Ben jij een volwassen persoon die cello wil leren spelen? Omdat je volwassen bent, ben je zelfstandig, toch? Dan raad ik je het volgende aan.

Dit lijkt misschien een logisch idee, maar ik denk dat veel mensen ‘gewoon’ een leraar vinden en aan de slag gaan zonder eerst een paar verschillende kandidaten te proberen.

Heb ik even goed nieuws voor jou! Als jij je weg naar de studio op Haparandaweg 788A in Amsterdam-West al gevonden hebt, kun je daar vijf docenten vinden!

De 5 cellodocenten in Amsterdam:

Lotte Groot-cellodocent-Amsterdam

Twee dinsdagen en zaterdagen per maand geven Koen en Lotte les.
– Dinsdag doorgaans tussen 16.30 uur en 21.30 uur.
– Zaterdag tussen 10.30 uur en 16.30 uur.

Charlotte Brussee_Cellodocents bij Scarlett Arts Muziek_Amsterdam

Op woensdag is Charlotte er tussen 8.30 en 12.30 maar ze kan op dit moment geen nieuwe leerlingen aannemen; ze zit vol. Zijn er gaatjes dan zijn deze voor haar vaste leerlingen; LIKE!

Gied van Oorschot_Cellodocents bij Scarlett Arts Muziek_Amsterdam

Op donderdag is Gied er, hij geeft les tussen 14.30 uur en 21.30 uur en kan nog een leerling kwijt.

Cellodocent_Scarlett Arts_22

En jawel; op vrijdag ben ik, Scarlett, er; ik neem even niet structureel nieuwe leerlingen aan maar wil je eerst bij mij kennis komen maken, kijk ik wie je bent wat je doet wat je wensen zijn en adviseer ik je vrijblijvend bij wie van mijn collega’s je naar mijn idee zou passen. Klinkt toch goed?

MAAR!… het staat jou vrij en tevens moedig ik je aan! om bij alle docenten die plek hebben, Koen, Lotte en Gied , een proefles te boeken. Jawel; bij allemaal indien hun lesdagen en tijden jou passen. Want maak je kennis met hen dan weet je weer veel meer en ongetwijfeld heb jij een voorkeur; bij wie voelde jij je prettig? Waar leerde je het meest?  Daarnaast is het echt ok als je bij iedereen kiest voor de met korting gegeven “proefles’. Uiteraard!

Voor een gemotiveerde volwassen beginner die consequent wil werken, staat de juiste leraar gelijk aan de kortste route naar ‘succes’; je leert sneller en bouwt een solide technische basis op, zodat je later niet je techniek opnieuw hoeft op te bouwen of slechte gewoonten moet herstellen.

Oké, dus hoe ziet de juiste leraar eruit?

Verschillende mensen zullen baat hebben bij verschillende leerstijlen en persoonlijkheden, maar hier zijn twee richtlijnen:

1. KIES VOOR DE LERAAR die jou DUIDELIJKE AANWIJZINGEN GEEFT

Je bent misschien nog geen kenner van cello spelen, maar je wilt vooral tips horen omtrent beter leren klinken, spelen, comfort, niet? ?.  Heb je het idee dat je docent hoort wat er aan je spel in eerste instantie schort, en geeft hij of zij per stuk dat je speelt duidelijke en niet te veel punten van aandacht? Kun jij daar goed mee uit de voeten?  NICE!

2. ZOEK NAAR DE DOCENT waarmee je een KLIK hebt.

Je bent misschien nog geen kenner van cello spelen, maar je wilt vooral tips horen omtrent beter leren klinken, spelen, comfort, niet? ?.  Heb je het idee dat je docent hoort wat er aan je spel in eerste instantie schort, en geeft hij of zij per stuk dat je speelt duidelijke en niet te veel punten van aandacht? Kun jij daar goed mee uit de voeten?  NICE!

Het tweede waar je naar moet zoeken in een leraar is een goede connectie qua persoonlijkheid.

Net als bij collega’s op het werk, wil je iemand vinden die echt weet wat hij doet en met wie het ook nog eens prettig samenwerken is. Omdat we als volwassenen uit onze comfort zone worden getrokken en iets totaal nieuws leren willen we ons daarnaast ook veilig voelen. Toch? Door meerdere docenten te proberen weet jij bij wie je je prettig voelt. Toegegeven; soms heb je er meerdere lessen voor nodig; je mag ook altijd switchen. Doe wat jou het beste past. Er is geen standaard formule hiervoor…

In onze studio is mijn eigen ervaring dat de docenten snappen dat jij uit overtuiging cello wilt leren spelen en door weer en wind naar de studio komt omdat je dit zo graag cello wilt. Top! Daar hoort vanuit de docent de juiste input bij en ik ben ervan overtuigd dat alle docenten in de studio in de Houthavens jou serieus nemen en vooruit willen met jou.

Scarlett Arts cello-Amsterdam-studio

Als volwassen leerling moet je ook het gevoel hebben dat je leraar in staat is om zijn of haar stijl aan te passen aan je persoonlijke behoeften en doelen. Heb jij je doelen met je docent gedeeld? Misschien niet na les 1, ok, maar ben je van plan om structureel bij iemand te lessen, weet je docent wat je goal is?

Eerlijk is eerlijk; ik durfde er vroeger niet voor uit te komen dat ik professional wilde worden. Maar misschien had het mijn traject iets kunnen versnellen had ik dat wel gedaan? Wil jij in een ensemble of orkest gaan spelen? Dit kan voor jouw docent een andere manier van aanpak beteken! Deel daarom open en eerlijk je wensen en ga in gesprek want na jouw soms koude natte tocht naar Amsterdam-West wil je in de warme studio iemand ontmoeten die jou uitstekend kan informeren en aanmoedigen.

Ik zeg altijd tegen mijn collega docenten; wanneer je leerling thuiskomt en meteen een nieuwe les inplant weet je dat je een goede les hebt gegeven! Ik geniet er nog altijd van als mensen meteen opnieuw inplannen bij thuiskomst. Dat is het grootste compliment dat ik kan krijgen.

Kort gezegd: mijn advies zou zijn om een ​​proefles te doen met een enkele verschillende docenten die mogelijke kandidaten lijken. Hoogstwaarschijnlijk zal een van hen voor op lopen en een duidelijke winnaar zijn. Alle docenten op de Haparandaweg hebben hun eigen kwaliteiten en sterke punten. Ze spelen allen mooi cello en al doen ze soms dingen iets anders; ze spelen heerlijk en goed cello; hoera!!! Leer ze kennen!

Het staat jou vrij om bij allen die plek hebben een proefles in te boeken. Een proefles in dit geval bij Koen, Lotte, Gied en mij. Charlotte zit even vol :-).

Je weet de weg naar onze agenda toch? Ga naar www.celloles.com/agenda en kies dan eventueel voor ‘Cello Proefles’ of kies ‘celloles regulier’ wanneer je je match gevonden hebt.

Lekker spelen!

Hartelijke groet,
Scarlett, Lotte, Koen, Gied en Charlotte!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

De noten klinken niet zoals thuis…

De noten klinken niet zoals thuis…

Fotografie: Wim VooijsHerken jij deze volgende situatie? Je zit op celloles of op een voorspeel moment en terwijl je je zo goed hebt voorbereidt en echt lekker en goed gewerkt hebt thuis klinken er noten die je niet herkent. Speel je blijkbaar andere vingers dan je...

Share This