Rick Mooney is een Amerikaanse cellist die niet alleen alle meerstemmige stukken uit de Suzuki methode heeft gearrangeerd maar ook een serie super goede boeken voor cellisten heeft geschreven. Double stops, het boek voor dubbelgrepen, Position pieces boek 1 en 2, waarin hij je zeer methodisch en gestructureerd (klinkt als Professor Droogbekje maar structuur is GOED!) en Thumb position, waarna je echt nooit meer vragen zult hebben over welke noten er op welke vingers zitten dankzij zijn “Patronen” aanpak.
Rick-Mooney-cello podcast Scarlett Arts

Ik raakte met Rick Mooney in contact via een Facebookgroep waar ik zijn reactie zag op een vraag over goede microfoons met betrekking tot online celloles geven. Ongelofelijk dat ik daar zijn naam zag! Rick? Mooney? Wauw! We raakten aan de digitale praat en hij wilde graag vertellen over zijn passie, het cello spelen leren aan vele vele anderen.

Op mijn YouTube kanaal en in mijn podcast hoorde je Rick Mooney meerdere malen; de eerste keer over wie hij is, welke boeken hij schreef en waarom en daarna kwam de Guided tour door Double stops. Op Oudejaarsavond volgde de Guided tour door Position pieces boek 1 en die clip van, jawel, anderhalf uur, wil ik alvast graag met je delen. De eerste (ongeveer) 45 minuten vertelt Rick over waarom hij dit boek schreef en daarna neemt hij ons mee door het boek heen.

Hier zie je de clip: hij legt ons onder andere uit hoe hij besloot om iets The Upper of Lower second of third, fourth position te noemen. En ik maar denken dat dat Amerikaanse algemeen goed was; NOT! Rick heeft dat zelf zo genoemd en duizenden cellisten en docenten hebben dat overgenomen. Respect!

 

Binnenkort hoor je ons gesprek ook in twee podcast afleveringen in mijn podcast Cello spelen met Scarlett.

Heb je zijn boek Position pieces? Pak het erbij. Wil je positie leren wisselen? Luister maar naar welke problemen hij bij zijn leerlingen tegenkwam en doe er wat positiefs mee. Weet je niet wat positie wisselen is? Start de clip ;-).

Online bundel Position Pieces

Wist je dat ik dit boek van Rick Mooney ook op heb genomen als online videoprogramma? Super de handig, lees hier enkele reviews:

Wat heb je een enorme klus gehad aan het opnemen van al die stukken! En wat is het goed en bruikbaar geworden!
Ik ben gister gestart met de eerste stukken en merk meteen hoe fijn het is om de melodie te horen bij de schuivende notenbalk. Ook de optie om even goed te kijken hoe jij je vingers zet en sommige sprongen maakt vind ik heel fijn. En met het filmpje op het hele scherm van mijn laptop kan ik de noten makkelijk lezen 😉. Deze bundel maakt het studeren echt makkelijker en leuker!
Nienke

“Maakt niet uit of ik via laptop of Ipad werk; alles werkt; like!”

“Wat is dit leuk! En ontzettend verslavend, alle werkjes hier thuis blijven liggen omdat ik steeds weer achter die cello kruip😂”
Katinka

“Wat is dit leuk! En ontzettend verslavend, alle werkjes hier thuis blijven liggen omdat ik steeds weer achter die cello kruip😂”
Katinka

De onbeperkt houdbare video bundels die ik maakte van Rick Mooney’s Position pieces en Sakom bundel 1, 2 en 3, worden in maart 2021 in prijs verhoogd naar € 147,00 inclusief boek. Grijp nu nog je kans voor slechts € 99,-!

Bestel de bundel via onderstaand formulier:

Hartelijke groet,
Scarlett
Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Wat is dat ook al weer, glissando en portamento?

Wat is dat ook al weer, glissando en portamento?

Ik had deze week zulke leuke lessen met mijn leerlingen. Het was een overvolle week; ik had in Velp meer uren geopend dan gangbaar om iedereen een plekje te kunnen bieden, en in Amsterdam zat het al weken vol.Mijn leerling E. probeerde een Franse cello uit, gemaakt...

Share This