Zomercursus Cello 2021

Kloster Frenswegen

Nordhorn, Duitsland

 

Net over de grens bij Oldenzaal ligt het prachtige ‘Kloster Frenswegen’, waar ik van 17 tot en met 20 augustus 2021 mijn eerste cello vijfdaagse hoop te houden.

In het kort:

Deze vierdaagse zomercursus voor cellisten zal gevuld zijn met terugkomende elementen als Begin de dag met Bach, meerdere keren co-repetitie met pianist Tjako van Schie en verder zijn er workshops barokcello, podiumpresentatie, lichte muziek en Ierse muziek. Ook veel samenspel: iedere dag een ander stijlperiode. Ik neem ook een nieuwbouw barokcello mee, bespannen met darmsnaren, en barokstokken, opdat je kunt voelen en horen hoe het materiaal de toonvorming van toen bepaalde.

Er is voldoende tijd om onze techniek en stijlkenmerken onder de loep te nemen. Alle lessen zijn groepslessen.Wil je echter een privé celloles boeken in de avond met mij dan kan dat los van het cursus fee. Op dinsdag komen we om ???? uur samen om kennis met elkaar te maken. De lessen starten op woensdag, donderdag om 9.00 uur en we werken tot aan het avond eten. In de avond is het mogelijk om zelfstandig samen te spelen, te studeren of om een privéles te boeken, los van het cursus fee. Op vrijdag ronden we af door na de lunch te genieten van een aantal werken welke we hebben ingestudeerd. Rond 15.00 uur pakken we de cello’s en koffers in en praten we na.

Waarom een vierdaagse cello zomercursus in Duitsland?

Hoera; een Cello zomer cursus, een cello vakantie in Duitsland! Schuif je aan? Want wat is er leuker dan samen met je cello in een prettige en ontspannen omgeving te zijn en mooie cello ensemble werken te spelen? Een cello cursus met verschillende workshop onderdelen?

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze vierdaagse zomer cello cursus is voor cellisten van gemiddeld tot gevorderd niveau. Deze cursus is voor cellisten die met gemak enkele tot alle posities wisselen. Voor beginnende cellisten is er een vierdaagse in Frenswegen in 2022. 

Verbetering van je techniek

In deze vierdaagse zomercursus komen tal van stilistische kenmerken van barok-, klassieke, romantische en hedendaagse muziek voorbij welke je nieuwe inzichten geeft. Er is ook tijd voor improvisatie, lichte muziek, volksmuziek en reflectie door het spelen van de muziek en ontspanning tijdens het spelen.

Alle lessen zijn groepslessen. Neem je barokstok mee voor alle barok muziek die we gaan spelen! Wil je een barokstok aanschaffen, laat het me weten en ik neem er eentje voor je mee a € 145,00.  Ik kan je met eenvoudige stukken aan de vleugel begeleiden en pianist Tjako kan álles spelen wat jij maar wilt. Wil je een privéles boeken in de avond met mij, dan kan dat los van het cursus fee.

Til je niveau naar een volgend niveau

De workshops zijn een leuke manier om aan je techniek te werken in het technische uur. Pas alle techniek toe in de stukken die je deze week speelt. Muzikale expressie valt of staat bij de het beheersen van de techniek om het zo uit te kunnen voeren als je het voelt.

Cello ensemble repertoire opbouwen

Om je passie voor het instrument te voeden en je spel fris te houden, is het belangrijk om je repertoire en speelstijlen uit te blijven breiden. Zo is het heel anders om aan een barok werk te werken dan aan een romantisch stuk. Grijp je kans!

Inspiratie

Door nieuwe stijlen en technieken aan je spel toe te voegen, te kijken en te luisteren naar de andere cellisten kun je ideeën en gevoelens via de cello uitbreiden en uiten. Laat je ook inspireren door muziek die je zelf mee neemt en ’s avonds zelfstandig met anderen kunt spelen.

Doe je mee? Laten we praten!

Wanneer je je inschrijft voor de vijfdaagse zomercursus plannen we – als we elkaar nog niet kennen – een Zoom-afspraak. Tijdens deze Zoom-afspraak spreek ik je graag en hopelijk zie ik je even cello spelen zodat ik kan beoordelen waar je je “cellistisch” bevindt en waar je naartoe wilt deze cursus. Zo haal je het meeste uit deze cello vierdaagse. 

Aanmelden voor de Zoom-sessie kan via dit contactformulier. Wil je je direct aanmelden voor deze 4-daagse Zomercursus lees dan even verder…

 

Ja Scarlett, ik wil graag met je Zoom-en!

