Zomercursus Cello 2021

Klooster Frenswegen, Nordhorn (DLD)

Helaas is 2020 geannuleerd…

 

De 5-daagse cellocursus in Frenswegen is helaas vanwege het Coronavirus geannuleerd. Deelnemers krijgen hiervan persoonlijk bericht. Onderstaande informatie geldt in principe voor 2021; ik houd jullie op de hoogte!

Waarom een vijfdaagse cello zomercursus in Duitsland?

Hoera; een Cello vakantie in Duitsland! Schuif je aan? Want wat is er leuker dan samen met je cello in een prettige en ontspannen omgeving te zijn en mooie cello ensemble werken te spelen? Je zelf te verbeteren in een Cello Bootcamp? Met verschillende workshop onderdelen?
Deze vijfdaagse zomer cello cursus is voor alle cellisten: van beginners tot gevorderden. Wel is het zo dat beginnende cellisten zo ver dienen te zijn dat zij de grote greep en verlaagde eerste vinger dienen te beheersen om goed mee te kunnen.
Pianist Tjako van Schie komt enkele middagen naar Frenswegen om ons te begeleiden; hij is co-repetitor aan onder meer het Conservatorium van Amsterdam maar werkt ook met veel plezier met amateur musici.  Je kiest zelf de stukken die je voor wilt bereiden. Hoeveel tijd er per persoon is wordt weken voor de cursus aanvangt duidelijk.

 

Verbetering van je techniek

In deze vijfdaagse zomercursus komen tal van stilistische kenmerken van barok-, klassieke, romantische en hedendaagse muziek voorbij welke je nieuwe inzichten geeft. Er is ook tijd voor improvisatie, lichte muziek, volksmuziek en reflectie door het spelen van de muziek en ontspanning tijdens het spelen.

Alle lessen zijn groepslessen. Neem je barokstok mee voor alle barok muziek die we gaan spelen! Wil je een barokstok aanschaffen, laat het me weten en ik neem er eentje voor je mee. Ik kan je met eenvoudige stukken aan de vleugel begeleiden. 

Til je niveau naar een volgend niveau

De workshops zijn een leuke manier om aan je techniek te werken in het technische uur. Pas alle techniek toe in de stukken die je deze week speelt. Muzikale expressie valt of staat bij de het beheersen van de techniek om het zo uit te kunnen voeren als je het voelt.

Cello ensemble repertoire opbouwen

Om je passie voor het instrument te voeden en je spel fris te houden, is het belangrijk om je repertoire en speelstijlen uit te blijven breiden. Zo is het heel anders om aan een barok werk te werken dan aan een romantisch stuk. Grijp je kans!

Inspiratie

Door nieuwe stijlen en technieken aan je spel toe te voegen, te kijken en te luisteren naar de andere cellisten kun je ideeën en gevoelens via de cello uitbreiden en uiten. Laat je ook inspireren door muziek die je zelf mee neemt en ’s avonds zelfstandig met anderen kunt spelen.

Doe je mee? Laten we praten!

Wanneer je je inschrijft voor de vijfdaagse zomercursus plannen we – als we elkaar nog niet kennen – een Zoom-afspraak. Tijdens deze Zoom-afspraak zie ik je graag cello spelen zodat ik kan beoordelen waar je je “cellistisch” bevindt en waar je naartoe wilt deze cursus. Zo haal je het meeste uit deze celloweek. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te plannen in mijn studio in Amsterdam of Havelte.

Aanmelden voor de Zoom-sessie kan via dit contactformulier. Wil je je direct aanmelden voor deze 5-daagse Zomercursus lees dan even verder…

 

Ja Scarlett, ik wil graag met je Zoom-en!

11 + 7 =

Bekijk hier een impressiefilmpje over de locatie, Kloster Frenswegen in Duitsland:

Liever ook privéles?

 

Indien je een privé celloles wilt boeken los van de cursus kan dit; we kunnen dit dan vooraf plannen in één van de avonden die week. Een privéles duurt een uur en kost € 45,00.

