Deze week sprak ik met strijkstokkenmaker Pieter Affourtit.

Hij maakte 20 jaar geleden mijn barokstok, op aanraden van Lucia Swarts. Toen nog met ivoren slof, nu niet meer gewenst en niet meer toegestaan, verboden.

Pieter is barokviolist en speelt bij de Nederlandse Bachvereniging. Stokken maken was een logische volgende stap sinds hij als kind al hield van houtbewerken en werken met hout.

In ons gesprek vertelt hele leuke voor mij nieuwe informatie over strijkstokken; eyeopeners! En luister eens wat hij zegt over het gewicht van een stok?

Je kunt bij Pieter Affourtit een strijkstok bestellen, barok, klassiek of modern, voor € 1.700,00 en aan de hand van een video van jezelf met je instrument ziet hij wat hij voor je gaat maken.

Zijn e-mailadres is: pieter@affourtit-bowmaker.com

Bekijk hier de video van ons Zoom-gesprek:

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This