Ben je lekker aan het spelen? Dat hoop ik!

In deze blogpost wil ik jou een visueel overzicht aanbieden van de posities welke op je cello zitten. Ik vond op internet een hele mooie afbeelding; ik wil graag de maker crediteren maar er stond geen naam bij.

Cello posities-blogpost-scarlett arts

Zie je welke posities waar zitten? Je duim is steeds de gangmaker die jou verhuist van de ene naar de andere positie.

Laat nooit je vingers vooruitgaan en je duim nakomen. De duim navigeert en stuurt. Rede te meer om zo snel mogelijk te stoppen met knijpen in je hals ;-).

Zelf heb ik lang geleden een PDF laten maken; deze kun je ook downloaden en printen.

Ik ben ervan overtuigd dat jij sneller progressie maakt als je niet alleen op je gevoel “iets doet” maar ook weet wat je aan het doen bent.

Ook voeg ik hier de videoclip bij die ik donderdag 5 november j.l. heb gemaakt naar aanleiding van de reactie van de testers van de online bundel van Rick Mooney’s Position Pieces:

Kun je volgen wat ik zeg in deze video? Je dient al een keertje positie te hebben gewisseld om mij vlot te kunnen volgen verwacht ik.

Wissel jij nog eigen positie, dan kan ik mij voorstellen dat de logica en uitleg je ontgaat.

Position pieces-rick mooney-online bundel

Als jij het boek Position Pieces van Rick Mooney hebt, zie jij dat hij fantastische oefeningen voor je heeft, die jou vertellen of je goed begrijpt welke noten de nieuwe positie jou brengen.

Hierbij twee screenshots uit zijn bundel:

(Klik op de foto’s voor een vergroting)

PDF-positie wisselen-Scarlett Arts-cello
Screenshot-cellobundel-rick mooney

Pas wanneer jij binnen enkele seconden het antwoord weet op zijn vragen, is het in jouw hoofd duidelijk wat iedere positie je brengt.

De donkere dagen komen eraan, waarom geen verdieping zoeken? Duik hier eens in! Ook als je nog in de eerste positie speelt, stel je zelf maar eens soortgelijke vragen; welke vingers bereiken welke noten? En kan een noot meerdere namen hebben? Hoe kunnen ze dan heten?

Heel veel succes!

Hartelijke groet,
Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This