UPDATE: er zijn inmiddels genoeg testers voor Position Pieces!

De bundel is vanaf 10 november 2020 te koop via deze link.

Enkele maanden geleden kwamen de drie online video hulp bundels van Jakob Sakom uit. Deze zijn al vaak afgenomen en op één reactie na was iedereen erg enthousiast!

Ik mocht Evarien’s review citeren:

Allereerst wil ik je zeggen dat dit echt iets toevoegt bij het cello studeren.
Ook de aanwijzingen die geeft hoe je kunt studeren zijn SUPER! En dan dat tandwieltje waarmee je de oefening langzamer/ of je snelheid mee kunt oefenen! ECHT GEWELDIG!
Wat een werk zit er in! Chapeau!
Je geeft steeds duidelijk het begin en einde aan.
NB. Goede internetverbinding is bij deze cursus essentieel!

Evarien

Nadat bleek dat jullie echt hulp ervaren door de video bundels en de online video’s het speelplezier verhogen heb ik jullie gevraagd welke bundels of stukken jullie ook graag online zouden willen zien. Twee verzoeken schoten eruit; Position pieces van Rick Mooney en de eerste Suite voor cello solo van Bach.

Position pieces-rick mooney-online bundel

Position pieces van Rick Mooney

Ik ben begonnen met Position pieces, want voor Bach – The Master – moet ik echt tijd gaan maken.

Position pieces van Rick Mooney is DE bundel, waarmee ik leerlingen positie leer wisselen. Rick werkt heel gestructureerd en biedt behalve muziek ook ieder hoofdstuk een invul blad met ‘Names and numbers’ en ‘Geography quiz’. Door deze pagina’s in te vullen leer je in iedere positie precies welke noten er onder je vingers zitten op die snaar maar ook op de andere snaren. Maak hier gebruik van, je gaat sneller vooruit wanneer je weet wat je doet. Je duim is KING, oftewel; je duim is degene die je hand doet verplaatsen. Ik ga dat herhaaldelijk onder de filmpjes schrijven opdat je altijd vanuit je navigerende reizende duim denkt.

Maarten Roos is begin oktober naar Havelte gekomen om te filmen vanwege een negatief reisverbod naar Amsterdam. Dankzij de achtergrond van mijn studio wand, hier geprint op groot doek, is er toch een beetje sprake van continuïteit. Vind je het mooi? Ik vond het een super idee! Hij heeft alles gefilmd en zijn collega is alles gaan editen precies zoals hij Sakom heeft gerealiseerd.

Net als bij de online bundels van Sakom heb ik nu een oproep; wie wil het eerste hoofdstuk van Position Pieces van Rick Mooney testen?

Hoe meer testende cello zielen, hoe meer vreugde;
mijn assistente Annemarie en ik horen graag jullie bevindingen.

Rick Mooney online Position pieces 1

We doen echt iets met jullie tips! We proberen meerdere door jullie gedane suggesties toe te voegen.

  • Ik heb onder bijna ieder stuk een tekstje toegevoegd over waar je op mag letten in dat stuk. Iets wat ik mij op les al hoor zeggen wanneer ik de bladmuziek zie! Je krijgt zo optimale hulp bij het studeren van de stukken.
  • In de tijdlijn van een clip, proberen we halverwege een “bullet” te plaatsen waar stem twee wordt gestart. Dit maakt het zoeken makkelijker. We wachten nu op antwoord van programmamaker Thinkific om te kijken of dat mogelijk is.
  • In deze bundel tel ik op jullie verzoek hoorbaar af. Zelf heb ik besloten om dat in het Engels te doen.

NB: we horen dat er bij de iPad aan het eind van een clip het geluid weer aangezet moet worden voor de volgende clip. Mocht het je helpen; dit is een instelling op je eigen tablet: de meeste iPad gebruikers hebben dit niet.

Een goede internet verbinding is een must want er wordt gestreamd. 

Help jij mij? Meld je dan nu aan als tester en dan stuur ik je binnenkort de gegevens toe waar je mee aan de slag kan.

Update: aanmelden om te testen is helaas niet meer mogelijk!

Alvast bedankt!

Hartelijke groet,
Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This