Praat jij ook altijd over echt mooi leren spelen? Over beter worden, meer oefenen, echt cello problemen aanpakken? “Put your money where your mouth is” zeggen de Britten: maak er werk van.

Mooi cello spelen bestaat uit jouw fantasie en je gevoel en jouw technische vaardigheid om dit gevoel uit te kunnen drukken in muziek. Train je techniek om muzikaal te groeien!

Zelf weet ik nog heel goed hoe hard ik werkte om een mooi crescendo (harder worden) te maken, om mooi te fraseren: waar zát hem dat toch in??! 

Cello_bootcamp_1

Door iedere zomer de diepte in te gaan, tijdens cursussen en masterclasses, werd ik in de gelegenheid gesteld om echt eens stil te staan bij die technieken waar ik door het cello-jaar heen te weinig tijd voor nam. Ik zie en hoor alle docenten weer voor mij, in België, Zwitserland, Frankrijk en Engeland. In Morges kon ik voor het eerst super dicht bij de kam mijn solo in Souvenir de Florence strijken. Wow, wat groeide ik van trots… Wat een impact had dit op mijn bijdrage aan dit waanzinnig mooie sextet!

In Floreffe werd sautillé mij duidelijk. In Frankrijk vertelde Frank van Lamsweerde wat ik altijd moest doen voor ik positie wisselde. Dit alles ga ik jou ook vertellen! Jij ontdekt alles op één plek in één weekend. Dit weekend onthul ik wat ik van hen geleerd heb en geef ik het door aan jou. Grijp het aan. Ik ben al sinds mei 2020 met het programma bezig om het allround en compleet te maken en ben er nu klaar voor; jij ook?

Take yourself seriously

Kom op 26 en 27 september je cello technische en muzikale vaardigheden trainen samen met mij in Havelte, Drenthe. Of volg alles online vanuit je huis via Zoom video conference. Zoom is een gratis programma.

Een weekend vol cello informatie, training, oefeningen voor het leven en serieuze zelfstudie. Dit zijn stuk voor stuk blokken met onmisbare thema’s. En niet te vergeten; een weekend gezellig samen zijn, goed eten in het mooie Drenthe indien je fysiek mee doet. Met andere cellisten praten, ervaringen uitwisselen, van gedachten wisselen.

Alle lessen worden opgenomen via Zoom en iedere deelnemer ontvangt na afloop de opnames; hiermee kun jij altijd een onderwerp terug kijken en nogmaals mee doen met het bijhorende materiaal.

Wat gaan we doen?

Blokken van 40 minuten met onderwerpen als ‘warming up’, ‘stokindeling’, ‘streeksnelheid’, ‘toonladders’, ‘snelheid’, ‘vibrato’, ‘positiewisselinge’, ‘kam strijken’, ‘Finger Fertigkeit’, ‘dynamiek’, ‘dubbelgrepen’, ‘duimpositie’, ‘tertsen, kwinten, octaven’ en veel meer en tot slot op zaterdag namiddag cello Zen middels “Verkenning van De Zeven Plaatsen op de snaar”. Voor de fysieke deelnemers die nog energie hebben is er dan nog een uur samenspel na het avondeten.

Op zondagmiddag is iedereen vast doodmoe en trakteer ik de fysieke deelnemers op een snelle maar heerlijke lunch buiten de deur bij restaurant Ludiek op 200 meter afstand. Als laatste op zondagmiddag na veel techniek nog een blok ‘cooling down’; rustgevend samenspel voor fysieke deelnemers om het weekend af te sluiten. Daarna komen we bij tijdens een borrel.

Belgische-cello-ScarlettArts2

Voor welk niveau is de Cello Bootcamp geschikt?

Je kunt fysiek deelnemen vanaf het moment dat je zelf denkt dat je hieraan toe bent. Zelf denk ik dat je minimaal twee jaar flink hebt gelesd en gestudeerd om te kiezen voor fysieke deelname.

Ik pas mijn programma aan op wat ik om mij heen zie bij de fysieke deelnemers; van materiaal voor meer beginnende cellisten, echte Back to basics, (maar toch ook handig voor gevorderden met zelfreflectie!) tot het niveau dat de verst gevorderde speler op de puntjes van zijn of haar tenen staat.

Online kun je deelnemen vanaf scratch, al heb je pas tien lessen gehad, wanneer jij weet dat jij wat aan deze lessen hebt, thema’s die steeds in je cello carrière terug gaan komen. Online is er geen druk van degenen die verder zijn en kunnen dan jij. Perfect!

Ieder blok begint rustig en wordt gaandeweg steeds pittiger en sneller. Groeit het onderwerp je als fysieke deelnemer na bijvoorbeeld 25 minuten boven je pet omdat het tempo te hoog wordt, dan luister en kijk je mee naar wat de rest doet, of je maakt gebruik van één van de studieplekken die door ons huis verspreidt staan en je oefent zelf verder.

Drie weken voor aanvang krijg je het materiaal waaruit we werken per e-mail om je voor te bereiden. Het materiaal selecteer ik uit methodes die ik vaak gebruik en deze laat ik speciaal voor dit bootcamp samenstellen tot een PDF waar je de komende jaren op terug kunt grijpen.

Fysieke deelname in Havelte

Er zijn maximaal 8 fysieke plaatsen beschikbaar op 1,5 meter afstand. Daarmee is dit het kleinste cello gezelschap ever!

Acht cellisten: een VIP groep! 

N.B.: Inmiddels zijn er al zeven! intekeningen; er zijn daardoor nog maar één fysieke plaats beschikbaar; wees er snel bij!

Je zorgt zelf voor een plaats om te overnachten; er zijn campings, hotels en B&B’s in de directe omgeving. Voor tips, mail me via info@celloverkoop.nl!

