Vorig jaar kreeg ik een email van filmmaker Maarten Roos met het leuke nieuws dat Ilse de Ziah, Iers celliste en helemaal thuis in de Ierse muziek, een workshop dag zou geven in Amsterdam. Dit omdat de door hen beiden gemaakte documentaire “Living the tradition” in Amsterdam zou worden getoond. Ik was enthousiast: Ilse kende ik al jaren, ware het niet persoonlijk. Zij arrangeert Ierse muziek en bekende werken voor cello solo en ik kocht reeds drie e-books van haar met cellomuziek. Zie www.ilsedeziah.com voor veel meer over Ilse. Helaas kon ik mij zelf die dag niet vrij maken en ook hoorde ik interesse van leerlingen enerzijds maar ook twijfel; is dit wel voor ‘jouw niveau’?

Ik mailde Ilse met het voorstel om de cello workshop nogmaals aan te bieden. Zij mag mijn studio gratis gebruiken en zo kan de workshop scherper aangeboden worden, en we splitsen de niveaus in twee groepen opdat iedereen zich op zijn plaats voelt. Ilse voelde hier voor en filmmaker Maarten Roos probeert weer een ruimte vinden waar de documentaire die dag getoond kan worden en waar Ilse aansluitend een kort concert zal geven.

Er is nu gekozen voor zondag 19 april waarbij Ilse van 10.00 tot 13.30 uur met de beginners groep werkt; eerste positie met grote greep spelend is een pré. In deze groep mogen eventueel ook verder gevorderde spelers aanschuiven ter versterking.

Na deze workshop wordt de film Living the tradition getoond, gemaakt door Ilse de Ziah en Maarten Roos over Ierse muziek, de cello, en Ierland. De film wordt vertoond tussen de twee workshops in; om 14.00. Daarna volgt een kort concert van Ilse. Van 16.00 tot 19.30 uur wordt de workshop gegeven voor de meer gevorderde cellisten die al positie wisselen. Vooralsnog vindt alles in mijn studio plaats maar mogelijk wordt de film met het concert elders vertoond en gegeven. Bij groot succes overweegt Ilse om ook op zaterdagavond 18 april een workshop te geven.

Wil je eens wat anders spelen met je cello dan klassieke muziek?  Houd jij van Ierse muziek? Van volksmuziek? Doe dan mee; het is verfrissend! Ik heb er zelf heel veel zin in. Er zijn twee opties; alleen de workshop met Ilse, à € 85,00. Of de workshop in combinatie met het bekijken van de documentaire “Living the tradition” en aansluitend een kort concert van Ilse à € 99,00.

Doe je mee? Geef je zo snel mogelijk op zodat je je kunt voorbereiden op deze unieke workshop. Ilse geeft ook iedere zomer een cursus in Cork, Ierland.

Zie meer informatie over haar workshops en cursussen op: http://ilsedeziah.com/category/workshops/.

Laten we de studio vullen en iets totaal anders leren op 19 april.

Ben je verhinderd op 19 april, overweeg dan de cello workshop op 7 mei:

Trappen spelen op je cello; jezelf begeleiden met je cello

 

Weet jij niets of weinig over akkoorden, trappen, en hoe je ze kunt gebruiken op de cello? Waarom worden ze aangegeven met Romeinse cijfers? En hoe kun jij op basis van letters weten wat jij mag spelen op je cello? Indien je het antwoord wilt weten is deze workshop ook voor jou. Je kunt instappen vanaf het moment dat je bij wijze van spreken tien lessen hebt gehad. Vorig jaar gaf ik deze cello workshop voor het eerst en was het leerzaam voor alle niveaus die aanschoven.

We werken met bladmuziek, akkoordenschema’s die je dan leert begrijpen, en gezamenlijk maken we de song compleet!

Is dit iets voor jou? Geef je op! Op donderdag avond 7 mei van 19.00 tot 21.15. De kosten bedragen € 52,00 en de cello workshop vindt plaats in de studio op de Haparandaweg 788A in Amsterdam.

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

9 Fabels over cello spelen

1. “Met cello spelen moet je jong beginnen.” Nope; écht niet waar. Ik begon toen ik 19 was en ben professioneel cellist geworden, en ik heb leerlingen die na hun 45ste begonnen zijn en nu moeiteloos positie wisselen en van Bach genieten: fabel! 2. “Van cello spelen...

Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar gewenst! De beste wensen en goede gezondheid voor iedereen! Dat 2020 maar mag brengen wat je er van hoopt…Afgelopen donderdag waren de cello’s al weer uitgepakt in de studio; de cellolessen op in Amsterdam zijn weer begonnen en in de avond trapte...