Jij als cellist kent ongetwijfeld de boeken van Rick Mooney. Position pieces I en II, Thumb position en… Double stops.
Double stops zijn dubbelgrepen, een dubbelgreep ontstaat wanneer je op twee snaren een noot speelt. Je strijkt dan die twee snaren tegelijk.

Waarom studeer je dubbelgrepen?

  • Omdat je dan in je eentje samenspeelt en dat zo leuk is! 🙂
  • Omdat het maakt dat je beter gaat intoneren.
  • Omdat het souplesse geeft aan je vingers en hand. Omdat je je er van bewust wordt hoe je ellenboog en handstand je intonatie beïnvloeden.
In mijn Podcast cello spelen met Scarlett had ik een gesprek met Rick Mooney, wiens boeken onmisbaar zijn als groeiende cellist.
Heb je mijn gesprek met hem gehoord? Ik vond het superleuk om te horen waar hij zijn inspiratie vandaan haalde om deze boeken te schrijven en waarom hij ze heeft opgebouwd zoals hij dat doet.
Rick-Mooney-cello podcast Scarlett Arts

Rick vroeg mij enkele weken na onze podcast afspraak om een video afspraak opdat hij met zijn cello een “Guided tour” door Double stops kan geven. Ik was zo blij hier mee; je kunt hier het resultaat zien. Waarom blij? Ik heb mij vaak gevraagd; waarom doet hij deze techniek nu? Waarom deze stap nu, deze vingerzetting? En onlangs kreeg ik antwoord op al die vragen die je je als cellodocent afvraagt!

https://www.youtube.com/watch?v=26j21tnfxM8&t=5s
Bekijk de video eens, en schrijf je in op mijn YouTube kanaal. Dank voor je LIKE als het je boeit. Wat enorm helpt is dat je je Double stops boek bij de hand hebt; Rick geeft precies aan op welke pagina hij speelt en wat de achterliggende gedachte is van de oefening.

Je kunt zijn boek Double stops online kopen of bij mij op les meenemen. Alle boeken waaruit ik werk verkoop ik ook zodat je niet langs een boekhandel hoeft en geen verzendkosten betaald.

Double stops-boek-cello

Vanaf welk moment kun je Double stops, dubbelgrepen studeren?

Rick geeft al aan dat je uit dit boek zo nu en dan een stuk speelt en er niet systematisch uit te werkt.
Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Pak pagina 1 eens om mee te beginnen; hierbij combineer je een open snaar met een snaar met vingers erop.

Deze video zal menig docent interesseren; stuur je deze link door aan je docent? Gebruik daarvoor de deel knop links langs deze blogpost.

Pak je boek erbij en kijk met Rick en mij mee.

Veel plezier en inspiratie gewenst!

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This