Dit jaar zal ik, Scarlett, behalve de Christmas extreme geen workshops geven. Ai, dat is niet leuk nu de planning voor Pasen nadert want een Bachdag in Amsterdam en Velp was een prachtige gewoonte geworden!
Gelukkig wil cellodocent Gied van Oorschot die in Amsterdam op donderdag lesgeeft in de studio op donderdagavond 28 maart een Passieavond hosten. Ben jij erbij?

Nu eens niet alleen Bach maar een heel mooi breder spectrum…

Het leek Gied leuk om naast koralen van J.S. Bach ook andere passiestukken toe te voegen. De passies van Schütz zijn bijvoorbeeld ook heel mooi! Verder heeft hij al rondgekeken en stukken gevonden van minder bekende componisten als Distler, Coronado en Guerrero. Open de onderstaande link eens? Ik stond versteld van de schoonheid…

Dit zijn ook allemaal passiekoralen met een hele eigen sfeer; prachtig vind ik ze.

Ik had van deze componisten nog nooit eerder gehoord; dankjewel Gied!

Door stukken van verschillende componisten te spelen hoopt hij te voorkomen dat het teveel van hetzelfde wordt.

Titels van de te spelen stukken:

  • J.S. Bach – Mattheus passie – koraal: Wenn ich einmal sol scheiden
  • H. Schütz – Mattheus passie – Introitus + Wozu dienet dieser unrath?
  • F. Guerrero – O domine jesu christe
Cello Samenspel - Scarlett Arts

Niveau workshop

We zoeken voor deze avond op 28 maart 8 cellisten.

Wat betreft niveau: het liefst wel (ver-)gevorderden; de sopraanpartijen vereisen hier en daar duimpositie. Het niet beheersen van duimpositie hoeft geen probleem te zijn, maar dan ben je wel aangewezen op de lagere stemmen. Ben jij een gevorderde cellist? Of een bovenkant gemiddelde cellist die volgens zichzelf zuiver speelt en reeds (wat) samenspeelervaring heeft? Want dit zijn rustige werken waarbij je echt moet ‘tellen’ en niet op je gevoel kunt afgaan.

Twijfel je of dit iets voor jou is? Ga met mij in overleg!

 Om je een idee te geven; je wisselt al makkelijk positie en corrigeert je intonatie vlot, bent baas over het kiezen en gebruiken van op- en afstreken.

Richtlijnen niveau:

Sopraanstem: Duimpositie tot hoge d/e, en al het onderstaande
Altstem: Posities tussen de vierde positie en de duimpositie, en al het onderstaande
Tenorstem: Tot en met de vierde positie, overal grote greep kunnen
Basstem: Tot en met de vierde positie, overal grote greep kunnen

Wat betreft het aantal deelnemers: 8 is ideaal, zo heeft iedereen een stem-maatje indien je vierstemmig speelt.

Precieze bladmuziek gaat Gied erbij komende week bij zoeken. Wanneer blijkt dat wij 7 à 8 cellisten in de studio kunnen verwachten die zin hebben om samen te spelen, nieuwe componisten uit het verre verleden te proeven wordt de muziek per email verspreidt. Grijp je kans om van Gied te leren die met een Master barokcello en een diploma moderne cello niet alleen een hele goede cellist is maar ook een wandelende encyclopedie!

Over deze Passiemuziek avond

Deze workshop gaat door bij deelname van minimaal 7 cellisten. Neem je cellomaatje mee om voldoende (ver-) gevorderde spelers te verzamelen!

Indien er op 25 februari a.s. niet voldoende inschrijvingen zijn gaat de workshop niet door en betaal ik het deelname fee aan je terug.

De workshop vindt plaats op de Haparandaweg 788A in Amsterdam en begint om 19.00 uur; de studio is vrij vanaf 18.40 uur. Er wordt gespeeld tot 21.30 uur en er is na afloop gelegenheid om even bij te kletsen met een hapje en een drankje. Dit om verder kennis te maken met elkaar en om te horen wat Gied nog allemaal meer kan vertellen over de stijlkenmerken, de componisten en hun werken.

Het deelname fee bedraagt € 65,00. Dat is inclusief koffie thee, knabbeltje en een drankje nadien.

Let op indien je je op geeft rekenen we op je komst; er is geen restitutie mogelijk.

Doe je mee? Dat hopen we! Op naar een unieke Passieavond!

Scarlett Arts cello-Amsterdam-studio

Meld je hier aan!

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Wat is dat ook al weer, glissando en portamento?

Wat is dat ook al weer, glissando en portamento?

Ik had deze week zulke leuke lessen met mijn leerlingen. Het was een overvolle week; ik had in Velp meer uren geopend dan gangbaar om iedereen een plekje te kunnen bieden, en in Amsterdam zat het al weken vol.Mijn leerling E. probeerde een Franse cello uit, gemaakt...

Christmas Extreme 2023

Christmas Extreme 2023

[dipi_text_highlighter _builder_version="4.19.1" _module_preset="default" text_highlighter_prefix="Er zijn nog een" hover_enabled="0" sticky_enabled="0" text_highlighter_text="paar" text_highlighter_suffix="plekjes vrij!" stroke_color="#E02B20"...

Share This