Wintercursus Cello 2022

> GEANNULEERD!!

Kloster Frenswegen

Nordhorn, Duitsland

 

Net over de grens bij Oldenzaal ligt het prachtige ‘Kloster Frenswegen’, waar ik van 10 tot en met 13 januari 2022 mijn eerste cello vierdaagse hoop te houden.

In het kort:

Deze vierdaagse wintercursus voor cellisten zal gevuld zijn met terugkomende elementen als Begin de dag met Bach, workshops barokcello, podiumpresentatie, lichte muziek en Ierse muziek. Ook veel samenspel: iedere dag een ander stijlperiode. Ik neem ook een nieuwbouw barokcello mee, bespannen met darmsnaren, en barokstokken, opdat je kunt voelen en horen hoe het materiaal de toonvorming van toen bepaalde. Ik zoek ook een gastdocent die nieuwe inzichten biedt; daarover meer in het najaar.

Er is voldoende tijd om onze techniek en stijlkenmerken onder de loep te nemen. Alle lessen zijn groepslessen.Wil je echter een privé celloles boeken in de avond met mij dan kan dat los van het cursus fee.

Op maandag 10 januari komen we vroeg in de middag samen om kennis met elkaar te maken. De lessen starten en gaan door tot donderdag en donderdagmiddag sluiten we samen af.  In de avond is het mogelijk om zelfstandig samen te spelen, te studeren of om een privéles te boeken, los van het cursus fee. 

Waarom een vierdaagse cello wintercursus in Duitsland?

Hoera; een Cello wintercursus, een cello vakantie in Duitsland! Schuif je aan? Want wat is er leuker dan samen met je cello in een prettige en ontspannen omgeving te zijn en mooie cello ensemble werken te spelen? Een cello cursus met verschillende workshop onderdelen?

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze vierdaagse cello wintercursus is voor cellisten van gemiddeld tot gevorderd niveau. Lastig om ‘gemiddeld’ te definieren. ik zou zeggen: je speelt de grote greep en verlaagde eerste vinger in de eerste positie.  Je bent ook al begonnen met positie wisselen. 

Verbetering van je techniek

In deze vierdaagse wintercursus komen tal van stilistische kenmerken van barok-, klassieke, romantische en hedendaagse muziek voorbij met welke ik je nieuwe inzichten hoop te bieden. Er is ook tijd voor improvisatie, lichte muziek, volksmuziek en reflectie door het spelen van de muziek en ontspanning tijdens het spelen.

Alle lessen zijn groepslessen. Neem je eventuele barokstok mee voor alle barok muziek die we gaan spelen! Wil je een barokstok aanschaffen, laat het me weten en ik neem er eentje voor je mee à € 145,00.  Ik kan je met eenvoudige stukken aan de vleugel begeleiden. Wil je een privéles boeken in de avond met mij, dan kan dat los van het cursus fee.

Til je niveau naar een volgend niveau

De workshops zijn een leuke manier om aan je techniek en repertoire kennis te werken. Pas alle techniek toe in de stukken die je deze week speelt. Muzikale expressie valt of staat bij de het beheersen van de techniek om het zo uit te kunnen voeren als je het voelt.

Cello ensemble repertoire opbouwen

Om je passie voor het instrument te voeden en je spel fris te houden, is het belangrijk om je repertoire en speelstijlen uit te blijven breiden. Zo is het heel anders om aan een barok werk te werken dan aan een romantisch stuk. Grijp je kans!

Inspiratie

Door nieuwe stijlen en technieken aan je spel toe te voegen, te kijken en te luisteren naar de andere cellisten kun je ideeën en gevoelens via de cello uitbreiden en uiten. Laat je ook inspireren door muziek die je zelf mee neemt en ’s avonds zelfstandig met anderen kunt spelen.

Doe je mee? Laten we praten!

Wanneer je je inschrijft voor de vierdaagse zomercursus plannen we – als we elkaar nog niet kennen en jij dat leuk vindt – een Zoom-afspraak. Tijdens deze Zoom-afspraak spreek ik je graag en hopelijk zie ik je even cello spelen zodat ik kan beoordelen waar je je “cellistisch” bevindt en waar je naartoe wilt deze cursus. 

Aanmelden voor de Zoom-sessie kan via dit contactformulier. Wil je je direct aanmelden voor deze 4-daagse Wintercursus lees dan even verder…

 

Ja Scarlett, ik wil graag met je Zoom-en!

