Ik kijk terug op het bijna afgesloten lesjaar (want ik stop niet in de zomervakantie). Het geven van celloles is een feest en ik ben zo blij met al mijn leerlingen. Die steeds in de auto stappen en heen en weer rijden van regio Almelo tot aan Breda toe. Of die in weer en wind op de fiets komen vanuit alle delen van de stad; petje af. Dat jullie het enthousiasme voelen en naar me toe komen voor inspiratie en verbetering vind ik het grootste compliment mogelijk.

Ook de workshops maken me erg blij. Ik herinner mij het kippenvel moment toen Eli tijdens de Passietijd koralen workshop het lied ‘Gebt mir meinem Jesum wieder’ ging zingen. Wat was dat mooi… En hoe iedereen loskwam en zich comfortabel voelde tijdens het improviseren/ verkennen van de trappen in de workshop Je zelf begeleiden met de cello. Hoe er weer spontaan bij werd gezongen en er antwoorden kwamen op cello technische vragen zoals: ‘Hoe speel je akkoorden op de cello?’ Er zijn namelijk meerdere manieren.

Van workshops word ook ik blij. Vooral wanneer jullie tevreden en met nieuwe inzichten weggaan. Komend jaar gaat mijn workshop frequentie omhoog. De prijzen van de workshops zijn gelieerd aan de fee’s voor de musici die de workshops geven.

Deze drie workshops wil ik eruit lichten; ze zijn uniek en ik kijk er naar uit!

Workshop 1
‘De Basso Continu workshop’ 14 september 2019

De Basso continuo workshop op 14 september aanstaande voor alle instrumenten. Hiervoor heb ik de grote studio op de Archangelkade weer gehuurd waar klavecinist en barokspecialist Jan van Grootheest zijn klavecimbel uit gaat pakken. In cello- en gemengde ensembles nemen we een kijkje in de keuken van de bekende meesters als Bach, Vivaldi maar ook Mozart en Schubert. Doe je mee? Vorm een ensemble met je familie, muziekvrienden, orkestleden! Alleen voor deze gelegenheid; waarom niet? Wij stemmen het te behandelen materiaal af op de formaties.

Workshop 2
‘Kerst samenspel’ 14 december 2019

Een nieuwe samenspeel dag, welke hopelijk een traditie wordt, is de Cello Christmas Extreme in Havelte, bij ons thuis na de laatste lesdag; op 14 december.
Door met zo veel mogelijk cellisten in meerdere groepen een huis vol kerstmuziek te hebben in combinatie met lekker eten en kerst gezelligheid hoop ik op tijd totally Christmas te zijn, en jullie dit gevoel ook te geven. We eindigen ons samenspel in het totale donker, met een steeds kleiner wordend ensemble. Verstilling, de diepe winternacht… Wees er bij!

Workshop 3
‘Lichte muziek spelen met je cello’ 2 januari 2020

Op 2 januari geeft Annie Tangberg, aanvoerder van de cellogroep van het Metropole Orkest de workshop ‘Lichte muziek en improvisatie met je cello’. Annie is echt te gek, een enorme pro, en deze workshop is open voor cellisten van alle niveaus. Veel cellisten willen graag lichte muziek spelen. Denk aan The Piano Guys: ze zijn razend populair. Het ziet er zo makkelijk uit maar wat doe je als cellist wanneer je lichte muziek speelt? In een band speelt. Hoe pak je dat aan? Je zult vaak een baslijn spelen maar dan komt jouw moment om te ‘shinen’ wat doe je dan? Hoe maak jij je eigen lijn? Er zijn maar negen plaatsen. Ze doet dit nergens anders met amateurs. Ben je erbij? Wees snel!

Workshop 2019-2020

Klik hier om de digitale flyer te downloaden met een volledig overzicht van de workshops voor 2019/2020.

Let op! Zie ook deze flyer voor de speciale workshop ‘Basso Continuo’ met Jan van Grootheest op 14 september.
Waarom speciaal? Hij is voor alle instrumentalisten en Jan heeft zijn klavecimbel bij!
Er is een maximum aantal inschrijvers. Wees er snel bij!

Ook nieuw is de korting indien je je inschrijft voor 3 of 4 workshops. Deze korting bedraagt dan 5% op het totaalbedrag. Ga je voor 5 of meer workshops dan bedraagt de korting 10%. Deze korting is alleen geldig als je je aanmeldt voor 1 september 2019.

Kun je onverhoopt één van de workshop data niet aanwezig zijn? Je deelname is overdraagbaar; je mag zelf voor vervanging zorgen.

Kijk op https://celloverkoop.nl/agenda/workshops/ voor een overzicht en omschrijving van alle workshops. Ook kun je je er aanmelden. Nodig je cello vrienden uit en kom samen.

Ik hoop je te zien op één van mijn workshops en als je nog vragen hebt laat het mij weten via info@celloverkoop.nl. 
Share This