Dank voor jullie reacties op de vernieuwde website! 

Met de vernieuwde website is het forum verdwenen. Te zijner tijd komt er een ander forum waarin we antwoord kunnen geven op elkanders vragen. Dank je wel dat jullie de moeite hebben genomen om het forum te proberen! Op naar nieuwe dingen; verfrissend!

Agenda

De digitale celloles agenda is nu geopend tot en met juli. Groene dagen zijn géén lesdagen, oranje dagen zijn nog beschikbaar en rood is vol.

Koen’s lessen

Koen’s eerste maand op twee dinsdag middagen zit er op: leuk dat er meteen drie of meer inschrijvers waren, daar doen we het voor! Koen gaat zijn tijden, op jullie verzoek, iets later in de middag/vooravond plaatsen. Schikt het jou om op eind dinsdag middag of vroeg in de avond celloles te nemen? Het rooster staat open, plan je maar in.

Workshop ‘Begeleiden met de cello’

Wat leuk was het om begin april de workshop “Begeleiden met de cello” te geven. Ook wel spannend, omdat ik dit onderwerp nog nooit eerder behandelde.

Weer nieuwe gezichten, heel leuk!

Ik begreep na rondvragen dat iedereen verder geholpen was en antwoord had gekregen op de vragen waar hij of zij op had gehoopt, ik ben daar blij mee. Dank voor deze leuke leerzame avond!

Koralen avond

Ook de koralen avond op 18 april was heel erg geslaagd. Tot onze verbazing zong en speelde Judas, een cellist die de bas solo bespeelde, de ‘Gebt mir meinen Jesum wieder Do-Able‘. Zo ontzettend knap dat hij dat tegelijkertijd deed, tot ons genoegen. Het was ontzettend mooi en daar moet hij wat mee doen als je het mij vraagt.

Hier zie je een clip van dit moment, goed gedaan!

Volgend jaar weer met andere koralen en ik heb het juiste arrangement al gevonden van ‘Machet mir mein Herze rein‘, voor vijf cello’s. Die nemen we erbij op. Ik kijk er nu al naar uit! 

Zie hier rechts een voorproefje.

Samenspeel dag

Op naar de volgende activiteit. Op 1 juni is er een samenspeel dag voor iedereen die graag eens of weer wil samen spelen. Voor iedereen die het cellofestival in Dordrecht links laat liggen: doe gewoon lekker met ons mee! 

Er zijn twee niveaus, beginners en niet-beginners. We zoeken nog twee beginners en twee gevorderde cellisten. Ben jij één van hen? Doe mee! Neem je cello maatje mee… 

Deelname is € 75,00 en dat is inclusief een lekkere lunch met heerlijke broodjes en salades als ik de website van de cateraar zo zie.  

Het parkeertarief is per 1 april verhoogd in heel Amsterdam. Het parkeren op de Haparandaweg kost € 6,00 per uur. Ik mag een aantal parkeervergunningen huren voor 1 juni, a € 10,00 per dag. Deze bieden parkeergelegenheid aan op het Hemwegterrein. Een bedrijventerrein in de Houthavens, op 400 meter van mijn studio vandaan. En voor de deur van locatie twee, Archangelkade 15B. Mail mij als je daarvoor interesse hebt. Op = Op.

Aanmelden Samenspeeldag 1 juni 2019

Ik ben een:

14 + 7 =

Hier ons huis: thuisbasis van het Celloweekend!

Celloweekend te Havelte

Kun je niet op 1 juni? Overweeg dan om op 17 en 18 augustus mee te doen aan het Celloweekend te Havelte. Dit weekend zit bijna vol dus wil je mee doen, schrijf je dan nu in. Doe dat door op deze knop te klikken:

In het prachtige Havelte, Drenthe, werken maximaal 24 cellisten met Ellis Moorman en mij in drie groepen van 8 cellisten aan mooie stukken van oude muziek naar nu. Het is leuk, leerzaam en gezellig. Bij goed weer gaat de BBQ aan en komen we bij in de Havelter zon. VideoBlogPost ontvangers betalen € 180,00, niet VideoBlogPost lezers € 199,00. 

Lees meer op de website.

NIEUW Larsen snaren

Een nieuw type Larsen snaar in de studio. Ik weet het, ze zijn er al sinds 2016 deze Larsen Magnacore Arioso snaren. Ze worden enkel gemaakt in/voor de A en de D. Ze hebben een iets lichtere spanning dan we van de gebruikelijke Larsen Magnacore gewend zijn, waardoor ze volgens de fabrikant een iets vollere klank krijgen en erg makkelijk aanspreken. Larsen zegt over deze nieuwe snaren:
“Subtle power.” 

Nou, dat gaan we proberen! Omdat Ellen en Esther klaagden over een scherpe A snaar dacht ik, ik ga er vier bestellen van A en van de D. Samantha plaatste ze als eerste en ik ben benieuwd naar haar reactie.

Wil jij ook weten wat de snaren voor jouw cello kunnen doen? Gewoon proberen, dat is DE manier om een voorkeur te krijgen voor een bepaalde snaar op jouw cello. De prijs van de A snaar is € 44,95 en die van de D € 49,95, natuurlijk is dat inclusief het op je cello plaatsen. 

Klik hier om per email een A en D te reserveren.

Cellotips

Ik zit te surfen op Cello news en via wat kliks kom ik op deze fijne website; Cellobello.org. Daar beland ik door mijn eigen interesse vrij snel op ‘Awareness body’ naar: Nervous and tight? Exhale. 

Ik leerde het vroeger al; adem uit voor je inzet, want dan adem je vanzelf weer in. Adem niet in, want dan houd je je adem juist in en zit het vast. Even kijken?

En wil je even zien hoe je de basis van Bach’s tweede prelude goed bekijkt en studeert? 
Check this out! Impressed…
Tot slot, laten we afsluiten met één van de mooiste werken voor cello solo, hier bewerkt voor drie cello’s. Voor 15 dollar kan ik de muziek kopen. Zal ik dit doen opdat we tijdens het celloweekend in een vrij moment lekker gaan spelen samen? Doen…?
Laat het me weten. 
 
Groet Scarlett!
Share This