Graag wil ik jullie uitnodigen om als actieve speler of als luisteraar deel te nemen aan een workshop en mini recital barokcello gegeven door cellist Gied van Oorschot. Grijp je kans en leer over barokspel, de historie van de cello, de barokstreek: luister of oefen mee!

Kijk anders naar je cellospel, hoor een nieuw geluid. It’s fun!

In het verleden is al gebleken hoe leuk jullie het vinden om meer te horen over gewoonten, uitdagingen, ‘regels’ en kenmerken van het spelen van oude muziek en dat toe te passen. Gied heeft zowel een moderne cello opleiding genoten als een barokcello opleiding en is een sympathieke man en een prachtige cellist. Ik kwam hem enkele jaren geleden tegen in de studio toen hij meekwam om een cello uit te zoeken voor een leerling van hem.

Hij speelde op enkele cello’s en ik was meteen onder de indruk van zijn geluid! Ook vond ik hem vriendelijk en toegankelijk en het feit dat hij vanuit Utrecht, zijn woonplaats, meekwam met een leerling vond ik top. Kom je kennis maken? Als actieve deelnemer of luisteraar; jij kiest.

Barokcello workshop – 6 juli

Deze workshop kan doorgaan bij minimaal 7 actieve deelnemers.

Geef je je deze week op? Tot 14 mei ’22 krijg je als vroege beslisser € 10,00 korting! Gebruik hiervoor kortingscode GIED10.

Wie is de actieve deelnemer?

Deze workshop is voor de meer gevorderde speler. Denk hierbij aan iemand die door goede voorbereiding vrij foutloos door een deel van een barok sonate of deel van een Bach suite of een ricercare komt. Overweeg een werk dat je al eerder intensief bekeken hebt: iets waarbij je je zeker en prettig voelt. Een werk waarbij je meteen iets met Gied’s aanwijzingen kunt doen. Denk aan een deel van een werk van Bach, Marcello, Vivaldi, Cirri, Gabrielli of…Lully? Twijfel je of je een actieve deelnemer kunt zijn? Overleg gerust met mij via info@celloverkoop.nl.

Misschien voel je je prettiger om een deel van een sonate met een andere cellist samen te spelen? Ik kan met je meedenken omtrent een duo partner; je zou elkander in de herhaling wellicht af kunnen wisselen in boven en onderstem. Ik ben er ook voor je om je te begeleiden met de basso continuo (tweede) partij als je dat fijn vindt. Of misschien wil je met een eigen trio aanschuiven? Dat kan! Je bent ook welkom met een andere instrumentalisten; bijvoorbeeld een fluit-cello duo. Idee?

De passieve deelnemer luistert naar wat Gied met de actieve deelnemers deelt, oefent en probeert.

cello workshop samenspel

Over de workshop

Deze workshop duurt ongeveer 2.45 tot 3 uur en de tijd wordt verdeeld tussen hoofdzakelijk de inleiding, tutti spel en masterclass en daarnaast solo barok spel van Gied. We hebben zeven actieve deelnemers nodig om de avond door te kunnen laten gaan. Afhankelijk van het aantal actieve deelnemers kijken we hoeveel toehoorders er mogelijk zijn.

Hoe gaat de avond eruitzien?

De studio is open vanaf 18.00 uur. Kom op tijd binnen: ik zorg voor koffie en thee. Gied start om 18.30 uur.

  • Eerst is er een inleiding met daarin uitleg over de basisprincipes van de barok periode, informatie over ‘de oude muziek beweging’ en het instrumentarium en dergelijke.
  • Houding en gebruik van de cello en barokstok. (Of hoe je met je moderne stok dit gevoel benadert).
  • We spelen vervolgens warm met een zwaar-licht oefening.
  • Dan een tutti (allen) deel; we werken samen aan een ensemble stuk dat Gied kiest.
  • Eén op één deel; de actieve deelnemers werken al dan niet in trio, duo of solo vorm met Gied.
  • Aan het eind van de avond zal Gied zelf ook verschillende delen uit werken van barokcomponisten laten horen.

Rond 21.15/21.30 uur ronden wij de avond af en is er tijd om gezellig na te kletsen met een hapje en drankje.

Kosten

Deelname als actief cellist kost € 75,00.

Geef je je deze week op?  Tot 14 mei krijg je als vroege beslisser € 10,00 korting en betaal je € 65,00.

Afhankelijk van het aantal spelende deelnemers is er plaats voor toehoorders. Als luisteraar is je bijdrage €15,00.

Deze workshop kan doorgaan bij aanmelding van minimaal 7 actieve deelnemers om de kosten voor de avond te dekken.

Is deze avond iets voor jou? Ik hoop je te zien! Twijfel je of je goed genoeg bent om een actieve deelnemer te zijn? Mail me gerust op info@celloverkoop.nl voor overleg.

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Christmas Extreme 2023

Christmas Extreme 2023

[dipi_text_highlighter _builder_version="4.19.1" _module_preset="default" text_highlighter_prefix="Er zijn nog een" hover_enabled="0" sticky_enabled="0" text_highlighter_text="paar" text_highlighter_suffix="plekjes vrij!" stroke_color="#E02B20"...

Share This