“The best day to start to play the cello was 20 years ago.

The next best day is today.”

Wie is Scarlett?

Vrij laat, op mijn 19e, kreeg ik mijn eerste celloles. Ik was totaal verkocht en wist meteen; dit is wat ik heel mijn leven wil doen!

Laat beginnen betekende wel aanpakken! Studeren, studeren en nog eens studeren. Alle zomercursussen en amateur orkesten waar ik maar in kon om ervaring op te doen en reperoire kennis op te bouwen doorliep ik. Om mij heen vroegen mensen of ik niet ‘een vak’ moest leren. Nou; dat is gelukt ;-). Gelukkig heb ik mijn gevoel gevolgd want al sinds 1997 werk ik fulltime als (sinds 2003 gediplomeerd) cellist en cellodocent. Ik behaalde mijn diploma bij Ran Varon, aan de hogeschool Artez te Zwolle.  Een cellist die heel graag les gaf, een absolute passie daarvoor had. Deze passie voel ik ook. Goed celloles geven en helpen de juiste cello te kiezen voor wie zoekt is wat ik leuk vindt.

Wat heel speciaal is, is dat mensen mij mailen omdat zij hun cello willen verkopen. Oude cello’s met ene taxatierapport met een naam van vroeger; Max Möller, Bouman, Lindeman, Vedral… Ik neem ze in consignatie of koop ze in en zoek voor deze mooie celli een nieuwe eigenaar.

Het_Strijkkwartet

Strijkkwartet

Wanneer ik geen celloles geef en niet op zoek ben naar cello’s speel ik heel graag kwartet. Mijn collega’s zijn zulke fijne meiden, en heerlijke musici. We geven om de zo veel jaar een concert in Het Concertgebouw; dat is echt iets fantastisch om naar toe te werken.

Meer over mij en mijn activiteiten als cellodocent en musicus kun je lezen op www.celloles.com en www.hetstrijkkwartet.nl.

Na je dertigste willen starten met cellolessen en stiekem meteen een mooi oud instrument willen bespelen? (Logisch hoor!) Kijk met mij wat je in dat geval wilt kopen; een niet te grote en wat slankere cello is het uitgangspunt. Misschien geen hele cello maar een kleine hele of 7/8e cello?

Je droomcello willen vinden maar door de bomen het bos niet meer zien? Bij mij komt dat goed; ik denk met je mee; ik ben zelf cellist en docent. 

Wanhoop en frustratie; ongelukkig zijn met je huidige cello? Soms zo erg dat men wil stoppen met cello spelen! Vaak betreft dit een te grote en moeilijk bespeelbare stugge cello. Of… beroerde snaren!

Veel beginnende en gevorderde cellisten komen bij mij en gaan dolgelukkig de deur uit. Kijk maar bij referenties!

Omdat ik ontzettend graag cellisten beter laat spelen heb ik wel 60 filmpjes gemaakt over cello techniek en problemen die ik vaak zie. Wil jij die druppelsgewijs ontvangen? Schrijf je dan in op de VideoBlogPost.

Waarom zou je bij mij een cello willen proberen?

 

• Ik ben cellist en cellodocent en probeer alle cello’s voor ik ze zelf inkoop. Ik weet wat een goede fijne cello is voor een beginnende en wat een gevorderde cellist zoekt. 

• Ook weet ik precies hoe de cello’s die ik aanbied klinken en voelen, in tegenstelling tot een vioolbouwer en ik kan z ejou ook laten horen!

• Niemand heeft zoveel mooie betaalbare nieuwbouw en oude cello’s onder € 9.500,00 in de studio als ik.

• Voordat jij bij mij binnenkomt weet ik waarschijnlijk al wat ik klaar moet leggen door onze email wisseling of ons telefoongesprek.

• Groei je uit je instrument dan ruil ik hem weer in tegen het zelfde bedrag en groei jij verder. Een granieten garantie!

‘I wanted to thank you so much for all of your help (…) which has ended with my choice of this absolutely marvellous old English cello. It made a huge difference to me that you were so friendly and accommodating, that you listened without making comments, but gave your opinion clearly when I asked it, and helped me with your questions to clarify what I was looking for, and what I experienced with each instrument. It also helped enormously that you didn’t put me under any pressure to act, only to think. This actually helped me to come to faster decision than might otherwise have been the case…’

Recensie van Jennifer over de oude Engelse 7/8e cello

‘Beste Scarlett, Ik wil je heel graag bedanken voor je wijze raad. Met de cello ben ik nu al heel gelukkig. De dag nadat ik hem bij jou heb gevonden, moest ik ‘s avonds een klasrecital spelen en ik heb dat meteen met mijn nieuwe cello gedaan. Want die halve dag dat ik het stuk op deze cello oefende, klonk het al meteen veel mooier dan op mijn vorige. Het leek net alsof deze cello dat stuk veel liever speelde. En alle dagen sindsdien, hoe weinig er dat ook nog maar zijn, staat deze cello nu naast mijn bed… ‘

Jantine

´Na een uitgebreide zoektocht naar een cello kwam ik bij Scarlett terecht. Ze vroeg goed door naar mijn wensen en nam alle tijd voor me, waardoor ik al mijn vragen kon stellen en de verschillende cello- en stokopties kon proberen. Uiteindelijk ben ik, tegen mijn eigen verwachting in, uitgekomen bij een Chinese cello. Omdat ik pas een paar jaar speel, vind ik het een fijn idee dat Scarlett een ´doorgroeimogelijkheid´ heeft: mocht ik binnen drie jaar willen doorgroeien naar een duurder instrument, dan neemt Scarlett mijn huidige cello voor de aanschafprijs terug. Hoewel ik erg blij ben met de cello die ik nu heb uitgekozen, is het voor mij als beginner goed om te weten dat deze mogelijkheid bestaat. Vanwege de behulpzaamheid en goede service kan ik de aanschaf van een cello bij Scarlett aan iedereen aanraden!´

Janneke

Share This