Op donderdagavond 5 november a.s. is er weer een Back to basics cello workshop op de Haparandaweg in Amsterdam (Houthavens). Van 19.00 tot 21.15 uur nemen we alle basistechnieken onder de loep. Dit is één van de weinige workshops waaraan prille cellisten deelnemen, maar ook cellisten die al vele jaren spelen. Schuif je aan?

Reacties naar aanleiding van de vorige Back to Basics cello workshop:

“…En wat het hangen in de snaren betreft: afgelopen zondag zat ik in mijn studeerkamer voor het eerst weer achter de cello sinds de workshop. Na een tijdje kwam mijn echtgenote met een verbaasd gezicht binnen lopen: ” Wat is hier gebeurd? Je klinkt veel zekerder.” Ik zal de ingeslagen weg blijven volgen. Dank dat je me die weg wees.”

Jos

“Bedankt voor de leuke middag!

Ik heb veel geleerd en ga hierdoor bewuster nadenken over dingen die normaal vanzelf gaan.”

Alicia

“Ik vond het wel spannend maar merkte snel dat ik niet de enige was.
Zo leuk om te proeven aan alles wat me de komende jaren te wachten staat. En de meeste dingen lukken ook; bizar!”

Monique

Wat gaan we doen?

We vullen de workshop met basiselementen van cello spelen als lichaamshouding, gewicht doorgeven, ontspanning, stokhouding, streeksnelheid, streeksoorten, streekwissels, toonladders, positie wisselen, snelheid maken. Alles op heel relaxed niveau, waaraan iedereen deel kan nemen. Ik anticipeer op wat ik om me heen zie.

Ik ben ervan overtuigd dat het je vooruitgang helpt indien je proeft aan wat jou de komende jaren te wachten staat. Stel je hebt nog nooit positie gewisseld, dan is het mijn idee dat jij door dit nu met mij te doen straks makkelijker positie gaat wisselen. Het komt op je ‘composthoop’ in je hoofd en broedt verder.

Ook is het feit dat jij jouw eerste positie plek verlaat op je toets een eyeopener voor stoppen met knijpen met de duim, en het losmaken van je arm om van plaats te wisselen. Wacht niet tot je ‘eraan toe bent’ maar zet het met mij vast in grondverf.

Zo ook andere technieken als streeksoorten waaronder spiccato en sautillé. Proberen! Doen! Ook al heb je al moeite genoeg om je strijkstok vast te houden; juist dan! Er zijn deelnemers die deze workshop nu al voor de derde keer doen.

Kosten

Schuif je aan? Je bent welkom vanaf het moment dat je vijf lessen hebt gehad. De deelname bedraagt € 52,00.

Nadat je je hebt opgegeven is deelname definitief wanneer je bijdrage ontvangen is.

In verband met de Corona-maatregelen zijn er maximaal 8 plaatsen beschikbaar en er zijn al inschrijvingen. Bij veel animo herhaal ik de workshop in het voorjaar van 2021.

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Christmas Extreme 2023

Christmas Extreme 2023

[dipi_text_highlighter _builder_version="4.19.1" _module_preset="default" text_highlighter_prefix="Er zijn nog een" hover_enabled="0" sticky_enabled="0" text_highlighter_text="paar" text_highlighter_suffix="plekjes vrij!" stroke_color="#E02B20"...

Share This