Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.

Cello workshop Bachdag 2021

Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een hele dag genieten van muziek van Johann Sebastian Bach! Een dag voor cellisten van alle niveaus. De precieze stukken worden gekozen op basis van het niveau van de inschrijvers. Je kunt meedoen vanaf het moment dat je de grote greep en verlaagde eerste vinger beheerst; dan beleef je zelf ook met meeste plezier aan de stukken. Denk aan Bach koralen, bewerkingen van zijn klavecimbel stukken, cello- en Franse suites, en zijn er echte kanjers bij dan kunnen we ook aria’s uit zijn passionen spelen. Van 11.00 tot 18.00 uur spelen we zijn muziek. Deze workshop dag kost € 99,00 inclusief lunch, avondmaal en koffie, thee sapjes en snacks tussendoor.

Barokcello workshop 2021

Op 16 september is er in Amsterdam een Barokcello workshop voor cellisten van alle niveaus, met dien verstande dat de beginnende cellisten de grote greep en verlaagde eerste vinger beheersen. We oefenen de barok basistechniek, het zwaar-licht principe, stijlkenmerken, trillers, en heel leuk; ik heb dan een nieuwbouw barokcello tot mijn beschikking, bespannen met darmsnaren! Samen spelen we koralen en andere werken waarop we dat wat we geleerd hebben toe gaan passen. Schuif je aan? De workshop kan doorgaan bij 5 deelnemers en het maximum is 8. De avond duurt van 19.30 tot 21.15 uur. Deze workshop kost € 65,00.

VIP BOOSTCAMP WEEKEND 9 & 10 OKTOBER [dit weeknd zit vol]

Er is nog één plaatsje in het VIP BooStcamp weekend te Havelte met maximaal 8 cellisten op 9 en 10 oktober; een weekend vol basistechniek voor cellisten VAN ALLE NIVEAUS. Dat betekent dat indien je NU al cello speelt, dat je dat weekend mee kunt doen zonder dat je bang hoeft te zijn of dit wel iets is voor jou. Want er zijn beginners die zich de cello basistechnieken goed willen aanleren maar ook cellisten die langer spelen en toch een stevig fundament wensen. Er is aandacht voor stokhouding, strijken, hoe te ontspannen, snelheid maken, intoneren/zuiver spelen, we gaan positie wisselen bekijken, ik help je met voorbereidende oefeningen voor vibrato, en leer je het grondbeginsel van dubbelgrepen; in je eentje samenspelen!

Samenspelen doen we ook met de hele groep; ik zoek op basis van het niveau ensemble stukken uit opdat we lekker samen kunnen spelen en al het geleerde toe kunt proberen te passen. Het weekend begint zaterdag om 11.00 uur en duurt tot zondag 16.00 uur.

Dit weekend kost € 399,00 inclusief tweemaal lunch, eenmaal avondeten op zaterdag, koffie thee sapjes en snacks.

Verhuizen

Vervolgens gaan wij 1 november a.s. verhuizen naar de Zutphensestraatweg 44 in Velp. Jawel; ons huis is definitief verkocht en ons nieuwe adres is een feit! Wij zullen Havelte missen maar kijken tegelijkertijd uit naar het nieuwe! Daarom is de deelnemers van het beginnersweekend op 6-7 november doorgegeven dat dit weekend helaas niet door kan gaan.

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Overweeg dan de Vierdaagse Wintercursus in Kloster Frenswegen, net over de grens bij Oldenzaal. De eerste inschrijver is een feit! Dit is een cursus voor cellisten van gemiddeld en gevorderd niveau; je wisselt al enkele tot alle posities. Muziek wordt gekozen op basis van het niveau van de inschrijvers. Het dagprogramma is gevuld met workshops samenspel, barok, romantiek en hedendaagse muziek. We kijken naar lichte muziek en werken met akkoord symbolen, Ierse muziek, en we beginnen de dag met …Bach…
Kloster Frenswegen is een fijne sfeervolle omgeving en herbergt ons in eenpersoonskamers of op aanvraag tweepersoonskamers. De kosten bedragen € 795,00 inclusief lunches, avondeten en ontbijt en tweemaal daags koffie en thee. De cursus gaat door bij minimaal 8 cellisten.

Ik hoop dat je je cello inpakt en mee komt spelen!

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

28 augustus Bachdag

28 augustus Bachdag

Een hele dag Bach; wie wil dat niet? Jij toch wel? Na de vorige blogpost met het workshop overzicht kwamen er meteen aanmeldingen. Superleuk; van beginners tot een gevorderde cellist. Die laatste kunnen we extra goed gebruiken willen we ook Bach aria’s uit de Mattheus...

Share This