Cello bootcamp 2020

Ontdek de essentie!

LET OP, in verband met de coronamaatregelen is er nog geen Bootcamp voor 2021 gepland. Ik houd je op de hoogte via de Cello Video Blogpost. Nog niet ingeschreven? Meld je aan via het formulier in de footer.

Praat jij ook altijd over echt mooi leren spelen? Over beter worden, meer oefenen, echt issues aanpakken? “Put your money where your mouth is” zeggen de Britten: maak er werk van.

Mooi cello spelen bestaat uit gevoel en jouw technische vaardigheid om dit gevoel uit te kunnen drukken in muziek. Train je techniek om muzikaal te groeien.

Zelf weet ik nog heel goed hoe hard ik werkte om een mooi crescendo (harder worden) te maken, om mooi te fraseren: waar zát hem dat toch in??! Om 16 en 32 noten op een stok te kunnen strijken, wat nodig was in mijn stukken. Hoe ik zorgvuldig snaren leerde wisselen om bijgeluiden te voorkomen.

Scarlett-Arts-Cellist - LR

Door iedere zomer de diepte in te gaan, tijdens cursussen en masterclasses, werd ik in de gelegenheid gesteld om echt eens stil te staan bij die technieken waar ik door het jaar heen te weinig tijd voor nam. Ik zie en hoor alle docenten weer voor mij, in België, Zwitserland, Frankrijk en Engeland.  In Morges kon ik voor het eerst aan de kam mijn solo in Souvenir de Florence strijken. Wow, wat groeide ik van trots… Wat een impact had dit op mijn bijdrage aan dit waanzinnig mooie sextet!

In Floreffe werd sautillé mij duidelijk. In Frankrijk vertelde Frank van Lamsweerde wat ik altijd moest doen voor ik positie wisselde. Jij ontdekt alles op één plek in één weekend. Dit weekend onthul ik wat ik van hen geleerd heb en geef ik het door aan jou. Grijp het aan. Ik ben al sinds mei 2020 met het programma bezig om het allround en compleet te maken en ben er nu klaar voor; jij ook?

Take yourself seriously

Kom op 26 en 27 september je cello technische en muzikale vaardigheden trainen samen met mij in Havelte, Drenthe. Of volg alles online vanuit je huis via Zoom video conference. Zoom is een gratis programma.

Een weekend vol cello informatie, training, oefeningen voor het leven en serieuze zelfstudie. Dit zijn stuk voor stuk blokken met onmisbare thema’s. En niet te vergeten; een weekend gezellig samen zijn, goed eten in het mooie Drenthe indien je fysiek mee doet. Met andere cellisten praten, ervaringen uitwisselen, van gedachten wisselen.

Wat gaan we doen?

Blokken van 40 minuten met onderwerpen als ‘warming up’, ‘stokindeling’, ‘streeksnelheid’, ‘toonladders’, ‘snelheid’, ‘vibrato’, ‘positiewisselinge’, ‘kam strijken’, ‘Finger Fertigkeit’, ‘dynamiek’, ‘dubbelgrepen’, ‘duimpositie’, ‘tertsen, kwinten, octaven’ en veel meer en tot slot op zaterdag namiddag cello Zen middels “Verkenning van De Zeven Plaatsen op de snaar”. Voor de fysieke deelnemers die nog energie hebben is er dan nog een uur samenspel na het avondeten.

Op zondagmiddag is iedereen vast doodmoe en trakteer ik de fysieke deelnemers op een snelle, maar heerlijke lunch buiten de deur bij restaurant Ludiek op 200 meter afstand. Als laatste op zondagmiddag na veel techniek nog een blok ‘cooling down’; rustgevend samenspel voor fysieke deelnemers om het weekend af te sluiten. Daarna komen we bij tijdens een borrel.

Voor welk niveau is de Cello Bootcamp geschikt?