2 + 1 =

Bekijk hier een impressiefilmpje over de locatie, Kloster Frenswegen in Duitsland:

Liever ook privéles?

 

Indien je een privé celloles wilt boeken los van de cursus kan dit; we kunnen dit dan vooraf plannen in één van de avonden die week. Een privéles duurt 45 minuten en kost € 45,00. Plan dit het liefst voor aanvang van de cursus al in middels overleg met mij.

Kosten

Deze cursus is inclusief drie overnachtingen op basis van een éénpersoons kamer plus alle maaltijden en tweemaal koffie en thee per dag. In de avond is er de mogelijkheid om wat te drinken te bestellen. Het klooster biedt in overleg met mij, Scarlett, ook 2 persoonskamers en familiekamers op aanvraag. Graag een email naar info@celloverkoop.nl voor deze prijzen. Ze zijn onderhevig aan de prijs die Frenswegen op dat moment hanteert. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. De kamers zijn net groot genoeg om daar cello te studeren.

Deze Wintercursus cello kost inclusief het hierboven genoemde € 795,00!

LET OP: meld jij je aan voor 1 oktober dan ontvang je € 100 korting + extra bonussen. Meld je je aan voor 1 november dan ontvang je alleen € 100 korting. Na 1 november betaal je € 795.

Wat krijg je daarvoor?

  • Vier dagen gevuld met celloworkshops, cello bootcamp, namelijk cello techniek en ensemblespel met mij, Scarlett.
  • Workshop onderdelen met een diverse themas.
  • Een gerenoveerde éénpersoonskamer in Klooster Frenswegen. Er is net voldoende ruimte om op je kamer te studeren.
  • Drie maaltijden per dag en tweemaal per dag thee/koffie uur. Rondleiding, lunch en avondeten op dag van aankomst, ontbijt en lunch op dag van vertrek.

‘s Avonds is er een gezamenlijke ruimte tot onze beschikking en kun je tegen betaling iets bestellen in de bar van Kloster Frenswegen. Ook kun je indien je wilt een privé les boeken in de avond, zo lang ik beschikbaar ben.

Het is mogelijk je deelname fee in twee termijnen te voldoen. Bij aanmelding betaal je de eerste termijn, voor de tweede termijn stuur ik je later in 2021 een Tikkie.

Let op: Er is geen restitutie mogelijk voor het betaalde inschrijfgeld; schrijf je je in, dan reken ik op je komst. Kan de cursus van mijn kant niet doorgaan door onvoorziene reden dan is er volledige terugbetaling.

De cursus gaat door bij minimaal 8 cellisten. Het maximumaantal cellisten dat deel kan nemen is 12.

Natuuurlijk meld ik mij aan voor deze Cello wintercursus!

Helaas, deze Cello 4-daagse is geannuleerd. Houd mijn blogpost in de gaten voor nieuwe Cello workshops in 2022!

 

Veelgestelde vragen:

Dien ik zelf de overnachtingen te reserveren?

Nee; wanneer jij je bij mij opgeeft dan regel ik het contact met de locatie. Zij willen maar 1 contactpersoon voor het logistieke gedeelte. Wel hoor ik graag of het gaat om een éénpersoonskamer of anders.

Zijn alle maaltijden inbegrepen?

Jawel; ontbijt, lunch en avondeten maar ook twee keer koffie en thee op volledige dagen.

Kan ik vegetarisch eten?

Ja, je kunt alle dieetwensen aan mij doorgeven bij deelname.

Kan ik zonder mijn cello komen?

Ja, je kunt zonder je cello komen en er een van mij huren. De kosten bedragen € 30,00 voor vier dagen.

Welke taal wordt er gesproken?

We zullen Nederlands en indien er buitenlandse cellisten zijn ook Engels spreken. 

Wordt er gefotografeerd en gefilmd?

Jawel, ik wil ook graag iets documenteren voor social media en latere blogfoto’s. Deze beelden worden ook gedeeld met jullie zodat je je eigen houding en leerproces kunt terugzien. Heb je verzoeken omtrent uit beeld blijven geef ze me dan vooral door. Niemand word met naam genoemd, dat sowieso.

Gaat de cursus altijd door?

De cursus gaat door bij minimaal acht inschrijvers. In november 2021 zal duidelijk zijn of dat gehaald is, wellicht eerder. Vraag je cellomaatje mee, maak de cursus een succes!

Betaal ik het deelname geld vooraf?

Ja; indien je wenst verdelen we het in twee betalingen. De laatste betaling dient in voor 31 november 2021 door mij ontvangen te zijn.

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This