Op 9 april is er een Bachdag in Velp; in ons nieuwe huis!

Nee, niet een Bach eerste suite dag maar koralen, cantate delen, een fuga en meer…

Al weken was ik op zoek naar de juiste muziek en het duurde even voor ik een knoop doorhakte omtrent het laten arrangeren van een deel van de Kaffee cantate; “Heute noch” uit Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211. Het was te een enorme klus voor mijn collega en het resultaat kwam te laat om nog op te nemen in het eerder gecommuniceerde programma maar ik heb er een oplossing voor gevonden!

Deze waanzinnige aria “Heute noch” is een prachtige humoristische aria uit deze ‘wereldlijke cantate’ van Johann Sebastian Bach, The Master, welke als kleine opera opgevoerd kan worden. En dat kun je zien op YouTube; leuk!! Bach was een groot liefhebber van koffie, natuurlijk was deze drank alleen weggelegd voor de rijkere bewoners op aard’. Zijn liefde voor koffie bracht hem op het idee er een cantate over te schrijven.

Deze gaat over Lieschen die verslaafd is aan koffie. Lieschens vader wil graag dat ze minder koffie gaat drinken anders zal geen man met haar willen trouwen! Maar Lieschen geeft aan; ‘Vader laat me driemaal daags koffiedrinken, dat heb ik liever dan een man. En als er een man is die me wil bekoren, laat hem dan met koffie aan komen!’ Duidelijke taal Lieschen!  

Er zijn veel leuke mooie goede video’s op YouTube te zien van de mini opera waaronder de versie van The Amsterdam Baroque Orchestra waar Ton Koopman dirigent van is, maar hier heb ik alleen de aria voor je met de prachtige sopraan Emma Kirkby, een van de befaamdste barok sopranen van haar tijd in een mooie uitvoering: lichtvoetig, up-tempo; super!

Na vele uren ploeteren is de aria in mijn opdracht omgezet naar een versie voor 6 celli.

Speciaal voor jou

Hier is de partituur, voor jou: speel hem maar!

Zoek je een gelegenheid om hem te spelen?

Schuif dan aan tijdens de Bachdag in Velp 😉 want daar hebben we kanjers van cellisten die deze kar kunnen trekken. Nadat we de workshop af hebben gesloten met een lekker soepje schuiven de liefhebbers die dit nog wil proeven aan om deze waanzinnig blije aria lekker up-tempo door te nemen. Kun jij dit? Durf jij?

Schuif je aan? Nu kun je je nog opgeven via onderstaand formulier! Doe je mee dan ontvang je behalve de partituur ook de partijen.

Grijp je kans; je komt niet vaak zoveel fijne cellisten tegen waar je bij aan kunt sluiten.

Goed om te weten

Ons huis ligt op 190 meter afstand van Station Velp en de trolleybus stopt op 100 meter afstand.

We spelen op de tweede etage in de cello studio. Er is een lift aanwezig.

Eenmaal boven staat er onder meer koffie voor je klaar… 😉  

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Christmas Extreme 2023

Christmas Extreme 2023

Hoera! Eindelijk is het dan zover; de Christmas extreme inschrijving is open! Op 9 en 16 december 2023 is het tijd voor de populairste samenspeeldagen van het jaar: de Christmas extreme, te Velp. Een dag vol samenzijn in kerstsfeer, kerstmuziek voor cello ensemble...

Geen excuus meer

Geen excuus meer

Een van mijn favoriete cello pagina’s is Adultcello.com. Ken jij die site? Ik zie er zoveel leuke blogs en herken in de beste docent een soortgenoot.Want ook ik geef alleen celloles aan volwassenen. Uit overtuiging; dát vind ik leuk. Het maakt mij niet uit of...

Share This