4 + 1 =

Bekijk hier een impressiefilmpje over de locatie, Kloster Frenswegen in Duitsland:

Liever ook privéles?

 

Indien je een privé celloles wilt boeken los van de cursus kan dit; we kunnen dit dan vooraf plannen in één van de avonden die week. Een privéles duurt een uur en kost € 50,00. Plan dit het liefst voor aanvang van de cursus al in.

Kosten

Deze cursus is inclusief drie overnachtingen op basis van een éénpersoons kamer plus alle maaltijden en tweemaal koffie en thee per dag. In de avond is er de mogelijkheid om wat te drinken te bestellen. Het klooster biedt in overleg met mij, Scarlett, ook 2 persoonskamers en familiekamers op aanvraag. Graag een email naar info@celloverkoop.nl voor deze prijzen. Ze zijn onderhevig aan de prijs die Frenswegen op dat moment hanteert. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. De kamers zijn net groot genoeg om daar cello te studeren.

Deze zomercursus cello kost inclusief het hierboven genoemde € 795,00!

Wat krijg je daarvoor?

  • Vier dagen gevuld met celloworkshops, cello bootcamp, namelijk cello techniek en ensemblespel met mij, Scarlett.
  • Workshop onderdelen met een verrassend thema.
  • Pianist Tjako van Schie die met jullie samenspeelt met stukken naar jullie keuze.
  • Een gerenoveerde éénpersoonskamer in Klooster Frenswegen. Er is net voldoende ruimte om op je kamer te studeren.
  • Drie maaltijden per dag en tweemaal per dag thee/koffie uur. Rondleiding, lunch en avondeten op dag van aankomst, ontbijt en lunch op dag van vertrek.

‘s Avonds is er een gezamenlijke ruimte tot onze beschikking en kun je tegen betaling iets bestellen in de bar van Kloster Frenswegen. Ook kun je indien je wilt een privé les boeken in de avond, zo lang ik beschikbaar ben.

Het is mogelijk je deelname fee in twee termijnen te voldoen. Bij aanmelding betaal je de eerste termijn, voor de tweede termijn stuur ik je rond 1 juni 2021 een Tikkie. Let op: Er is geen restitutie mogelijk voor het betaalde inschrijfgeld; schrijf je je in, dan reken ik op je komst. Kan de cursus van mijn kant niet doorgaan door onvoorziene reden dan is er volledige terugbetaling.

De cursus gaat door bij minimaal 10 cellisten. Het maximumaantal cellisten dat deel kan nemen is 14.

 

Lees ook de speciale informatieflyer over deze cursus:

Natuuurlijk meld ik mij aan voor deze Cello zomercursus!

Cello Winter Vierdaagse DLD - 2022

  • 0,00 €

 

Veelgestelde vragen:

Dien ik zelf de overnachtingen te reserveren?

Nee; wanneer jij je bij mij opgeeft dan regel ik het contact met de locatie. Zij willen maar 1 contactpersoon voor het logistieke gedeelte. Wel hoor ik graag of het gaat om een éénpersoonskamer of anders.

Zijn alle maaltijden inbegrepen?

Jawel; ontbijt, lunch en avondeten maar ook twee keer koffie en thee op volledige dagen.

Kan ik vegetarisch eten?

Ja, je kunt alle dieetwensen aan mij doorgeven bij deelname.

Kan ik zonder mijn cello komen?

Ja, je kunt zonder je cello komen en er een van mij huren. De kosten bedragen € 30,00 voor vier dagen.

Welke taal wordt er gesproken?

We zullen Nederlands en indien er buitenlandse cellisten zijn ook Engels spreken. 

Wordt er gefotografeerd en gefilmd?

Ja; deze beelden worden ook gedeeld met jullie zodat je je eigen houding en leerproces kunt terugzien. Heb je verzoeken omtrent uit beeld blijven geef ze me dan vooral door. Niemand word met naam genoemd, dat sowieso.

Gaat de cursus altijd door?

De cursus gaat door bij minimaal tien inschrijvers. In juni 2021 zal duidelijk zijn of dat gehaald is, wellicht eerder. Vraag je cellomaatje mee, maak de cursus een succes!

Betaal ik het deelname geld vooraf?

Ja; indien je wenst verdelen we het in twee betalingen. De laatste betaling dient in voor 1 juli 2020 door mij ontvangen te zijn.

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This