Deze week is er iets leuks gebeurd, iets nieuws!

Een leerling van mij nam een cello mee die voor de verhuur bestemd is voor iemand anders die niet in de buurt van mijn studio woont, een leuke Rudolph cello, met stok en hoes. Zij is de eerste die een Pick-up service voor een verhuur cello wil zijn.

Een Cello pick-up service?

Jawel. Ik krijg best vaak e-mails van (toekomstige) cellisten die met een probleem kampen. Denk aan: “ Hai Scarlett! Ik woon in Middelburg en kan nergens in de buurt een cello huren. Op en neer naar Amsterdam is onhaalbaar op dit moment, weet jij waar ik dichter bij huis een cello kan huren? Er is een wachtlijst elders.”

Dat zet mij dan aan een denken. En denk-denk terwijl ik wandel-wandel, hoe kan ik deze mevrouw helpen? Ik vroeg haar of ik een cello mee kon geven met een leerling die in de regio Breda woont. Dat was de oplossing voor haar. Voor ik de cello mee kon geven kwam er voor haar een oplossing maar het idee was geboren.

Cello huren-Scarlett Arts-1

De cello’s versturen is geen optie, daarvoor zijn ze te kwetsbaar, maar ik kan wel vragen of iemand bereid is om een ander aan een cello te helpen.

Mijn leerling is hiervoor ook wel geknipt zeg, want:

 

  • Ze speelt cello, ziet bij twijfel of een 4/4e of 7/8e cello de beste optie is,
  • Ze is heel aardig en klantvriendelijk,
  • Kan de cello indien nodig zelfs even laten horen,
  • En indien zij een cello uit wil geven, de administratieve handelingen verricht, en ooit de cello weer inneemt, bied ik haar een gratis celloles aan. Win-win volgens haar en mij!

Lijkt jou dit ook wat?

Ben jij een amateur cellist die niet in de buurt van mijn eigen woonplaats Havelte of werkplaats Amsterdam woont? Bijvoorbeeld in de provincie Limburg? Groningen? Zeeland?

Zou jij een cello mee willen geven aan iemand die zich hiervoor bij mij heeft gemeld?

Je gegevens komen niet online, er komt enkel een vermelding dat er een ophaalpunt is in jouw regio.

Waaraan dient een gastvrouw of heer van een afhaalpunt te voldoen?

  • Je vindt het leuk om een cellist in spé te ontmoeten die een cello wil komen huren en maakt een afspraak wanneer het beide partijen past.

  • Je hebt voldoende ruimte in huis om een cello te kunnen bewaren, in principe een 4/4e maat.
  • Er is voldoende rust in je huis om iemand te ontvangen.
  • Je hebt vooraf email of telefonisch contact met mij om te kijken of het huurcontract digitaal ingevuld naar mij toegestuurd is, en de betaling gedaan is via mij. Dat hoef jij niet te doen, dat regel ik.

Wanneer de cello is uitgegeven en weer door je in ontvangst is genomen, (de minimum huurtermijn is drie maanden) geef ik je graag een gratis celloles, fysiek of online.

Spreekt dit jou aan? Vul dan onderstaand formulier in zodat we kennis kunnen maken en eens samen kunnen praten.

Cello huren-Scarlett Arts-2

Ja ik wil graag meer informatie over Cello Pick-up!

14 + 14 =

Snarenset

Trouwens; er is nog een nieuwtje. Het maakt veel uit op wat voor snarenset je speelt. Ik werk met Alphayue van Thomastik, een prima middenklasse snaren set welke buiten prijsstunters om € 90,00/ € 100,00 per set kost. Het is een feit dat de veel duurdere Larsen/ D’Addario Helicore set à € 200,00 een mooiere fijnere set is, dat hoor je, voel je met je stok, en voel je onder je linker vingertoppen.

Ik ben deze week begonnen met een experiment; ik heb een Rudolf cello laten bespannen met Larsen / Helicore, en deze cello is ook te huur. Zie de foto met cello’s hierboven. Je betaalt dan geen € 31,00 per maand maar € 36,00 per maand vanwege de duurdere snarenset waarmee hij bespannen is. Met als gevolg dat de Rudolf cello meteen gisteren al mee ging naar Amsterdam-Noord met iemand die haar Rudolf cello met Alpahyue terug komt brengen. Zo groot werd het verschil door haar gevonden. Een goede ruil? Probeer het verschil en oordeel zelf.

Zo heb ik ook twee cello’s van de “Paris” lijn, 4/4e cellos, laten bespannen  met verschillende sets. Zie de foto met het Cello bord, het zijn de linker cello’s. De ene met Alphayue en de andere “Paris” met Larsen. Helicore. Zo kun jij voelen wat het verschil is in geluid en comfort. De “Paris cello kost € 1950,00 en huur je met Alpahyue voor € 39,00 en met Larsen /Helicore voor € 43,00.

Wil jij het verschil horen en voelen, en misschien je huidge cello inruilen voor een exemplaar met Larsen/ Helicore snaren, de meest luxe en amateur vriendelijke snaren? Laat het me weten, ik kan kijken of ik dan nog een dergelijke cello op voorraad heb. Ik moet het inkopen van de Larsen sets bij kunnen houden ;-).

Nota bene; hier nog een feit over het al dan niet kapot springen van snaren. Het is een misverstand dat het kapot springen van snaren ligt aan de kwaliteit van de set. Trek jij een A snaar op naar een B dan trek je hem kapot ongeacht het merk, dus ook de dure Larsen snaar. Een snaar springt namelijk meestal omdat er te veel spanning op komt. Net als een elastiek. Kom daarom bij voorkeur niet zelf aan je sleutels: laat je helpen door mij, je docent of mijn collega’s. De winterperiode nadert langzaam maar zeker het einde; indien er voldoende vocht in de lucht is, blijven de sleutels goed in hun gaten vast zitten. Is er een lage luchtvochtigheid dan krimpen de sleutels en komen ze los uit hun sleutelgaten.

Hartelijke groet,
Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

De noten klinken niet zoals thuis…

De noten klinken niet zoals thuis…

Fotografie: Wim VooijsHerken jij deze volgende situatie? Je zit op celloles of op een voorspeel moment en terwijl je je zo goed hebt voorbereidt en echt lekker en goed gewerkt hebt thuis klinken er noten die je niet herkent. Speel je blijkbaar andere vingers dan je...

Share This