Je kunt fysiek deelnemen vanaf het moment dat je zelf denkt dat je hieraan toe bent. Zelf denk ik dat je minimaal twee jaar flink hebt gelesd en gestudeerd om hier wat aan te hebben.

Ik pas mijn programma aan op wat ik om mij heen zie bij de fysieke deelnemers; van materiaal voor meer beginnende cellisten, echte Back to basics, (maar toch ook handig voor gevorderden met zelfreflectie!) tot het niveau dat de verst gevorderde speler op de puntjes van zijn of haar tenen staat.

Online kun je deelnemen vanaf scratch, al heb je pas tien lessen gehad, wanneer jij weet dat jij wat aan deze lessen hebt, thema’s die steeds in je cello carrière terug gaan komen. Online is er geen druk van degenen die verder zijn en kunnen dan jij. Perfect!

Ieder blok begint rustig en wordt gaandeweg steeds pittiger en sneller. Groeit het onderwerp je als fysieke deelnemer na bijvoorbeeld 25 minuten boven je pet omdat het tempo te hoog wordt, dan luister en kijk je óf mee naar wat de rest doet, of je maakt gebruik van één van de studieplekken die door ons huis verspreidt staan en je oefent zelf verder.

Drie weken voor aanvang krijg je het materiaal waaruit we werken per e-mail om je voor te bereiden. Het materiaal selecteer ik uit methodes die ik vaak gebruik en deze laat ik speciaal voor dit bootcamp samenstellen tot een PDF waar je de komende jaren op terug kunt grijpen.

Fysieke deelname in Havelte

Er zijn maximaal 8 fysieke plaatsen beschikbaar op 1,5 meter afstand. Daarmee is dit het kleinste cello gezelschap ever!

Acht cellisten: een VIP groep! 

N.B.: Inmiddels zijn er al zeven intekeningen; er is daardoor nog maar één fysieke plaats beschikbaar; wees er snel bij!

Je zorgt zelf voor een plaats om te overnachten; er zijn campings, hotels en B&B’s in de directe omgeving. Voor tips; mail me via info@celloverkoop.nl!

Online deelname via Zoom

Online kun je de lessen op ieder niveau volgen via Zoom video conference. Deze deelname is gedurende het weekend passief; je kunt dan geen vragen stellen want ik ga keihard door. Echter op maandag en dinsdag na het weekend heeft iedere online deelnemer recht op een gratis online uur Zoom after-care om vragen te stellen en onduidelijkheden door te nemen. Dit plannen we voor het weekend al in.

Celloweekend-Havelte-scarlett arts

Tijden

Zaterdag 26 september

10.15 uur deur open, 11.00 uur aanvang fysiek en online

Einde laatste blok omstreeks 17.00 uur en eten om 17.15 uur

Zondag 27 september

9.30 uur deur open,

10.00 uur aanvang fysiek en online en 16.15 uur einde “Cooling down”.

Daarna: afsluiting na gezellig samenzijn.

Kosten

Deelname van € 339,00 tot € 499,00.

Dit is een PILOT, zorg dat je erbij bent! Misschien is nog niet alles perfect, misschien zie ik dingen over het hoofd: waar ga ik tegen aan lopen? Omdat dit een eerste keer is, is alleen dit jaar dit Cello bootcamp als volgt geprijsd:

Fysieke deelname tot maximaal 8 personen bedraagt € 499,00**.

Online deelname bedraagt € 339,00**. Online kun je dat weekend geen vragen stellen, wel in je persoonlijke uur één op één op de maandag of dinsdag daarna.

Wat zit bij de prijs inbegrepen?

