Dank voor jullie leuke enthousiaste email reacties omtrent de screenshots van cello thema’s die ik afgelopen weken in een blogpost gedeeld heb. Net zoals ik dacht willen jullie ook deze mooie speelbare lijnen uit het gouden cellorepertoire uitproberen. Soms een snaartje lager, zonder wat mollen minder; het blijft prachtige muziek.

Ik wil een ander mooi fragment aanbieden; het thema uit het adagio van de Arpeggione sonate.

Deze arpeggione was een instrument dat het midden hield tussen gitaar en cello.  Lees hierover meer op Wikipedia ;-).

Omdat hij na de A snaar nog een hogere A snaar heeft, de E, zijn de hoge melodieën heel goed te verklaren en op een cello heel mooi en zwaar om te vertolken. 

Het thema van het tweede deel is zo mooi dat ik het voor jou een snaar lager heb laten plaatsen. Zonder vingerzetting; deze mag je lekker zelf uitzoeken.

Cello community

Dit alles brengt mij bij het volgende. Ik speel sinds kort met het idee om een cello community te starten. Misschien vanaf de herfst? Dit omdat de dagen dan korter worden en misschien corona ons weer een pas op de plaats doet maken.

De thema’s welke ik gedeeld heb en nog zal gaan delen zou ik daar in online live momenten met jullie willen bekijken, oefenen en spelen.

Bij een community denk ik niet alleen aan live ondersteuning, bijvoorbeeld iedere twee weken een moment in de avond maar ook aan een forum waarop je vragen kunt stellen aan mij en aan elkaar, waar je cello gerelateerde dingen kunt delen.

Natuurlijk komt er ook een leeromgeving; deze hebben velen van jullie al gevonden op Thinkific. Zo heeft bijvoorbeeld iedere nieuwe leerling bij ons toegang gekregen tot de korte videocursus voor beginnende cellisten. 

Verder is die leeromgeving gevuld met meespeel video’s van de drie Sakom bundels, Rick Mooney’s Position pieces, mijn Boostcamp en eerste Bach suite.

Wat zou er volgens jou in een online cello community moeten zitten wil het interessant zijn voor jou?

Ben jij bekend met een online community die je heel erg aanspreekt? Het mag er ook een nvan knuffeldieren haken zijn, you name it; ik ben gewoon benieuwd naar leuke communities…

Ik hoop dat jij me inspiratie wilt geven zoals ik jou ook probeer te inspireren!

Korte vragenlijst

Ben je bereid er maandelijks een bedrag voor te betalen?

Hoeveel zou je dit waard vinden (per maand)?

Wat verwacht je van een online cello community? Meerdere antwoorden mogelijk

9 + 6 =

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Mijn luistertips voor kamermuziek

Mijn luistertips voor kamermuziek

Een week of twee geleden wees een leerling uit Velp mij op een concert in Musis Sacrum, wat nu eigenlijk ‘om de hoek’ ligt. Pieter Wispelwey zou aanschuiven bij het Doric string quartet en zou buiten een Beethoven en Haydn kwartet ook het waanzinnige mooie intense...

Share This