Het rooster voor celloles bij Koen, Lotte en mij is nu geopend tot en met augustus! Zie onze agenda op www.celloles.com/agenda. Let op; op 15 en 16 augustus geef ik geen les, omdat ik dan kook voor het Celloweekend. Koen neemt een aantal lesuren over op donderdag en/of vrijdag voor jullie gemak. Op het Celloweekend zijn nu 22 plaatsen bezet en nog twee plaatsen vrij bij de gevorderden groep. Wie schuift aan?

Samenspeeldag 1 juni a.s.

Op 1 juni een samenspeel dag van 10.00 tot 14.00 voor cellisten die beginners zijn en niet-beginners. Zie je dit nu pas en wil je aanschuiven? Je kunt nog mee doen door me nu te mailen via info@celloverkoop.nl. De muziek ligt voor je klaar.

Aanmelden Samenspeeldag 1 juni 2019

Ik ben een:

4 + 4 =

Ja en dan naar Chicken..! 🙂

Op 18 en 20 juli staat er een Workshop Solfège op het programma. Leuk dat er al aanmeldingen zijn. Ik had stiekem toch meer verwacht! Want ik meen dat er best veel cellisten onder jullie zijn die nog niet zo veel begeleiding hebben gekregen bij het uitwerken van ritmische figuren en van blad zingen. Nog nooit gedaan? Dan is dit dus voor jou! Deze dag is er geen drempel; stap in en leer iets nieuws. Ook hoef je geen cellist te zijn om aan te schuiven; er kwamen enthousiaste reacties van niet cellisten en iedereen die wil leren is welkom! Op het strijkersforum werd ik zelfs gevraagd om dit bij Den Bosch te gaan verzorgen voor een muziekclubje. No chicken! 

Ik geloof dat er een drempel is, omdat we ‘gaan zingen’. Wil je wel mee doen, maar ben je bang je stem te gebruiken? Ik zing met je mee. Zachter dan anders, maar ik ben bij je. We gaan allebei op “pp”. Wil je wel mee doen, maar zwijgen bij het zang gedeelte? Mail me. Laten we even sparren samen.

Klik hier voor meer informatie over de workshop zelf.

Workshop Continuo spel

Goed om te weten: verderop in het jaar komt er een lange workshop Continuo spel voor cellisten. Deze workshop continuo wordt gegeven door klavecinist Jan van Grootheest, misschien kennen jullie hem nog van onze concerten in Het Concertgebouw? Deze continuo workshop gaat dieper in op spanning in de bas lijn en hoe die te laten horen. Oftewel akkoorden leer. Want daar komt het op neer; de spanning te kunnen verklaren. Deze solfège workshop in juli maakt dat je die workshop niet als ‘dummy’ in gaat. Je zet alles namelijk vast voor in die week door je voor te bereiden. Ik vertel je over akkoorden en hun omkeringen en Jan neemt dat later in het jaar over. We gaan ze in juli spelen met de cello en prachtig afstemmen.

Heb jij vragen? Wil je mee doen onder een bepaalde voorwaarde? Wil je uitleg over termen als Intervallen, Contrapunt, Polyfonie, Kwintencirkel, Cadens, Drie tegen twee,  Becijferde bas? Kortom; heb je vragen die je beantwoord wilt hebben voor de workshop op 18 of 20 juli? Mail ze me.

Aanmelden Workshop Solfêge voor beginners 18 of 20 juli

Ik wil mee doen met de Solfege workshop in:

Ik weet:

5 + 15 =

Share This