Voor alle niveaus 🙂

Hoe tof is dit! Voor het eerst geeft Charlotte Brussee die op woensdagochtend les geeft in de studio de jaarlijkse workshop ‘Back to basics’! In de studio op de Haparandaweg te Amsterdam. Deze workshop is door mij zeven jaar geleden in het leven geroepen om cellisten weer even te helpen bij het opfrissen van de basis die zo essentieel is voor een goed comfort ( – en – goed- comfort – is – goed – geluid).  Denk aan stokhouding, cellohouding, snaarwissels, streekwissels, contact met je snaar. Onder de loep worden genomen staccato, detaché, vibrato, positie wisselen, grote greep…

Beginnende cellisten, lees nu toch verder!

Nu denk je misschien; Staccato? Deta-wat? Niet voor mij. Maar hold on…

Ook beginnende cellisten, die nog maar enkele maanden op les zaten, waren benieuwd naar wat hun te wachten stond. Schuif aan, was mijn advies, en ervaar wat je de komende jaren gaat leren. Want ik ben ervan overtuigd dat je van alles iets goeds mee neemt en ook al is het te vroeg voor iemand om aan vibrato te werken, is het wel heel erg nuttig om de oefeningen van Charlotte mee te doen, haar toelichting en aanwijzingen te horen en te zien hoe de anderen daarmee omgaan.

Natuurlijk is er ook tijd voor jouw vragen omtrent de cello technieken.

Je leert niet alleen veel van alles proberen maar ook van kijken hoe anderen iets doen. Wil je er daarom graag bij zijn maar passief deelnemen? Je gaat spijt krijgen hoor maar het mag.

Alles gaat op je mentale ‘composthoop’. Ik ben ervan overtuigd dat dat verder broeit tot je eraan toe bent.

Wil jij ook meedoen?

Charlotte is een toegankelijke energieke cellist; ze gaat volgend jaar haar master doen aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze heeft jarenlang de vooropleiding gedaan en zit vol informatie. Dat wat zij toepast wil ze delen. Schuif je aan?

Vind je het een beetje eng? Luister dan naar mijn podcast gesprek met haar!

Ik denk dat je daarna wel durft; ze is superaardig en houdt van lesgeven.

Wanneer en waar?

Op vrijdagavond 30 juni is vanaf 18.35 (na de laatste les) de deur open in de studio in Amsterdam.

Je neemt alleen je cello, celloplankje en potlood en papier mee.

Om 18.50 uur gaan jullie stemmen en om 19.00 trapt Charlotte af.

De workshop duurt tot 21.15/21.30 uur. Daarna is er een drankje en knabbeltje en kun je even bijkomen, eventuele resterende vragen stellen.

Wist je dat er bijna iedere workshop weer nieuwe duo’s gevormd worden? Ervaring leert dat cellisten elkanders niveau zien, wellicht ene klik hebben en samen afspreken. Zo zijn al vaak duo’s en trio’s gevormd die al jaaaaaren samenspelen.   

Zou jij interesse hebben om mee te doen indien Charlotte dit op een avond in Velp zou doen? Geef dan vrijblijvend even je naam op; bij veel reacties pols ik haar!

3 + 15 =

Kosten

Het deelname fee aan de Back to basics workshop bedraagt € 79,00, zowel passieve als actieve deelname. Actief is met je cello, passief is deelnemen zonder cello oftewel luisteren en aantekeningen maken. Wees er snel bij; voorgaande jaren zat deze workshop snel vol!

Geef je op voor de workshop in Amsterdam op 30 juni door dit formulier in te vullen.

Er is plaats voor maximaal tien inschrijvers.

Indien je je opgeeft rekent Charlotte op je komst. Check je agenda dubbel; er is geen mogelijkheid tot restitutie tenzij de overheid ons samenzijn verbiedt. Je mag wel zelfstandig je plekje aan een andere cellist aanbieden.

Share This