Hoe gaat het met je? Ik hoop dat je gezond bent en kunt genieten van de zon.

Nu alle cellolessen online worden gegeven zal ook de workshop Ierse muziek met Ilse de Ziah online plaatsvinden! Hierdoor waren er drie maal zo veel aanmeldingen, geweldig!
Er is nu nog plaats bij de gevorderden op 11 april in de middag en op 18 april in de ochtend bij de beginnende cellisten. Doe je mee? Mail me op info@celloverkoop.nl. 

Online groepsles duimpositie? Doen!

Ik wil jullie uitnodigen om op zaterdag 2 mei a.s. deel te nemen aan een online groepsles duimpositie. De duimpositie gaan we allemaal tegenkomen en brengt ook veel gemak. Moeilijk voor te stellen misschien, want het is wel wennen en zoeken met gewicht en stand van je vingers.

Het thema wordt “duimpositie” omdat juist online de camera, indien je deze tegenover je op de lessenaar plaatst, je hand heel goed laat zien en je jezelf makkelijk kunt corrigeren. Klik vervolgens in je scherm op de optie dat je je zelf groot in het scherm ziet en niet mij, en je hebt een goed beeld van je eigen hand en vingers! Top!

Deze online celloles duurt 2 x 40 minuten, van 14.00 tot 14.40 uur, vervolgens heb je tijd om zelf te oefenen en werken we opnieuw van 15.15 tot 15.55. Heb je daarna nog persoonlijke hulp nodig dan kunnen we samen na afloop nogmaals online afspreken en dat verhelpen.

Heb je nog nooit de duimpositie geprobeerd maar wissel je makkelijk positie tot en met de vierde positie? Dan kun je je toch opgeven; ik maak vooraf een Zoom afspraak met je en bereid je voor op de duimpositie workshop.

Deelnemers hoeven niets voor te bereiden. Vooraf mail ik je bladmuziek voor houvast maar we werken zonder bladmuziek voor onze neus. Ik ga werken aan je houding, je gewicht transponeren, je hand model, letten op het strijken met meer snelheid en op het juiste contactpunt, en het voorbereiden van hele en halve afstanden tussen je vingers.

Ik kan mij voorstellen dat je als minder gevorderde cellist graag wilt kijken hoe dit werkt.  Je kunt je als passieve cellist ook aanmelden.

We werken 2 mei met een toonladder van D groot, en d klein, en een gebroken drie klank. Echt ‘makkelijk’ basismateriaal opdat je kunt letten op houding en techniek. Ik selecteer materiaal uit boeken van Rick Mooney en A. Piatti en mail je dat nadien toe ter documentatie.

Zullen we het eens proberen? Wie schuift aan?

Ik wil voor deze eerste keer maximaal 5 deelnemers aan laten schuiven. Deze groepsles kost € 52,00. Laten we er samen een leerzame middag van maken.

Aanmelden

Om mee te kunnen doen wil ik je vragen om het volgende te doen:

Geef je op via onderstaande knop of via info@celloverkoop.nl o.v.v. “groepsles 2 mei” met je naam en telefoonnummer.
Binnen 1 werkdag hoor je of er nog plaats is.

Indien je je hebt opgegeven:

  • Ik mail je een Zoom uitnodiging welke automatisch het programma start op je tablet of laptop.
  • Zoek voor de celloles begint een plek zo dicht mogelijk bij je wifi-signaal; liever een meter er vandaan dan twee meter. Het verschil in kwaliteit is evident
  • Voorkom tegenlicht; voorkom dat je een raam achter je hebt want dan zie ik je snaren niet.
  • Zorg voor een lessenaar waarop je tablet stevig staat, in horizontale stand, recht tegenover je, niet schuin naast je.
  • Test vooraf je eigen beeld; zie je je hand duidelijk op vier snaren staan wanneer je duim op de flageolet ligt waar de duimpositie het makkelijkst is; namelijk de hoge D op de D snaar en de hoge A op de A snaar? Deze plek is jou wel bekend als je op les de duimpositie al hebt behandeld. Liefst zie ik ook nog net je kam in beeld.

5 Minuten voor les stuur ik je per email een uitnodiging om in de ‘waiting room’ te komen en om 14.00 uur starten we.

 

 

Tot online!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This