Gefeliciteerd; jij speelt het mooiste instrument dat er is! De cello ja.

Een van de mooiste solo’s uit het balletrepertoire vind ik dit duet met viool;
Ik hield al van deze solo voordat ik wist dat het een cello was, toen ik als kind het Zwanenmeer grijs draaide. Eerst een Deutsche Grammophon met enkele delen, tot ik begreep van de ballet juf dat het echt meer dan 1 LP lang was. Daarna kreeg ik voor Sinterklaas de LP box, met André Previn als dirigent. En ik maar zoeken naar dit stukje!!!

Hoe fantastisch is het medium YouTube ook niet dat je dit zomaar er uit kunt vissen? Wat een lekker vette Russische uitvoering!

Ik heb iemand gevraagd dit duet uit te schrijven voor jullie; het stond in Ges majeur en de tenorsleutel. Voor jullie heb ik het naar G majeur laten transponeren en zoveel mogelijk in de F sleutel laten plaatsen. Met wat uitstapjes naar boven. Natuurlijk heb ik de viool lijn als cello lijn laten noteren, mi scuzi!

Geniet ervan!

Fijn weekend gewenst!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Mijn luistertips voor kamermuziek

Mijn luistertips voor kamermuziek

Een week of twee geleden wees een leerling uit Velp mij op een concert in Musis Sacrum, wat nu eigenlijk ‘om de hoek’ ligt. Pieter Wispelwey zou aanschuiven bij het Doric string quartet en zou buiten een Beethoven en Haydn kwartet ook het waanzinnige mooie intense...

Share This