Op 26 en 27 september j.l. vond het eerste Cello Bootcamp fysiek én online plaats. Het was zo spannend! Ik kan je zeggen dat ik slapeloze nachten van de technische twijfels omtrent de T-bone headset, Behringer interface, lesvideo’s opslaan in de Zoom cloud; kortom; alles wat niet direct met mijn cello docenten vak te maken had. Maar hoe leerzaam!

Cello Bootcamp-workshop2020-1

Een online deelneemster volgt het Cello Bootcamp via Zoom

Fysieke en online cello deelnemers

Dankzij de flexibiliteit van de deelnemers fysiek en online is het hele weekend een geslaagd weekend geworden! Super geconcentreerd ondergingen de fysieke deelnemers het programma; soms bleven ze zelfs in de korte pauze door oefenen; LIKE! Haast alles kwam aan de orde in de onderwerpen Toonladders en arpeggi, Streeksoorten, Snaarwisselingen, Duimpositie, Vibrato, Positie wisselen, Glissando en portamento, Fingerfertigkeit, Dubbelgrepen en meer. En beide dagen een cooling down door het verkennen van de zeven flageoletten per snaar, en koralen spel. Wist jij hoe mooi de koralen van Dotzauer zijn? Wauw wat mooi…!

Vergevorderde cellist Jos kwam met een fantastisch idee; het volgende Bootcamp mocht een BooStcamp worden. Die houden we er in!

Hoe de dag verliep….

Het weekend was gevuld met 9 blokken van 40 minuten cello techniek en hoe te studeren, met daarna een korte pauze tot het volgende blok begon. Online kon je alles volgen behalve het koralen samenspel.  Ieder blok begon met de basis van de techniek en werd naarmate het blok vorderde moeilijker, tot we daar belandden waar het meeste aandacht nodig was.

Dit is wat hij zei over het Cello Bootcamp weekend:

“Het is al bijna een week geleden maar ik heb nog steeds vleugels als ik over mijn snaren strijk. Wanneer heb je nou de gelegenheid om twee volle dagen puur met je techniek bezig te zijn in een programma waarin zowel de basics als alle uithoeken van het cellospel aan bod komen met een docent die behalve een aanstekelijk en inspirerend voorbeeld is, ook over een verbluffend pedagogisch inzicht beschikt zodat iedere deelnemer ondanks onderlinge niveau verschillen, binnen zijn of haar mogelijkheden tot het uiterste wordt uitgedaagd?

Voor mij was deze Bootcamp van Scarlett Arts een life-event in mijn cello leven. Dat dit alles plaats mocht vinden in de ambiance van een monumentale omgeving met een zeer gastvrije ontvangst en toegewijde verzorging maakte het ook voor het ‘gewone’ leven een memorabele, 5 sterren gebeurtenis.”

Jos

Dankjewel allemaal voor jullie deelname en input op alle vlakken. Zo was ik het blok pizzicato en drieklanken gewoon vergeten. dat is nu opgelost: ik heb alles al verwerkt voor de volgende keer. Filmer Maarten Roos kwam naar Havelte om een promoclip te maken voor een volgend jaar, die wil ik jullie alvast tonen:

Dit weekend is zeker voor herhaling vatbaar. Ben je er volgende keer bij?

Hartelijke groet,

Scarlett 

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Christmas Extreme GRATIS online workshop

Christmas Extreme GRATIS online workshop

Heb je al gehoord dat de Christmas Extreme, een hele dag samenspel met kerstrepertoire, niet door kan gaan vanwege corona? Heel jammer maar niets aan te doen. Maar kerst zonder samen muziek te maken, zonder samen ook maar een sparkeltje van vorig jaar te voelen? Nee,...

Wie wil Position Pieces testen?

Wie wil Position Pieces testen?

UPDATE: er zijn inmiddels genoeg testers voor Position Pieces! De bundel is vanaf 10 november 2020 te koop via deze link.Enkele maanden geleden kwamen de drie online video hulp bundels van Jakob Sakom uit. Deze zijn al vaak afgenomen en op één reactie na was iedereen...

Back to Basics workshop 5 november

Back to Basics workshop 5 november

Op donderdagavond 5 november a.s. is er weer een Back to basics cello workshop op de Haparandaweg in Amsterdam (Houthavens). Van 19.00 tot 21.15 uur nemen we alle basistechnieken onder de loep. Dit is één van de weinige workshops waaraan prille cellisten deelnemen,...

Share This