kink in je fysieke kabel komen.
Dat resulteerde in een actieve in- en verkoop van cello’s. Nu heb ik meer dan 70 cello’s op voorraad in meerdere modellen, maten en prijzen die variëren van € 1795,00 tot € 13.000,00.

Zo heb ik nu een ware cellowinkel; ik bied oude en nieuwe cello’s aan, strijkstokken en cellokoffers. Voor ieder budget.

Ik let op, kijk met je mee, daar waar een vioolbouwer dat niet doet, om de juiste keus te maken binnen het door jou gestelde budget. Ontgroei je de cello muzikaal dan neem ik de cello tegen aankoopprijs van je terug: je legt wat bij en je groeit weer verder naar je volgende cello. Is dat een granieten garantie of niet? We proberen samen strijkstokken uit en vergelijken het comfort en geluid. Ook vinden we de juiste hoes of cellokoffer voor je.

Wat is het allerbelangsrijkst om een keus te maken?

Je gevoel!

Mijn eerste koopcello, een niet dure oude cello, was misschien niet de slimste keus; ik moest er hard op werken om iets voor elkaar te krijgen. Maar ik was zó verliefd op de cello dat ik er dat graag voor over had. Nooit spijt van gehad :-).

Zo maak ook jij je eigen afwegingen; daar komt geen centimerduimstok of ‘aankoop checklist’ bij kijken. Ik vertel je de voor’s en tegen’s van een cello en jij kiest.

Wat heel speciaal is, is dat mensen mij mailen omdat zij hun cello aan mij willen verkopen.  Oude cello’s met een naam van vroeger eraan vast; Max Möller, Bouman, Lindeman, Vedral… Ik neem ze in consignatie wat betekent dat ik ze verkoop voor de eigenaar,  of koop ze zelf van de eigenaar in en zoek voor deze mooie celli een nieuwe eigenaar. Door mijn jaren lange ervaring kan ik cello’s taxeren, op waarde schatten. Ook hoe ze nú in de markt liggen want er is veel veranderd de afgelopen decennia!

Zie mij spelen op RTL bij Jinek & Renze!

Het_Strijkkwartet

Strijkkwartet

Wanneer ik geen celloles geef en niet op zoek ben naar cello’s speel ik heel graag kwartet. Mijn collega’s zijn zulke fijne meiden, en heerlijke musici. We geven om de zo veel jaar een concert in Het Concertgebouw; dat is echt iets fantastisch om naar toe te werken.

Meer over mij en mijn activiteiten als cellodocent en musicus kun je lezen op www.celloles.com en www.hetstrijkkwartet.nl.

Na je dertigste willen starten met cellolessen en stiekem meteen een mooi oud instrument willen bespelen? (Logisch hoor!) Kijk met mij wat je in dat geval wilt kopen. Misschien geen hele cello maar een kleine hele of 7/8e cello? We gaan passen meten welk model je het beste past. Ja: ook wanneer je nog nóóit celloles hebt gehad. 

Je droomcello willen vinden maar door de bomen het bos niet meer zien? Bij mij komt dat goed; ik denk met je mee; ik ben zelf cellist en docent. 

Wanhoop en frustratie; ongelukkig zijn met je huidige cello? Soms zo erg dat men wil stoppen met cello spelen! Vaak betreft dit een te grote en moeilijk bespeelbare stugge cello. Of… beroerde snaren!

Veel beginnende en gevorderde cellisten komen bij mij en gaan dolgelukkig de deur uit. Kijk maar bij referenties!

Omdat ik ontzettend graag cellisten help heb ik ook veel online cursussen gemaakt. Van cello methodes tot cello techniek. Van Bach suite tot Super leren strijken! cursus. Wil jij die bekijken? Kijk dan bij mijn online cello cursussen.

Waarom zou je bij mij een cello willen proberen?

 

• Ik ben cellist en cellodocent en probeer alle cello’s voor ik ze zelf inkoop. Ik weet wat een goede fijne cello is voor een beginnende en wat een gevorderde cellist zoekt.

• Ook weet ik precies hoe de cello’s die ik aanbied klinken en voelen, in tegenstelling tot een vioolbouwer en ik kan ze jou ook laten horen!

• Niemand heeft zoveel mooie betaalbare nieuwbouw en oude cello’s onder € 9.500,00 in de studio als ik.

• Voordat jij bij mij binnenkomt weet ik waarschijnlijk al wat ik klaar moet leggen door onze email wisseling of ons telefoongesprek.

• Groei je uit je instrument dan ruil ik hem weer in tegen het zelfde bedrag en groei jij verder. Een granieten garantie!

‘I wanted to thank you so much for all of your help (…) which has ended with my choice of this absolutely marvellous old English cello. It made a huge difference to me that you were so friendly and accommodating, that you listened without making comments, but gave your opinion clearly when I asked it, and helped me with your questions to clarify what I was looking for, and what I experienced with each instrument. It also helped enormously that you didn’t put me under any pressure to act, only to think. This actually helped me to come to faster decision than might otherwise have been the case…’

Recensie van Jennifer over de oude Engelse 7/8e cello

Wat een prachtige en inspirerende plek als je wilt kennismaken met de cello. Het warme welkom door Scarlett zelf maakt dat je in alle rust vertrouwd kunt raken met het instrument en maakt het tot een bijzonder moment. Ook daarna blijft Scarlett makkelijk bereikbaar voor vragen en ondersteuning!
Ria

‘Beste Scarlett, Ik wil je heel graag bedanken voor je wijze raad. Met de cello ben ik nu al heel gelukkig. De dag nadat ik hem bij jou heb gevonden, moest ik ‘s avonds een klasrecital spelen en ik heb dat meteen met mijn nieuwe cello gedaan. Want die halve dag dat ik het stuk op deze cello oefende, klonk het al meteen veel mooier dan op mijn vorige. Het leek net alsof deze cello dat stuk veel liever speelde. En alle dagen sindsdien, hoe weinig er dat ook nog maar zijn, staat deze cello nu naast mijn bed… ‘

Jantine

´Na een uitgebreide zoektocht naar een cello kwam ik bij Scarlett terecht. Ze vroeg goed door naar mijn wensen en nam alle tijd voor me, waardoor ik al mijn vragen kon stellen en de verschillende cello- en stokopties kon proberen. Uiteindelijk ben ik, tegen mijn eigen verwachting in, uitgekomen bij een Chinese cello. Omdat ik pas een paar jaar speel, vind ik het een fijn idee dat Scarlett een ´doorgroeimogelijkheid´ heeft: mocht ik binnen drie jaar willen doorgroeien naar een duurder instrument, dan neemt Scarlett mijn huidige cello voor de aanschafprijs terug. Hoewel ik erg blij ben met de cello die ik nu heb uitgekozen, is het voor mij als beginner goed om te weten dat deze mogelijkheid bestaat. Vanwege de behulpzaamheid en goede service kan ik de aanschaf van een cello bij Scarlett aan iedereen aanraden!´

Janneke

Share This