Het is zover; mijn online cellobundel ‘Position Pieces’ is getest door meer dan tien testers. Position Pieces van Rick Mooney is hét boek voor cellisten die positie leren wisselen.

Rick-Mooney-cello podcast Scarlett Arts

Rick Mooney

Rick Mooney is een cellodocent uit Californië. Hij heeft veel goede celloboeken geschreven, allen gericht op verbetering door structuur en herhaling. Ik werk al meer dan 20 jaar met zijn boeken en praatte met hem in mijn podcast Cello spelen met Scarlett over zijn boeken.

Op zijn verzoek heb ik een video gemaakt waarin hij ons een ‘Guided tour’ geeft door zijn boek Double Stops, dubbelgrepen.

 

Wat is positie wisselen?

Positie wisselen betekent dat je duim je hand meeneemt naar een hoger of lagergelegen plaats op je toets. Het is de volgende stap na het geheel beheersen van de eerste positie plus grote greep en verlaagde eerste vinger. Je weet voor je positie gaat wisselen welke noten er onder welke vingers zitten op de verschillende snaren. Toch…?

Je zult positie moeten wisselen voor 99% van het cello repertoire en ook al kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen, bijvoorbeeld in een Back to Basics workshop, een gezonde basis van de eerste positie en strijken is nodig.

Ben jij toe aan het positie leren wisselen op de cello? Overweeg dan dit boek; de meeste docenten werken met Rick Mooney’s Position pieces.

Position Pieces is getest!

Met heel veel op- en aanmerkingen kon ik meteen wat. Zo heb ik in de inleiding een filmpje toegevoegd die het “Wilhelmus interval” toelichten, het kwart interval waarmee je de meeste posities kunt vinden. Ook een screenshot om duidelijk te maken hoe je kunt zien waar er positie gewisseld moet worden en hoe je dat eventueel aan kunt tekenen.

Sommige aanwijzingen kon ik, hoe nuttig ook, in deze bundel niet meer verwerken en neem ik weer mee naar een volgend initiatief. Dank voor jullie fijne input testers!

Is er een bundel of werk dat jij graag op deze manier op video zou willen zien? Laat het me weten!

Position pieces-rick mooney-online bundel

Online cellobundel Position Pieces nu te koop!

De online bundel is nu te koop via deze link of klik op de gele knop. Tot 1 januari 2021 is er een aanbieding en kost deze video bundel met negen hoofdstukken € 89,00, inclusief het papieren boek à € 15,80.

Dit boek kun je meenemen op les of ik verzend het voor € 4,99.
Vanaf 1 januari 2021 kost de video bundel € 99,00 inclusief papieren boek (excl. verzendkosten).

Geography quiz - rick mooney

Dit boek vervangt je docent gelukkig niet. Je docent zet met jou je eerste positie wisselingen op en vertelt je hoe je de volgende positie kunt vinden, dat je duim je verhuist, knijp daarom niet in je duim ;-), en waar je op moet letten.

Dit boek biedt goed gestructureerde oefeningen aan met onbetaalbare oefeningen als Geography quiz en Names and Numbers waarin Rick Mooney je uitdaagt de namen van de noten in de nieuwe positie op iedere snaar te benoemen, en met welke vinger je ze kunt bereiken.

Rick Mooney is de enige schrijver die je deze invuloefeningen oftewel hersenkrakers  aanbiedt. Maak er gebruik van, want jij wilt weten welke noten je dankzij je nieuwe positie kunt bereiken om een vingerzetting te vinden voor de cello werken die je nu studeert.

Doe je mee? Vertel je je docent over dit boek en de video lessen? Dat zou ik super vinden!

Lekker spelen tijdens de steeds korter wordende dagen!

Hartelijke groet,
Scarlett 

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This