Back to Basics

Donderdag 9 juni ’22

in Amsterdam

Datum: 9 juni 2022

Bericht update 4 juni 10.30; de workshop zit vol. Wil je op een wachtlijstje?

Mail me op info@celloverkoop.nl, dankjewel!

 

Basis techniek voor cellisten van alle niveau’s.

Hallo cellisten! Wat mij iedere lesweek weer opvalt is dat de basis om cello te leren spelen verdraaid lastig is, want hij heeft vele facetten en invalshoeken. Herken je dat? Moeilijk toch om alles goed te doen? Er is te weinig tijd op les om alleen op je techniek te letten want je wilt ook genieten en stukken spelen!

Omdat de basis zo belangrijk is, niet alleen voor in het eerste jaar van je cello studie, maar ook in de jaren die volgen, is er ooit de workshop Back to basics gekomen. Omdat er niet genoeg aandacht aan gegeven kan worden. Een workshop waarin de basis wordt doorgenomen voor beginnende, gemiddelde én gevorderde cellisten. Weer even terug naar de basis; hoe zit het met ontspannen, ademen wanneer je speelt, streeksoorten, stokhouding, strijkrichting, streekwissels, dubbelgrepen, souplesse, snelheid maken…

Heb je nog nooit positie gewisseld? Gaan we doen; ik heb voobereidende oefeningen voor de beginners en heb onbetaalbare tips voor de gevorderde spelers. Duim positie leren?? Doen we! Want wist jij dat Rick Mooney met kinderen na de basis positie gerust de flageoletten verkend met de duim? Om ze bekend te maken met beweginsvrijheid? Kunnen wij dus ook!

Welke vragen heb je, welke opmerkingen? Ik zorg dat alle niveaus hiervan leren, trust me: dat kan ik na 25 jaar les ervaring. Er zijn cellisten die al twee jaarlijkse edities met deze workshop mee hebben gedaan. Wil je in volgelvlucht kennis maken met alles wat doorgaans te moeilijk is? Positie wisselen, grote greep, vibrato, wil je met jouw vingers aan mijn vingers hangen om te voelen welk gewicht je in je snaar mag hangen? Mag ik je rechterhand op mijn pols voelen om te voelen hoe jij je druk doorgeeft op je stok? Of je dat überhaupt wel kunt/doet? Cello spelen doe je door je eigen gewicht te transponeren.

Be a DAREDEVIL! No CHICKEN! Geef je op. Dus niet alleen voor mijn leerlingen; voor iedereen die dit blog leest en denkt; “OKE! Doen!”

Schrijf je in! Leer en geniet.

Je gaat naar huis met een PDF met de onderwerpen welke behandeld zijn. En om zeker te weten dat jouw vragen beantwoord worden mag je ze van tevoren stellen.

Doe je mee?

Ken je mijn YouTube kanaal Celloverkoop & Cellolessen?

Deze filmpjes plaatste ik als laatste:

Maak onderscheid tussen je grote en kleine scharnieren  

Denk korte noten vanuit je kleine scharnier en hele/lange noten vanuit je grote scharnier. Zorg dat je ze allemaal bewust gebruikt 😉 voor een soepele verbinding tussen je streken.

De wijsvinger; wat doet die op je stok?

De wijsvinger is een ontspannen tillende factor die ook de haren tegen de snaar aan kan masseren. Indien deze op je stok verstijfd is, hard, klink je zo ook. Bekijk het filmpje:

Vibrato? Een voorbereidende oefening

Maar weinig cellisten worden geboren met ene mooi vibrato. Ik help je op weg. Maar het liefst laat ik fysiek jouw ‘horloge’ plek schudden. Neem een losse les voor vibrato; waarom niet?

Maar dat zijn enkel korte filmpjes. Een echte opbouw van de cello basis techniek vind je in mijn online cursus Cello BoostCamp basislevel. Maar liefst 140 video’s en PDF’s met goede waardevolle informatie waartoe je eeuwig toegang behoudt.

Cello-Bach-workshop

Hoe ziet de cello Back to basics workshop eruit?

De deur opent vanaf 18.35 uur en de workshop begint om 19.00 uur en duurt tot 21.15 uur. Na afloop staan er sapjes en knabbeltjes en zo voor je klaar om nog na te praten met de andere deelnemers!

Voor wie is deze dag?

Deze workshop is voor zowel beginners als voor gevorderden. Jawel, dit is ook voor jou; een cellist die bijvoorbeeld nauwelijks een half jaar les heeft. Laat alles over je heen komen.

Kosten

Deelname aan deze dag kost € 65,00. Je deelname is definitief zodra je het deelname fee voldaan hebt.

Betaald parkeren: dit doe je het makkelijkst via een parkeer app. Je parkeert op basis van je kentekennummer. Zet hem op de foto voordat je de zuil zoekt ;-).

Let op: indien je je opgeeft ga ik er van uit dat je mee doet. Er is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons samenzijn verbiedt.

Je hoeft niets voor te bereiden; we doen alles zonder materiaal.

Verder neem je mee je cello en celloplankje mee, eventueel potlood en gum voor aantekeningen. Er zijn in hoogte verstelbare krukken aanwezig.

Waar vindt deze Back to Basic workshop plaats?

Bij mij in de studio in Amsterdam:

Haparandaweg 788A

1013BD Amsterdam.

Scarlett Arts cello-Amsterdam-studio

Hoe meld ik mijzelf aan?

Bericht update 4 juni 10.30; de workshop zit vol. Wil je op een wachtlijstje?

Mail me op info@celloverkoop.nl, dankjewel!

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, cello plankje, potlood en papier. En… batterijen vol energie!

Ik speel nu een jaar cello, is dit ook geschikt voor mij?

Ja dit is voor cello-dummies en cello kanjers.

Waar wordt deze workshop gegeven?

Op de Haparandaweg in Amsterdam Houthavens

Ik wil graag meedoen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Amsterdam nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

Er is plaats voor maximaal 10 fysieke deelnemers. Wanneer het vol zit, is het aanmeldformulier weg.

Doe mee! We maken er een fantastische Back to basics van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This