Wil jij meer weten over vibrato op je cello? Wil je je vibrato (voor het eerst?) oefenen met mij, door te letten op de plaats van je duim, de beweging van de rug van je linkerhand maar ook letten op je strijken? Want wanneer je toon niet goed wordt gestreken, heeft het geen zin vibrato toe te passen zei mijn leraar altijd. Dus vibrato geeft ook een ‘boost’ aan je strijken; het dwingt je je streek ook weer onder de loep te nemen. In blok twee beantwoord ik je vragen, herhalen we en kijken we ook naar doorlopend vibrato, voor iedereen uitdaging.

Bekijk hier een filmpje over Vibrato van Steven Doane, een super docent!

Workshop Vibrato

Op 23 mei help ik jullie via Zoom Video Conference op weg. Voor we online gaan spreek ik – indien gewenst – af om je tablet of laptop positionering te checken en de Zoom connectie. Je hoeft er niets voor te doen behalve op de link uit de email te klikken; je laptop of tablet geeft daarna aan wat je moet doen.

Voor wie is deze workshop?

Met vibrato kun je starten zodra je bent gestopt met het knijpen in je linkerduim. Andersom vind ik het ook waar dat je door met vibrato te beginnen gedwongen wordt om je linkerduim “los” te laten. Natuurlijk ben je ook welkom indien je al vibreert maar de basis nogmaals door wilt nemen.

Wat gaan we doen?

Ik neem de vibrato basis door, bied oefeningen aan en speel in op wat jullie laten zien.  Ook van wat je bij de ander ziet kun jij zelf weer leren. Zoom is daarvoor ideaal; je kunt zelf kiezen wie je groot in beeld wilt krijgen om alles goed te zien. Tevens kun je je zelf “muten”, stil maken, zodat je kunt oefenen terwijl ik een ander help.

Hoe werkt een digitale les?

Bij mij staat er een camera van voren aan maar ook vanaf de zijkant zodat je kunt zien wat mijn duim achter de hals doet. Ik geef je tips, metaforen, oefeningen, met tijdelijke hulpmiddelen zoals een lucifer doosje met rijstkorrels en een elastiekje.

Na deze workshop ontvang je het cello boek Viva vibrato, dat vol zit met vibrato oefeningen. Dit zit bij de workshop prijs inbegrepen.

Planning 23 mei 2020:

  • 13.50 uur online verzamelen via een ontvangen Zoomlink of fysiek voor twee personen in Havelte.
  • 14.00-14.40 uur: Blok één, oefenen, leren van elkaar.
  • 14.40 tot 15.00 uur: Pauze: tijd voor oefenen of thee of koffie.
  • 15.00- 15.30 uur: Blok twee, we herhalen de essentie, ik beantwoord je vragen en we gaan door met doorlopend vibrato.

Kosten

Deelname aan deze workshop bedraagt € 52,00 inclusief het boek Viva vibrato dat je na de workshop op les mee kunt nemen, of wat ik naar je opstuur.

Doe je mee? Stuur een email naar info@celloverkoop.nl. Er is plaats voor maximaal 5 online inschrijvers en 2 fysiek te Havelte.

Wees er op tijd bij!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This