Beste cellisten!

Hopelijk geniet iedereen van de feestdagen! Nog enkele uren en het is voorbij met het fijne 2018. Hier in Drenthe is het heerlijk stil en gezellig de afgelopen weken, maar ik was ook onder de indruk van de verlichting in Amsterdam. Rijdend van kerst klus naar kerst klus keek ik mijn ogen uit. Mijn leukste opdracht was denk ik die in het prachtige Andaz hotel, waar ik bij de ingang aan de andere kant, de Keizersgracht, Bach suites mocht spelen en kerstliedjes. Gedurende een half uur bij de inloop van een besloten kerstdiner. Tot mijn verbazing was ik geboekt door een jong IT bedrijf en de eigenaar zei “U” tegen me, en was denk ik 30 jaar jong. De Bach suites waren favoriet zei hij en als het aan hem lag mocht ik de eerste prelude wel drie keer spelen dat half uur dat ik zou spelen. So be it! Al die jonge blije mensen in smokings en prachtige outfits met champagne en oesters; hoe anders zag mijn leven er uit toen ik 30 was! Geen champagne en oesters, zelfs niet met kerst. Maar wel een cello die overal mee naar toe ging. 🙂 Dat is ook wat waard! Een passie in het leven, iedere dag invulling. Daar ben ik heel erg dankbaar voor. Een passie in het leven vinden of hebben is het mooiste wat er is. Ik wens dat iedereen toe. Voor best veel leerlingen die bij mij en ons op celloles komen is het cello spelen een passie. Misschien niet de dagelijkse invulling van het leven maar wel voldoende invulling om te maken dat mensen tot vanuit de regio Breda, Nijmegen en Almelo en Deventer naar celloles komen. Dat vind ik hele erg indrukwekkend. Of je nu van ver komt of vanuit Amsterdam Houthavens; dank voor je keus voor mij of Koen of Lotte om je les te geven en weer terug te laten komen. Hopelijk kunnen we jullie in 2019 ook weer goed helpen.

Hanna; jij bent nieuw; welkom bij ons! Ook zo speciaal; welkom terug bij ons; Ferdinand! Wat fijn dat je er weer bent. En Hanna die bij mij voor het eerst sinds 15 jaar? weer haar cello uitpakte; welkom! Uitpakken en spelen maar!

Het rooster is nu geopend tot en met maart. Plan je niet verder in dan de laatste dag van maart, enthousiaste cellisten, want april is nog niet geopend! Wil je continuĂŻteit in je lessen plan dan op tijd in en wees zeker van een plekje. Omdat ik met het Strijkkwartet plus contrabas aan een Mattheus mee doe, is er een vrijdag waar ik vroeger dien te stoppen met lesgeven. deze Mattheus is aantrekkelijk voor degenen die graag een selectie van hoogtepunten wil horen; het is namelijk een productie met een projectkoor. Amateur zangers kunnen zich hier voor opgeven en wij gaan hen begeleiden met uiteraard ook een blazers sectie. Eind maart geven we een concert in onder andere Amsterdam, in het Scheepvaartmuseum. Daarover later meer.

Dank voor jullie intekenen als Members via www.celloverkoop.nl/members pagina. Als Member kun je op het Forum publiceren en reageren. Je kunt op de BlogPosts reageren. En onder het Forum ga ik bladmuziek opladen. Bijvoorbeeld voor de Samenspeelavond in Amsterdam op 28 februari of samenspeel middag in Havelte op 2 maart. Doe je mee? Dit is een samenspeel moment voor cellisten die al positie wisselen. Durf je? Zie de bladmuziek op je forum pagina, enkel zichtbaar voor Members. Opgeven voor de samenspeelavond of middag? Mail me!

Dorothée gefeliciteerd met je eigen mooie nieuwbouw 7/8e cello! Tor op les! Rosemarie ook jij gefeliciteerd met je eigen 7/8e Chinese nieuwbouw cello! Leuk dat je het vertrouwen had om helemaal vanuit Leuven te komen met je ouders! Fijn dat jullie niet voor niets kwamen.

Ruben heeft al wat jaren celloles bij mij. Hij is super handig want bedenkt en maakt de mooiste decors voor de Nederlandse opera. Zijn pink heeft de neiging om door gestrekt te staan. Daarom maakte hij zelf een hulpmiddel dat maakt dat zijn pink rond blijft. Zelf gemaakt; super knap! Heb jij ook hulp nodig bij een te flexibel gewricht? Er zijn bedrijven die deze hulpmiddelen maken, van kunststof tot zilver.

Filmpjes en muziek: Have fun!

Ik hoorde deze mooie Slavische Dans van Dvorak …..

gearrangeerd voor cello en piano en huppelakee; op deze pagina zie je hoe je aan een cello versie kunt komen.

Wel hier een happy New Year clip met de cello! Knap…

Inspiratie; Elgar!!! En het kan altijd mooier en beter… I love masterclasses denk ik.

