Twee weken geleden nodigde ik de blogpostlezers uit om deel te nemen aan of te luisteren bij een workshop barokcello door Gied van Oorschot. Binnen enkele uren waren er aanmeldingen door toehoorders echter de actieve deelnemer bleef uit. En da ken nie want ik organiseer dit voor jou, om jóu inspiratie te bieden. Dus ging ik informeren hoe of wat.

Wat blijkt?

Jullie voelden je niet aangesproken, je bent immers nooit ver gevorderd, al speel je al 5 posities… Wel!

Jullie hadden geen hoera gevoel bij het idee 20 minuten aandacht één op één te krijgen, integendeel; liever naar de tandarts.

Het woord Masterclass was geen ‘treat’ maar horror; Gied gebruikt liever het woord Laboratorium. Nice!  🙂

Of je wilde wel graag maar je kon gewoon niet op woensdag 6 juli.

Barokcello workshop met Gied van Oorschot-v2

Nieuwe datum

Zonder deelnemers geen workshop; en ik heb 6 à 7 deelnemers nodig om de avond met Gied door te kunnen laten gaan. Daarom nu een nieuwe datum en nieuwe opzet.

De datum wordt nu donderdag 7 juli, waarop jij al vaak naar les komt en je dus hopelijk WEL kunt?

We werken van 18.30 uur (tenzij je pas iets later aan kunt schuiven, dan sluit je je iets later aan) tot 21.15/21.30 uur.

Meer informatie over deze workshop? Klik hier.

Samenspel in plaats van Masterclass

En het wordt samenspel barok en tweede helft 18e-eeuwse muziek waarbij Gied je stijl technische informatie en tips en aanwijzingen geeft. De deelnemer is in staat om onder meer in enkele weken tijd één van de partijen van onder meer William Byrd’s Avé verum corpus in te studeren. Zie PDF via onderstaande knop. Na je opgave bekijken we samen welke partij je voor gaat bereiden. 

Naast dit Avé verum kiest Gied ook nog een baroksonate uit waar we onze tanden in kunnen zetten.

Wil je toch ook graag een deel van een suite of sonate spelen met mij of een andere duo partner voor één op één hulp van Gied is dat nog steeds welkom! Verder blijft de opzet hetzelfde; Gied opent met een introductie van de historie van de cello, en het instrumentarium waar toen mee gespeeld werd. Dan is er het actieve workshop element om samen te spelen en te leren. Aan het eind van de avond zal Gied de tweede suite van J.S. Bach voor ons spelen! Er is zowel tijdens de avond als daarna bij de ‘borrel’ ruimte voor overige vragen.

Er zijn nog steeds toehoorders welkom, het aantal hangt af van de actieve deelnemers.

Doe je mee? Geef je op!

De sluitingsdatum is 12 juni. Bij niet voldoende inschrijvingen ontvang je restitutie van je betaalde deelname fee. Het goede nieuws is dat er al drie actieve deelnemers zijn; top!

Tot 28 mei ontvang je als actieve deelnemer € 10 korting! Gebruik hiervoor kortingscode GIED10 in onderstaand formulier.

Helaas, het maximum aantal deelnemers is bereikt. Mocht je op de wachtlijst willen stuur mij dan svp een bericht (info@celloverkoop.nl). Groet, Scarlett

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Extra kerstworkshop, ook voor beginners

Extra kerstworkshop, ook voor beginners

Terwijl de aanmeldingen voor de Cello Christmas Extreme workshop binnenstroomden afgelopen weken (hoera hoera, jullie kijken er dus net zo naar uit als ik!!) hoorde ik ook een ander geluid. Cellisten die mailden; ‘ik kan nog geen grote greep’, of ‘ik ben nog niet goed...

Mijn luistertips voor kamermuziek

Mijn luistertips voor kamermuziek

Een week of twee geleden wees een leerling uit Velp mij op een concert in Musis Sacrum, wat nu eigenlijk ‘om de hoek’ ligt. Pieter Wispelwey zou aanschuiven bij het Doric string quartet en zou buiten een Beethoven en Haydn kwartet ook het waanzinnige mooie intense...

Workshop Christmas Extreme 2022

Workshop Christmas Extreme 2022

Wij komen tesamen in… Velp. Op 10 december 2022 is het weer zover; nadat we twee jaar niet samen mochten komen met kerst; hoera! Laat ik niet te vroeg juichen maar wooooooh; wat heb ik er een zin in! We gaan weer samen kerst vieren in ons huis in Velp op de...

Share This