Online deelname via Zoom

Online kun je de lessen op ieder niveau volgen via Zoom video conference. Deze deelname is gedurende het weekend passief; je kunt dan geen vragen stellen want ik ga keihard door. Echter op maandag en dinsdag na het weekend heeft iedere fysieke en online deelnemer recht op een gratis online uur Zoom after-care om vragen te stellen en onduidelijkheden door te nemen. Dit plannen we voor het weekend al in.

Celloweekend-Havelte-2020-2

Tijden

Zaterdag 26 september

10.15 uur deur open, 11.00 uur aanvang fysiek en online

Einde laatste blok omstreeks 17.00 uur en eten om 17.15 uur

Zondag 27 september

9.30 uur deur open,

10.00 uur aanvang fysiek en online en 16.15 uur einde “Cooling down”.

Daarna: afsluiting na gezellig samenzijn.

Kosten

Deelname van € 239,00 tot € 499,00.

Dit is een PILOT, zorg dat je erbij bent! Misschien is nog niet alles perfect, misschien zie ik dingen over het hoofd: waar ga ik tegen aan lopen? Omdat dit een eerste keer is, is alleen dit jaar dit Cello bootcamp als volgt geprijsd:

Fysieke deelname bedraagt € 399,00 indien je je als Early bird opgeeft voor 16 augustus 2020. Deelname is mogelijk zo lang er plaats is. Na 16 augustus gaat de prijs met € 100,00 omhoog naar € 499,00**.

Online deelname bedraagt € 239,00 indien je je als Early bird opgeeft voor 16 augustus 2020. Online kun je dat weekend geen vragen stellen, wel in je persoonlijke uur één op één op de maandag of dinsdag daarna. Na 16 augustus gaat de prijs met € 100,00 omhoog naar € 339,00**.

Wat zit bij de prijs inbegrepen?

Bij deelname ontvang je:

 • Lessen van 40 minuten cello-sport, cello techniek en training tussen zaterdag 11.00 uur en zondag 16.15 uur. Ieder blok van Back to basics level tot op je tenen.
 • Digitale bladmuziek speciaal samengesteld voor dit Bootcamp weekend.
 • Cello Zen afsluiting op zaterdag namiddag,
 • Tweemaal een lunch (fysieke deelnamewaarvan één op zondagmiddag in restaurant Ludiek op loopafstand van ons huis.
 • Eénmaal avondeten op zaterdag. Het is mogelijk gratis een gast mee te nemen. (fysieke deelname)
 • Zaterdag na het avondeten een uur samenspel (fysieke deelname); pas het geleerde toe, probeer alles uit en geniet!
 • Onbeperkt koffie, thee, fris, snacks
 • Cooling down: Samenspel blok ter afsluiting op zondagmiddag met koralen. (fysieke deelname)
 • Borrel ter afsluiting (fysieke deelname)

Plus drie bonussen!

Z

BONUS 1

Een leuke cello attentie voor de fysieke deelnemers.

Z

BONUS 2

Alle sessies die automatisch via Zoom zijn opgenomen voor alle deelnemers. Deze krijg je doorgestuurd per WeTransfer. Zo kun je altijd terugkijken wat er precies gedaan is en zelf herhalen.

Z

BONUS 3

Online persoonlijk uur op afspraak op maandag of dinsdag na het weekend om je vragen te stellen (voor alle deelnemers).

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

Ruim op tijd krijg je de digitale bladmuziek in je mailbox opdat je indien je dat fijn vindt je zelf voor kunt bereiden.

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier. En… batterijen vol energie!

Wat moet ik doen bij online deelname?

Je ontvangt een Zoomlink voor beide dagen en blijft onlinezo lang je wenst. Houd een oplader bij de hand; video vraagt veel batterij vermogen. Voor het weekend plaats vindt is er gelegenheid het Zoom after-care moment op maandag of dinsdag in te plannen.

Ik speel nu een jaar cello. Is dit ook voor mij?

Jazeker; dit Cello BooStcamp is ook voor beginnende cellisten. 

Ik speel al een poosje cello maar ik heb het idee dat ik nu niets meer leer. Kan dit Cello Bootcamp me helpen?

Bijna iedereen bereikt een moment waarop je het gevoel hebt dat je niet meer groeit. Door mijn ervaring, visie en ideeën als docent te delen krijg je weer inspiratie voor de volgende stap in je techniek.

Waar wordt dit Cello Bootcamp gegeven?
 • In Drenthe, op Rijksweg Noordzijde 7, 7971 CX in Havelte.
 • Via Zoom video conference in jouw eigen huis.
Ik wil graag mee doen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Drenthe nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen

Kan ik nog meedoen?

Er is maar plaats voor 8 fysieke deelnemers. Mocht er geen plaats meer zijn dan kan ik je op een reservelijst plaatsen of je schuift online aan.

Ik kan me niet het hele weekend vrij maken: kan ik ook een dag mee doen?

Ik realiseer me dat iedereen druk is, toch raad ik je ten sterkste aan om het hele weekend mee te maken.
Neem even contact met me op via 06 - 1818 9005 voor overleg.

Ik wil online deelnemen maar kan ik ook Skypen of FaceTimen?

Nee helaas; ik kan op 29 en 10 oktober maar 1 medium hanteren en ik kies voor Zoom. Ik stuur je van tevoren een link voor deelname. Zoom is gratis voor jou als deelnemer.

Meld je hier aan!

Ik schrijf me in voor:

10 + 3 =

Are you in? We maken er een fantastisch weekend van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

* Bij veel interesse in fysieke deelname komt er een tweede weekend bij in overleg. 

** Voor deelname is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons fysieke samenzijn vanwege het Corona virus verbiedt.

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This