Heb je al gehoord dat de Christmas Extreme, een hele dag samenspel met kerstrepertoire, niet door kan gaan vanwege corona? Heel jammer maar niets aan te doen. Maar kerst zonder samen muziek te maken, zonder samen ook maar een sparkeltje van vorig jaar te voelen? Nee, dat kan niet!

Daarom heb ik leuks bedacht; doe je mee?

Het plan: Cello Christmas Extreme Online

Dit plan gaat door bij minimaal 33 deelnemers, namelijk één deelnemer meer dan de 32 van vorig jaar! Met bijna 500 inschrijvers op dit blog zou dit zomaar haalbaar kunnen zijn.
En gezien de restaurants dicht zijn, en er wat betreft familiebezoek ook niet zo veel mogelijk is, zou het zo maar zo kunnen zijn dat je kunt!

 

Komt ie!

Deze workshop zal online plaatsvinden via Zoom. Dit is een gratis programma. Iedereen zal na aanmelding op de landingspagina bladmuziek ontvangen: duetten maar ook meer stemmige stukken, zodat er in Havelte de melodie en bas lijn kinkt en jij zelfs voor die mooie tussenpartij kunt kiezen in een trio of kwartet! Je microfoon staat uit, om te voorkomen dat er door de internet vertraging een kakofonie van geluiden komt ;-). We spelen de stukken ongeveer in het tempo waarop je ze zou zingen. Je dient daarom enig niveau van spelen en handigheid te hebben om een lijn mee te kunnne spelen.

Doe je ook gratis mee?

Alles wordt opgenomen en komt na afloop als video naar je toe opdat je de rest van de kerst de duetten thuis keer op keer kunt spelen. Indien je meedoet ga je hiermee akkoord. Iedereen die zijn camera aanzet komt klein in beeld, zoals op de afbeelding hier linksonder. Het is mijn uitdaging om minimaal 33 cellisten klein in mijn scherm te krijgen maar misschien halen we de 50 wel? Of… de 100? Laten we wel wezen; er is verder niets te doen; it’s fun!

Het staat je vrij om je kerstsfeervol te kleden of je cello kerstig te versieren. Na afloop vind ik het gezellig als je nog even online wilt blijven om elkaar vrolijk kerstfeest te wensen voor we de donkere dagen starten.

Note; via internationale Facebook cellogroepen waar ik lid van ben, kwamen er tientallen aanmeldingen. Komen zij werkelijk online dan zal dit samenzijn in het Engels zijn, akkoord?

Aanmelden

Deze get-together is gratis, en toegankelijk voor iedereen van elk niveau, wel dien je met gemak tot twee kuurizen en mollen te kunnen spelen. Echt basis vaardigheid is gewenst.  Hoe geef je je op? Klik op onderstaande knop en vul het formulier aan. Je komt dan op een landingspagina met de bladmuziek en de zoomlink voor toegang. Print de bladmuziek uit of plaats hem op je tablet en schuif aan.

Is dit leuk of niet? Ik kan niet wachten! Doe mee! Verras me en teken je in. Vraag je ook de andere leerlingen van je docent? Nodig ook je docent uit ;-).

Let op; ik verwacht geen 100 inschrijvers, maar 100 is het maximumaantal deelnemers / inschrijvers. Meer staat Zoom helaas niet toe. Op de dag zelf, 19 december, kun je je tijdig vanaf 16.00 uur in de wachtkamer melden. Ik laat je binnen volgens de volgorde in de wachtrij. Om 16.45 uur stopt het toelaten en bereiden we ons voor op de start om 17.00.

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This