Gelukkig Nieuwjaar gewenst! De beste wensen en goede gezondheid voor iedereen! Dat 2020 maar mag brengen wat je er van hoopt…

Afgelopen donderdag waren de cello’s al weer uitgepakt in de studio; de cellolessen op in Amsterdam zijn weer begonnen en in de avond trapte cellist Annie Tangberg af met de extra lange workshop ‘Lichte muziek, je zelf begeleiden op de cello.’ We zaten helemaal vol en super was het! Met eigentijdse liedjes als Señorita en Skinny love en een klassieker, Minor Swing van Django Reinhardt leidde Annie zowel beginners als gevorderden door de mogelijkheden van de verschillende lijnen heen. Annie dankjewel! Fantastisch dat je naar de studio bent gekomen! Ik ben je fan: respect…

Het organiseren van een cello workshop is echt mijn ding; ik word er erg blij van. Dat komt door jullie opkomst van uit alle hoeken van het land en jullie enthousiaste feedback! Ik maak even een opsomming van wat jullie tot en met de zomervakantie nog kunnen doen bij en met mij.

6 Februari Amsterdam | 8 Februari Havelte

Op naar Renaissance en vroege barok muziek, cello samenspel; voor alle niveaus. Op donderdag 6 en 8 februari. Muziek van Tallis, Dowland en di Lasso: wow wat een verrassende harmonieën en kerk toonaarden…  Doe je mee? Ik zoek cellisten die niet bang zijn om hier en daar een keer positie te wisselen. Niet hoog hoor… Geef je op nu het nog kan via deze knop:

5 maart Cello Iconen in Amsterdam

“De” Brahms e sonate en De Zwaan van Saint-Saens! Deze prachtige werken worden die avond op ontspannen wijze met pianiste Masha Galperina bekeken, doorgenomen, en er wordt prachtig muziek gemaakt. Er is nog een plaats vrij; we selecteren voor jou een deel van het programma op maat in overleg met mij.

2 april Bach koralen

De mooiste workshop van vorig kalenderjaar. Koralen, koralen, genieten, in de Paasstemming komen, maar ook aria’s zoals Geb mir meinem Jesum wieder en… Machet mir mein Herze rein. Deze pittige titels staan op het programma indien we daar de spelers voor hebben.

Dan een verrassing op 19 april…

Weet je nog dat Ilse de Ziah, de Ierse celliste die gespecialiseerd is in Ierse muziek vorig jaar november een workshopdag wilde geven? Deze kon helaas niet plaats vinden. Ik heb Ilse belangeloos uitgenodigd om mijn studio te gebruiken, de workshop iets in te korten maar op zondag 19 april twéémaal te geven, namelijk voor beginnende cellisten én voor gevorderde cellisten. Ilse is een crack; doe je mee? Ik ben er natuurlijk bij!

Kosten voor inschrijvers van mijn Celloblog € 85,00 voor alleen de workshop of € 99,00 inclusief workshop en genieten van de prachtige door Maarten Roos gemaakte documentaire Living the tradition, getoond op het IDFA, en daarna een klein concert van Ilse.

7 Mei Trappen gebruiken op je cello

Jezelf begeleiden op de cello. Wil je je zelf graag leren begeleiden op de cello, of iemand anders? Als een soort van Singer Songwriter? Weet je nog niet wat trappen zijn?  Dan ben jij ook de doelgroep. Voor alle niveaus!

4 juni Amsterdam |  6 juni Havelte: Barok cello basis techniek

Ook heel verhelderend en helpend wanneer je nog worstelt met je klassieke strijktechniek. Dit versterkt je gemak en leert je contact te maken met je grote spiergroepen. Wil je leren hoe men destijds strijkte? Ik vertel het je graag. Je kunt bij mij eventueel een barokstok aanschaffen voor het échte barok gevoel…

11 En 12 juli: Celloweekend te Havelte met Ellis Moorman en mij!

Dit zit altijd vroeg vol; wees er op tijd bij. Je kunt mee doen indien je nu de grote greep  (en verlaagde eerste vinger) al hebt geleerd op les.

Cello 5-daagse Zomercursus, summer course, Cello-Urlaub 

En dan… 10 tot en met 14 augustus. Deze zomer gebeurt er iets spannends! Ik organiseer voor het eerst een Vijfdaagse cello zomercursus, een soort van cello vakantie. Dit doe ik in Frenswegen (Dld), net over de grens bij Oldenzaal, op nog geen twee uur rijden van Amsterdam. Ik wil deze cursus geven omdat het mij uitdaagt; het celloweekend dat ieder jaar in de zomervakantie gegeven wordt en steeds vol zit is geheel gericht op samenspel. Tijdens een vijfdaagse cello vakantie kan ik jullie nog veel meer aanbieden, ik barst van de ideeën.

Natuurlijk werk ik al maanden aan een programma. Ik ben afhankelijk van de inschrijvingen, het definitieve programma is op jullie afgestemd. Hoe klinkt ‘Begin je dag met Bach’? Goed toch? Ik ga ook een terugkerend cello bootcamp moment toevoegen; een technisch ‘uur’. Ook voeg ik workshop onderdelen toe. Wat denk je van Ierse muziek of de Menuet streek? Barok cello strijktechniek, lichte muziek met en op je cello? Iedere dag samenspel, zelfstudie, voldoende tijd voor een blok renaissance en vroege barok muziek, een blok romantisch repertoire, maar ook een blok hedendaags repertoire van Rellini of Pärt.  En je zelf ontspannen terwijl het verstillende Spiegel im Spiegel klinkt?

Jullie horen het al; ik heb heel veel ideeën en plannen. Wat ik nu nog nodig heb, wie ik nu nog zoek, zijn cellisten.  Jullie! De cursus is voor cellisten ouder dan 16 jaar, alle niveaus, maar je dient de eerste positie met grote greep en verlaagde eerste vinger te kunnen spelen om mee te kunnen met de rest.

Omdat deze cursus een PILOT is, en ik als organisator alles voor het eerst ga doen, kost de cursus dit jaar geen € 950,00 maar € 850,00. Inclusief vier overnachtingen in een éénpersoonskamer en drie maaltijden plus tweemaal koffie/thee moment per dag, en extra lunch en rondleiding op dag van aankomst.

Echter; geef jij je voor 31 januari op, dan kost de cursus maar € 750,00.

Het is mogelijk om het cursus fee in twee delen te voldoen.  Ook zijn er meer-persoonskamers in Kloster Frenswegen; je kunt je niet musicerende partner mee nemen. Kosten op aanvraag bij mij. Vakantie en muziek in één, op een steenworp afstand van jouw huis, en toch echt in het buitenland. Mogelijk zijn er ook niet Nederlands sprekende cursisten.

Deze cursus gaat door bij minimaal zes cursisten. Ik heb er heel veel zin in; jij hopelijk ook? Vraag je cello vriend mee en we genieten samen.

Opgeven kan via de website, geheel onderaan deze pagina of mail me via info@celloverkoop.nl. Wil je liever bellen omdat je nog vragen hebt of twijfelt of dit iets voor jou is? Bel me op 06-18 18 9005.

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This