Misschien komt het door het heerlijke lenteweer na dat weekend dat we konden schaatsen: bij mij is het lente gevoel ontwaakt. Ondanks de storm en kou welke ons nu weer terug doet kruipen in de lange winterjas. Onze lieve nieuwe Duitse dog puppy Chief staat op de drempel te rillen wanneer we hem uit laten! Maar de eerste asperges komen al uit de grond en een nieuw jaar komt eraan.

Ik zie het ook aan de kalkoenen bij ons, de mannetjes hebben het druk met pronken, en de hennetjes nemen zandbaden, wat ze de hele winter niet deden. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe normaal, naar een kalender jaar met cello activiteiten dan ever omdat we iets in te halen hebben. Doe je mee?

Dankzij jullie enorme input naar aanleiding van mijn vragen in een eerdere blogpost omtrent wat voor activiteiten jullie op prijs zouden stellen heb ik een – nu nog verborgen  -planning gemaakt vol leuke weekenden, themadagen en workshops.

Zodra het ons weer is toegestaan en het veilig is komt de planning tevoorschijn, alles staat online klaar, maar nog verborgen zoals gezegd omdat we wachten op groen licht, op veiligheid voor iedereen.

 

Wat staat er in de gehoopte planning?

Bachdag

Vol Bach suites, koralen, indien de bezetting het toe laat met beroemde Bach aria’s.

Celloweekend

Hopelijk eind juni een celloweekend met pianist Tjako van Schie, co-repetitor van de cello afdeling van het Conservatorium.

4-daagse Zomercursus

Van 17 tot 20 augustus staat een Vierdaagse cello zomercursus in Frenswegen, Duitsland, in optie. Deze cursus is voor (licht) gevorderde cellisten.

Celloweekend Alexandertechniek

Een celloweekend met Alexander techniek docent begin september.

BooStcamp weekend

In oktober een BooStcamp weekend!

Celloweekend voor beginners

En november brengt ons hopelijk een celloweekend voor beginnende cellisten. Jawel, voor échte beginners, vanaf een half jaar celloles kun je al deelnemen. Dit is een inhaalweekend van vorig jaar.

Christmas Extreme

De Christmas Extreme op de zaterdag voor kerst, 18 december. Bij veel animo vieren we kerst ook op zondag 19 december.

4-daagse Cello cursus 2022

4-Daagse Cello Wintercursus in Frenswegen Duitsland 10 tot en met 13 januari 2022 voor beginnende cellisten.
En er komen meerdere samenspeel avonden met verschillende thema’s en verschillende niveaus:

  • romantisch repertoire (deze avond moest vorig jaar af worden gelast)
  • een avond lichte muziek voor cello ensemble met ruimte voor improvisatie
  • een Back to basics workshop
  • en natuurlijk een basso continuo oftewel barokcello workshop met ware barokcello’s om te proberen.

Houd de blogpost vooral in de gaten, ik kijk er naar uit jullie weer te gast te hebben in Amsterdam of Havelte!

Hartelijke groet,
Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This