Hoera; het is een feit; de barokworkshop met Gied van Oorschot gaat door! We hebben nu ACHT actieve inschrijvers, misschien zelfs negen: iedereen die meedoet kan van start met de voorbereiding. Vorige blogpost voegde ik het Avé verum van William Byrd bij; hier is hij nog een keer;

Hier ga ik komend Hemelvaart weekend stemmen onder jullie verdelen.

Daarnaast wordt er gewerkt uit de vijfde Vivaldi sonate, die in e klein, uit deze bundel.

Je hebt thuis wellicht fysieke bladmuziek, maar indien je een print maakt uit deze PDF heb je een urtext te pakken zonder streken en wat dan ook. Ideaal! Lukt het je om uit deze partij te werken? Probeer het eens…

Voor de actieve deelnemer

Voor de workshop kijk je als actieve deelnemer of je van de vijfde Vivaldi sonate boven- of onderstem voor wilt bereiden, en 1, 2 of meer delen. We werken die avond aan Vivaldi in duo’s, of indien je dat fijner vindt in groepjes.

Nog meer nieuws, Gied komt celloles geven in Amsterdam!

Wat ook leuk en groot nieuws is, is dat Gied vanaf september mijn donderdag lesdag in Amsterdam over komt nemen. Ik speelde begin dit jaar met de gedachte mijn agenda iets meer rust te geven voor seizoen 2022/2023, ook vanwege een druk hectisch jaar met een flinke verhuizing erin, en ging in gesprek met Gied.

Zoals ik eerder vertelde leerde ik hem kennen toen hij meekwam met een leerling die een cello zocht. Gied was aardig, toegankelijk en wow wat speelt hij mooi! Hij geeft al jaren les, op verschillende plaatsen in het land; dit zijn doorgaans volwassen leerlingen. Zelf blijf ik op vrijdag lesgeven.

Tijdens deze workshop kun je hem beter leren kennen; misschien zou ook jij vaker willen horen hoe jij jouw spel verder kan helpen? Wat voor ideeën hij heeft omtrent de muziek die je speelt?

Nu is het eerst tijd voor hem om in juni zijn master historische cello te behalen maar vanaf september is Gied in de studio op de Haparandaweg in Amsterdam te vinden.

Barokcello workshop met Gied van Oorschot-v2

Nog 1 plaats beschikbaar voor de workshop

Er is nog één actieve plaatsen beschikbaar in de studio. Doe je mee? Klik hier om je aan te melden. Zet je tanden in Vivaldi en William Byrd; later dit weekend kom ik met een suggestie voor de stemverdeling van dat laatste werk.

Fijn weekend gewenst!
Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Dank jullie wel!

Dank jullie wel!

Dank voor jullie leuke enthousiaste email reacties omtrent de screenshots van cello thema’s die ik afgelopen weken in een blogpost gedeeld heb. Net zoals ik dacht willen jullie ook deze mooie speelbare lijnen uit het gouden cellorepertoire uitproberen. Soms een...

Share This