Double stops zijn dubbelgrepen, een dubbelgreep ontstaat wanneer je op twee snaren een noot speelt. Je strijkt dan die twee snaren tegelijk.
Waarom studeer je dubbelgrepen?
- Omdat je dan in je eentje samenspeelt en dat zo leuk is! 🙂
- Omdat het maakt dat je beter gaat intoneren.
- Omdat het souplesse geeft aan je vingers en hand. Omdat je je er van bewust wordt hoe je ellenboog en handstand je intonatie beïnvloeden.
Heb je mijn gesprek met hem gehoord? Ik vond het superleuk om te horen waar hij zijn inspiratie vandaan haalde om deze boeken te schrijven en waarom hij ze heeft opgebouwd zoals hij dat doet.
Rick vroeg mij enkele weken na onze podcast afspraak om een video afspraak opdat hij met zijn cello een “Guided tour” door Double stops kan geven. Ik was zo blij hier mee; je kunt hier het resultaat zien. Waarom blij? Ik heb mij vaak gevraagd; waarom doet hij deze techniek nu? Waarom deze stap nu, deze vingerzetting? En onlangs kreeg ik antwoord op al die vragen die je je als cellodocent afvraagt!
Je kunt zijn boek Double stops online kopen of bij mij op les meenemen. Alle boeken waaruit ik werk verkoop ik ook zodat je niet langs een boekhandel hoeft en geen verzendkosten betaald.
Vanaf welk moment kun je Double stops, dubbelgrepen studeren?
Rick geeft al aan dat je uit dit boek zo nu en dan een stuk speelt en er niet systematisch uit te werkt.
Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Pak pagina 1 eens om mee te beginnen; hierbij combineer je een open snaar met een snaar met vingers erop.
Deze video zal menig docent interesseren; stuur je deze link door aan je docent? Gebruik daarvoor de deel knop links langs deze blogpost.
Pak je boek erbij en kijk met Rick en mij mee.
Veel plezier en inspiratie gewenst!
Scarlett
Scarlett
info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005
Wellicht ook interessant voor je:
De Zwaan van Camille Saint-Saens
Speel jij De Zwaan al, van Camille Saint-Saens, uit het Carnaval der dieren? Meerdere van mijn leerlingen zijn er nu mee bezig, daarom wil ik je graag wat leuke tips geven om het stuk goed aan te pakken. Er zit zoveel in!!! In deze blogpost neem ik de eerste volzin...
Waarom de ene cello heel anders klinkt dan de andere
Wat leuk, jullie reacties via email op mijn vorige blogpost waarin met een eenvoudige Røde microfoon weliswaar het verschil te horen was tussen een oude Duits en oude Franse cello.Het toeval wil dat er evenveel mensen de Franse als mooiste kozen als Duitse. Wat er...
Oude Duitse vs. Franse Cello – welke spreekt jou het meest aan?
Ben je op zoek naar een karaktervolle oude cello? In deze video vergelijk ik twee prachtige instrumenten die ik te koop aanbied, gemaakt rond 1920: een 'warme' Duitse cello en een 'nobele' Franse cello. Beide hebben een uniek klankkarakter, en in dit blog vertel ik je...