Pianist Tjako van Schie kun je ook buiten de aangeboden co-repetitie tijd om boeken; hij rekent € 49,00 per uur. Denk aan prachtige werken als het Requiem van popper voor drie celli en piano! Plan dit het liefst voor aanvang van de cursus al in. 

Kosten

Deze zomercursus cello kost volgende editie € 950,00. NU PILOT PRIJS € 850,00!

Wat krijg je daarvoor?

  • Vijf dagen gevuld met celloworkshops, cello bootcamp, namelijk cello techniek en ensemblespel met mij, Scarlett.
  • Workshop onderdelen met een verrassend thema.
  • Pianist Tjako van Schie die met jullie samenspeelt met stukken naar jullie keuze.
  • Een gerenoveerde éénpersoonskamer in Klooster Frenswegen. Er is net voldoende ruimte om op je kamer te studeren.
  • Drie maaltijden per dag en tweemaal per dag thee/koffie uur en rondleiding en lunch op dag van aankomst.

’s Avonds is er een gezamenlijke ruimte tot onze beschikking en kun je tegen betaling iets bestellen in de bar van Kloster Frenswegen. Ook kun je indien je wilt een privé les boeken in de avond, zo lang ik beschikbaar ben.

Het voorlopige rooster is 10 augustus: aankomst in Frenswegen vanaf 10.00 uur. Om 11.00 uur: Welkom in de aula
14 augustus: muzikale afsluiting na de lunch, daarna een afscheidsborrel.

Het is mogleijk je deelname fee in twee termijnen te voldoen. Bij aanmelding en de tweede termijn rond 1 april. Er is geen restitutie mogelijk voor het betaalde inschrijfgeld; schrijf je je in, dan reken ik op je komst. Kan de cursus van mijn kant niet doorgaan door onvoorziene reden dan is er volledige terugbetaling.

 

Lees ook de speciale informatieflyer over deze cursus:

Natuurlijk meld ik mij aan voor de 5-daagse Cello Zomercursus!

13 + 11 =

Veelgestelde vragen:

Dien ik zelf de overnachtingen te reserveren?

Nee; wanneer jij je bij mij opgeeft dan regel ik het contact met de locatie.

Zijn alle maaltijden inbegrepen?

Jawel; ontbijt lunch en avondeten.

Kan ik vegetarisch eten?

Ja, je kunt alle dieetwensen doorgeven.

Kan ik zonder mijn cello komen?

Ja, je kunt zonder je cello komen en er een van mij huren. De kosten bedragen € 30,00 voor vijf dagen.

Welke taal wordt er gesproken?

We zullen Engels spreken en misschien vertaal ik naar het Nederlands voor de Nederlanders die hier de voorkeur aan geven. Ik spreek ook Duits en Frans, maar ik denk dat we ons aan Engels en Nederlands zullen houden.

Wordt er gefotografeerd en gefilmd?

Ja; deze beelden worden ook gedeeld met jullie zodat je je eigen houding en leerproces kunt terugzien.

Gaat de cursus altijd door?

De cursus gaat door bij minimaal zes inschrijvers. In juni 2020 zal duidelijk zijn of dat gehaald is, wellicht eerder. Vraag je cellomaatje mee, maak de cursus een succes!

Betaal ik het deelname geld vooraf?

Ja; indien je wenst verdelen we het in twee betalingen. De laatste betaling dient in voor 1 juni 2020 door mij ontvangen te zijn.

Heb je nog andere vragen? Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag.

Scarlett Arts

Cellodocent

info@celloverkoop.nl

06-18189005

Haparandaweg 788A
1013 BD Amsterdam (Houthavens)
06-18189005

info@celloverkoop.nl

Volg mij op Facebook, Instagram en YouTube!

Abonneer je hier op mijn Cello Podcast.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je kunt de privacyverklaring hier lezen. Bij aanmelding geef je toestemming om de VideoBlogPost te ontvangen en op de hoogte te blijven van onze producten en diensten.