Heerlijk; Skyfall and the likes; prachtige muziek… Lees over dit ensemble op hun site.

Speaking of de Top 2000 van het jaar; ooit waren zij altijd de nummer Ă©Ă©n… Nu niet meer. Voor mij wel. Wat een mooie uitvoering hier. En met twee cello’s vergeet ik de viool.

Samenspeelavond

Op donderdagavond 28 februari is er een Samenspeelavond in Amsterdam welke ook wordt gegeven op 2 maart, zaterdagmiddag in Amsterdam. Doe je mee? Bij mij in de studio. Dit is een avond voor cellisten die bezig zijn in Position pieces van Rick Mooney of een soortgelijk boek. Er worden speelbare stukken voorbereid; een koraal van Dotzauer en Bach, het duet uit De Parelvissers en en nog een werk. Bijna speelbaar van blad dus wanneer ik soortgelijke cellisten bij elkaar plaats is dit na twee uur een mooi geheel, niet? Geef je op; schuif aan; ik heb jou nodig om dit een mooie geheel te maken. in Amsterdam zijn er maximaal 8 plaatsen beschikbaar. Stuur me een email om te vragen of dit iets voor jou is of omdat je mee wilt doen.

Celloweekend

Zoals jullie weten is er op zaterdag 17 en zondag 18 augustus weer een cello weekend gepland in Havelte. Ellis en ik zijn jullie docenten en we zijn al op zoek naar mooie muziek. Maximaal 24 inschrijvingen, verdeeld in drie groepen. Heb je zin om gezellig samen te spelen schuif dan aan! Wat betreft het niveau; het werkt het fijnst indien jullie al positie kunnen wisselen maar wil je heel graag mee doen en lukt dat nog niet, mail me dan voor overleg. Wel is het een must dat je de grote greep beheerst en daarmee ook de verlaagde eerste vinger. Indien je er met je docent in januari mee start is hij deze zomer vastdik in orde. Wil je je inschrijven? Voor BlogPost lezers die deze post in de mailbox kregen kost deelname € 180,00, voor niet BlogPost lezers € 199,00. Tip; neem je partner of gezin mee: zij kunnen hier heerlijk wandelen, en logeren in het nieuwe fijne hotel restaurant Ludiek te Havelte. Natuurlijk zijn er veel B&B’s in de buurt, leuk is het ook om buiten havelte te verblijven opdat je van A naar B nog wat van de regio ziet :-). Het is dan wel hoogseizoen dus wees er op tijd bij. Tips volgen in een latere blogpost.

Nu is er sinds een weekje mijn Membership pagina via www.celloverkoop.nl/members. Ik dien je inschrijving/aanmelding goed te keuren en dan kun je de Member pagina’s bezoeken. Gerry meldde zich hier al voor aan voor ik er iets mee gedaan had; zij had ene uitnodiging gespot onder aan een Blogpost. Ik ga kijken hoe dit zit. Indien je een Member wilt worden, hetgeen gratis is, kun je met elkander in contact komen voor bijvoorbeeld samenspel door een post te plaatsen. Je kunt laten zien wat je nivo is , wat voor muziek je leuk vindt. Jullie kunnen er reageren op mijn Blog en doorvragen of van gedachte wisselen. Denk ook aan het tippen van een ander omtrent een nieuwe app of oude uitgave niet meer verkrijgbaar celloboek dat je wilt delen. Hoe het precies werkt zoek ik nu in de kerstvakantie uit. Doe je mee? Wordt Member!

Bladmuziek: aanrader van de maand

Ik kon het niet laten om weer wat dozen verse bladmuziek te bestellen. Wat heb ik gekozen? Cello solos voor gevorderde cellisten een heerlijke bundel met veel bekende en minder bekende klassiekers. Christopher Bunting excsercises, Boismortier voor twee celli en drie celli! Toonladders en gebroken drieklanken voor beginnende maar ook voor gevorderde cellisten, en een heerlijke bundel welke in de eerste positie geschreven staat maar je alle kanten uit stuurt is deze Popper bundel! Grote greep, verlaagde eerste vinger, allerlei ritmes en streken; super de leuk en juist indien je de eerste positie goed beheerst kom je misschien in het goede tempo er doorheen want deze muziek vraagt om actie. Een speciale vermelding verdient Pop for cello bundel 1 tot en met… 6? Ik heb hem aangeschaft omdat ik met Ellis een duo snabbel had, heel leuk trouwens!!, en opdrachtgevers vooral lichte muziek wensten. Ellis raadde me toen die bundel(s) aan; ze zijn voor twee cello’s maar er zit ene meespeel CD bij die maakt dat je op ieder moment begeleidt wordt. ik heb alle zes bundels besteld; denk Pianoguys meets Robbie Williams en Adele. Leuk hoor! Proberen met mij? Zoals je weet de zelfde prijs als in de winkel en alles ligt voor je klaar in de studio.

Tot zo ver het nieuws nu. Tot snel op les of tijdens een workshop!

Vriendelijke groet,

Scarlett Arts

Share This