Zoomcall met Rick Mooney, 2021

Vorige week kreeg ik een email uit Amerika; Rick Mooney, maker van fantastische celloboeken, is overleden…

Ken jij zijn celloboeken? Zelf werk ik er graag mee; ze bieden een super structuur. Zijn boeken heten Position Pieces, deel 1 en 2, Thumb Position, Double stops.

Toen ik jaren geleden op een FaceBook post van Clay Ruede reageerde, zag ik tussen de andere opmerkingen een reactie van… Rick Mooney…! Het klinkt idioot maar ik stond er echt versteld van dat deze celloboeken schrijver ook echt leefde en zich mengde op Facebook; mondjesmaat bleek later.

Niet lang daarna, tijdens corona, trok ik de celloschoenen aan en vroeg ik hem of hij voelde voor een Zoomsessie over zijn boeken. Dat werden er meerdere; heel leuk! Ook super om tijdens corona dit soort leuke dingen te kunnen doen.

Ik leerde Rick kennen als een bescheiden man, met een enorme passie, hoe kan het ook anders, voor lesgeven en cello spelen.

Toen we zijn boeken behandeld hadden, vroeg ik hem om een Zoom over hem zelf. Hij reageerde afhoudend; ‘wie was er nou geïnteresseerd in hem’ stelde hij. Ikzelf bijvoorbeeld, was mijn antwoord. Rick had namelijk hele interessante dingen te vertellen. Zo was hij afgewezen tijdens zijn studie jaren (hij heeft eerst een andere studie gedaan) om cello te mogen studeren. ‘lack of talent’. Hij was ook ‘te oud’. Sounds familiar?

Nou, gelukkig deed hij wat hij zelf wilde en vond hij elders een docent die hem verder hielp. Eigenlijk hielp hij vooral zichzelf verder.

Luister vooral terug; hij vertelt in alle zoom meetings wel iets over zichtzelf en veel over zijn boeken.

Ziek

Rick meldde zich ruim een half jaar geleden met de vraag of mijn aanbod nog stond, een Zoom over wie hij was. Ik was niet verrast toen hij mij vertelde dat hij ziek was en daarom de kans om over zijn ‘erfenis’ zijn ‘legacy’ te praten aan wilde grijpen. Ik snapte zijn denkwijze geheel.

De feiten over Rick kun je allemaal lezen online; hoe mooi is het niet dat zelfs The Strad zijn overlijden noemt?

Rick-Mooney-cello podcast Scarlett Arts

Zoomsessie met Rick Mooney

Ik wil de Zoom links met je delen. Het geluid is niet altijd goed, maar dat moeten we voor lief nemen.

Wil je weten waarom zijn boeken op zijn gebouwd zoals ze zijn? Pak je exemplaar erbij, dat is echt nodig om te zien over welke stuk hij wát zegt, en lees met hem mee.

Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat hij ons allemaal een dienst heeft bewezen door zijn super boeken te schrijven.

Ik denk aan hem als een man die van de cello hield, en zijn prachtige katten die aan zijn komen lopen (fotomodellen!) en als een mens. Wat ik schrijnend vind is dat hij mij vertelde dat er hele families verscheurd zijn door het tijdperk met Trump, zo ook zijn familie. Heel droef…

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Christmas Extreme 2023

Christmas Extreme 2023

[dipi_text_highlighter _builder_version="4.19.1" _module_preset="default" text_highlighter_prefix="Er zijn nog een" hover_enabled="0" sticky_enabled="0" text_highlighter_text="paar" text_highlighter_suffix="plekjes vrij!" stroke_color="#E02B20"...

Share This