Bij deelname ontvang je:

 • Lessen van 40 minuten cello-sport, cello techniek en training tussen zaterdag 11.00 uur en zondag 16.15 uur. Ieder blok van Back to basics level tot op je tenen.
 • Digitale bladmuziek speciaal samengesteld voor dit Bootcamp weekend.
 • Cello Zen afsluiting op zaterdag namiddag,
 • Tweemaal een lunch (fysieke deelname) waarvan één op zondagmiddag in restaurant Ludiek op loopafstand van ons huis.
 • Eénmaal avondeten op zaterdag. Het is mogelijk gratis een gast mee te nemen. (fysieke deelname)
 • Zaterdag na het avondeten een uur samenspel (fysieke deelname); pas het geleerde toe, probeer alles uit en geniet!
 • Onbeperkt koffie, thee, fris, snacks
 • Cooling down: Samenspel blok ter afsluiting op zondagmiddag met koralen. (fysieke deelname)
 • Borrel ter afsluiting (fysieke deelname)

Plus drie bonussen!

R

Bonus 1

Een leuke cello attentie voor de fysieke deelnemers.

R

Bonus 2

Alle sessies die automatisch via Zoom zijn opgenomen voor alle deelnemers. Deze krijg je doorgestuurd per WeTransfer. Zo kun je altijd terugkijken wat er precies gedaan is en zelf herhalen.

R

Bonus 3

Online persoonlijk uur op afspraak op maandag of dinsdag na het weekend om je vragen te stellen (voor alle deelnemers).

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

LET OP, in verband met de coronamaatregelen is er nog geen Bootcamp voor 2021 gepland. Ik houd je op de hoogte via de Cello Video Blogpost. Nog niet ingeschreven? Meld je aan via het formulier in de footer.

Ruim op tijd krijg je de digitale bladmuziek in je mailbox opdat je indien je dat fijn vindt je zelf voor kunt bereiden.

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier. En… batterijen vol energie!

Wat moet ik doen bij online deelname?

Je ontvangt een Zoomlink voor beide dagen en blijft online meedoen tot je zelf wilt gaan studeren. Houd een oplader bij de hand; video vraagt veel batterij vermogen. Voor het weekend plaats vindt is er gelegenheid het Zoom after-care uur op maandag of dinsdag in te plannen.

Ik speel nu een jaar cello. Is dit ook voor mij?

Jazeker; dit Cello Bootcamp is ook voor beginnende cellisten. De kleine groep en intensieve coaching maakt dat je de juiste informatie over krijgt over cello techniek. Wordt het te moeilijk in het 40 minuten blok? Kijk toe of ga elders in huis oefenen wat je net geleerd hebt. Er staan lessenaars en krukken verspreid.

Ik speel al een poosje cello maar ik heb het idee dat ik nu niets meer leer. Kan dit Cello Bootcamp me helpen?

Bijna iedereen bereikt een moment waarop je het gevoel hebt dat je niet meer groeit. Door mijn ervaring, visie en ideeën als docent te delen krijg je weer inspiratie voor de volgende stap in je techniek.

Waar wordt dit Cello Bootcamp gegeven?
 • In Drenthe, op Rijksweg Noordzijde 7, 7971 CX in Havelte.
 • Via Zoom video conference in jouw eigen huis.
Ik wil graag mee doen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Drenthe nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen

Kan ik nog meedoen?

Er is maar plaats voor 8 fysieke deelnemers. Mocht er geen plaats meer zijn dan kan ik je op een reservelijst plaatsen of je schuift online aan.

Ik kan me niet het hele weekend vrij maken: kan ik ook een dag mee doen?

Ik realiseer me dat iedereen druk is, toch raad ik je ten sterkste aan om het hele weekend mee te maken.
Neem even contact met me op via 06 - 1818 9005 voor overleg.

Ik wil online deelnemen maar kan ik ook Skypen of FaceTimen?

Nee helaas; ik kan op 26 en 27 september maar 1 medium hanteren en ik kies voor Zoom. Ik stuur je van tevoren een link voor deelname. Zoom is gratis voor jou als deelnemer.

Are you in? We maken er een fantastisch weekend van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

* Bij veel interesse in fysieke deelname komt er een tweede weekend bij in overleg. 

** Voor deelname is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons fysieke samenzijn vanwege het Corona virus verbiedt.

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This