Over enkele uren start in Velp de Christmas extreme voor alle niveaus; beginners, gemiddelden en gevorderden. Ik vind het spannend, jij bent echt niet de enige! Maar ik weet; zodra ik jullie lachend binnen zie komen, kan ik mij ontspannen…

Van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, soms zelfs ’s nachts, ben ik bezig geweest met ‘wat dien ik te hebben’, te regelen, te doen en ‘hoe maak ik deze dag tot een succes?’. Een ander huis, een ander jaar; zal corona opspelen of blijft het rustig? Eerlijk is eerlijk; dat het zo rustig zou blijven op de IC’s had ik niet durven hopen…

Al vele weken geleden ben ik begonnen met het zoeken van de juiste dozen in de kelder.

Dozen…?

Jazeker; verhuisdozen!

Vorig jaar 2 en 3 november kwamen de verhuiswagens uit Drenthe naar Velp en nog steeds is niet alles uitgepakt; waaronder de kerstspullen. Maar waar zit het allemaal in? Henk mijn man schreef KELDER op de ongeveer 50 dozen, maar tja; dat zijn er nogal wat…

Voor het eerst na de verhuizing werden afgelopen weken de dozen kerstspullen en kerstservies gezocht, gevonden en geopend; is alles er mee verhuisd? Is het nog heel? Was dit alles of mis ik iets? Hadden we geen…?

In geen jaren staan er zoveel strijkkwartet boekingen op kerstdiners en eindejaarsfeesten en award uitreikingen als deze november en december; daarom ben ik ook in die herfstvakantie al begonnen met het dekken van de tafels.

Bekijk hier een filmpje.

17 Gasten maximaal; niet alleen mama, Apollonia en Henk helpen mij, maar ook onze hulp uit Havelte, Janny, die als een diesel door het huis gaat tot het laatste bord uit de afwasmachine gehaald is. Wie herinnert zich Janny van de workshops en weekenden vóór corona? Fijn dat ze er weer bij is.

Tegen het tuinhek heeft Henk een cellokoffer met 44 er op geplakt geplaatst; voor je het weet rijd je ons groene huis voorbij; het is opletten in de flauwe bocht…

Buiten bij de voordeur klinkt kerstmuziek; Apollonia zorgt dat de kerst speellijst klinkt 😉. Het maakt niet uit of je de lift op de trap neemt; kom lekker snel binnen allemaal want buiten… is – het – koud!

X-mas workshop_Scarlett_7

De radiatoren staan allen open en loeien: in de kelder is de water temperatuur van het water in de ketel voor de CV verhoogd; buiten is het twee graden, binnen moet het kerstig warm zijn.

De tweede etage is versierd, zelfs op het toilet hangen de kerstballen. Het is nooit genoeg…

De worstenbroodjes gaan zo de oven in. De kerststol staat al boven gelukkig… Het porseleinen Wedgwood servies staat klaar om een feestelijk tintje te geven aan het begin van de dag; het hoort niet in de kast te staan maar gebruikt te worden. 

In pantry staan de chocolaatjes, sinassnippers in pure chocolade, koekjes en kransjes klaar van banketbakker Teunissen klaar om later op de dag tevoorschijn te worden gehaald.

Negen kerstliedjes; we gaan ervan genieten, zorgen dat we ze ‘onder elkaar’ krijgen. Veel deelnemers hebben om aanwijzingen gevraagd; ik ga kijken waar ik tips kan geven. Vandaag wordt het genieten en leren…

En kijk eens…. Wie had kunnen denken dat je dit in het dorp kunt bestellen?

De feestelijke ambachtelijke super lekkere profiteroles taart komt voor 12.00 uur binnen, met -heel belangrijk- een aanwijzing hoe ik hem aan moet snijden.

De harpiste komt om 15.00 uur aan en gaat stemmen terwijl wij in de centrale hal onze handen warmen met gluehwein, thee en koffie. We gaan met haar Le Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré proberen te spelen. Proberen want dit is me een klus!!! Uitdagingen zijn er om aan te gaan!

Brood, roomboter en soepen staan klaar in de keuken om om 17.30 uur te eten.

Hopelijk worden er door ad hoc groepjes mooie kerstliederen gespeeld tijdens de lunch en het diner?

Beste cellisten; jullie goodybags staan klaar: ik verklap niet wat erin zit maar je wordt er blij van. Vergeet je hem niet mee te nemen?

Nog 2 plekjes vrij op 17 december

Voor vandaag ben je te laat maar voor volgende week zaterdag is er nog plek.

Doe je mee? Als je de grote greep zomaar speelt kun je van ieder stuk behalve de Cantique de Jean Racine zomaar twee partijen spelen. Naar de Cantique moet je echt even kijken.

Doe je nog mee? Er zijn nog twee plekjes vrij…

Kom genieten. Kerst is namelijk voorbij voordat je het weet.

Vul het onderstaande formulier in en we zien elkaar volgende week zaterdag!

 

Hartelijke groet,
Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Christmas Extreme 2023

Christmas Extreme 2023

Hoera! Eindelijk is het dan zover; de Christmas extreme inschrijving is open! Op 9 en 16 december 2023 is het tijd voor de populairste samenspeeldagen van het jaar: de Christmas extreme, te Velp. Een dag vol samenzijn in kerstsfeer, kerstmuziek voor cello ensemble...

Geen excuus meer

Geen excuus meer

Een van mijn favoriete cello pagina’s is Adultcello.com. Ken jij die site? Ik zie er zoveel leuke blogs en herken in de beste docent een soortgenoot.Want ook ik geef alleen celloles aan volwassenen. Uit overtuiging; dát vind ik leuk. Het maakt mij niet uit of...

Share This