Een hele dag Bach; wie wil dat niet? Jij toch wel? Na de vorige blogpost met het workshop overzicht kwamen er meteen aanmeldingen. Superleuk; van beginners tot een gevorderde cellist. Die laatste kunnen we extra goed gebruiken willen we ook Bach aria’s uit de Mattheus en/of Lucas Passion spelen.

Cello workshop Bachdag 2021

Darmsnaren van Paganini

Nieuwe barokcello’s

Het zou zo moeten zijn dat in augustus de barokcello’s welke ik besteld heb aangekomen zijn; we kunnen dan ervaren hoe een barokcello voelt en klinkt. Je mag die dag een barokstok van mij lenen indien je dat leuk vindt, maar je mag natuurlijk ook met je eigen strijkstok strijken.

 

Een barokstok vergroot je snelheid: iedereen krijgt meer gemak tijdens het spelen. Ook maakt de barokstok je duidelijker waarom de authentieke Bach uitvoeringen klinken zoals ze klinken. 

Niet alleen aria’s

Naast die mogelijke Bach aria’s is er tijdens de Bachdag tijd voor Bach koralen, bewerkingen van delen uit de cellosuites, Franse suites, en zijn dansen. We gaan ook proeven aan zijn Inventionen die gearrangeerd zijn voor twee celli, de vrijwilligers spelen Bach suite delen voor de anderen voor waar we over gaan praten.

Dit koraal is een van mijn favorieten. Speel jij al zo hoog? Dan zetten we het op het programma!
Kijk hier naar de bladmuziek, die krijg je vast van me; zet je tanden er maar in!

En wil je de prelude van de eerste suite spelen met drie cellisten? Te gekkos!!

Met plezier koop ik de bladmuziek van deze bewerking. Schrijf in je deelnameformulier dat je het wilt spelen!

Cello workshop Bachdag 2021

Hoe ziet de Bachdag eruit?

Om 10.15 uur is de koffie bruin. Om 11.00 uur starten we met een blok barok basistechniek, dat is leuk en boeiend voor alle niveaus cellisten. Ik zet iedereen goed aan het werk, no worries… Daarna starten we met zijn prachtige koralen. 

Rond 13.00 uur lunchen we en werken we aan bewerkingen van zijn stukken, cello suite delen, dansen uit zijn suites. Na afloop, iets na 18.00 uur, is er een goed gevulde maaltijdsoep voor iedereen. Natuurlijk mag je ons samenzijn dan opluisteren met achtergrondmuziek!

Ik ben die dag jouw docent. Zijn er meer dan 10 inschrijvingen, dan komt er een docent bij en spelen we zowel “tutti”, allen tezamen, en splitsen we ons op.

Voor wie is deze dag?

Voor jou. Voor cellisten van alle niveaus! Met dien verstande dat je als beginner de grote greep en verlaagde eerste vinger dient te ‘beheersen’. Met beheersen bedoel ik dat je hem met de nodige concentratie zuiver kunt spelen. Zo ervaar je zelf het meeste plezier van de dag en je partijen. Je hoeft natuurlijk geen samenspeelervaring te hebben; je moet ergens beginnen.

Is het zo dat de niveaus onderling erg verschillen en we met meer dan 10 cellisten zijn? Dan houd ik daar rekening mee. Vraag je cello maatje mee!

Wat kost deze Bachdag?

De kosten voor de Bachdag bedragen € 99,00 inclusief lunch, avondmaaltijd, en alle koffie, thee, sapjes en tussendoortjes. Je betaalt nu 25% aan om je plekje te reserveren. Komt er groen licht van de overheid dan betaal je via een betaalverzoek mijnerzijds het restant bedrag.

Let op; voor opgave is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons samenzijn verbiedt. Je mag wel zelfstandig je plek overdragen aan een andere cellist.

Ben je erbij? Gezellig! Meld je dan aan via dit formulier:

Workshop Bachdag 2021

  • Prijs:
  • 0,00 €

Hartelijke groet,
Scarlett

 

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This