Ik raakte met Rick Mooney in contact via een Facebookgroep waar ik zijn reactie zag op een vraag over goede microfoons met betrekking tot online celloles geven. Ongelofelijk dat ik daar zijn naam zag! Rick? Mooney? Wauw! We raakten aan de digitale praat en hij wilde graag vertellen over zijn passie, het cello spelen leren aan vele vele anderen.
Op mijn YouTube kanaal en in mijn podcast hoorde je Rick Mooney meerdere malen; de eerste keer over wie hij is, welke boeken hij schreef en waarom en daarna kwam de Guided tour door Double stops. Op Oudejaarsavond volgde de Guided tour door Position pieces boek 1 en die clip van, jawel, anderhalf uur, wil ik alvast graag met je delen. De eerste (ongeveer) 45 minuten vertelt Rick over waarom hij dit boek schreef en daarna neemt hij ons mee door het boek heen.
Hier zie je de clip: hij legt ons onder andere uit hoe hij besloot om iets The Upper of Lower second of third, fourth position te noemen. En ik maar denken dat dat Amerikaanse algemeen goed was; NOT! Rick heeft dat zelf zo genoemd en duizenden cellisten en docenten hebben dat overgenomen. Respect!
Binnenkort hoor je ons gesprek ook in twee podcast afleveringen in mijn podcast Cello spelen met Scarlett.
Online bundel Position Pieces
Wist je dat ik dit boek van Rick Mooney ook op heb genomen als online videoprogramma? Super de handig, lees hier enkele reviews:
Ik ben gister gestart met de eerste stukken en merk meteen hoe fijn het is om de melodie te horen bij de schuivende notenbalk. Ook de optie om even goed te kijken hoe jij je vingers zet en sommige sprongen maakt vind ik heel fijn. En met het filmpje op het hele scherm van mijn laptop kan ik de noten makkelijk lezen ?. Deze bundel maakt het studeren echt makkelijker en leuker!
Bestel de bundel via onderstaand formulier:
Scarlett
Scarlett
info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005
Wellicht ook interessant voor je:
De Zwaan van Camille Saint-Saens
Speel jij De Zwaan al, van Camille Saint-Saens, uit het Carnaval der dieren? Meerdere van mijn leerlingen zijn er nu mee bezig, daarom wil ik je graag wat leuke tips geven om het stuk goed aan te pakken. Er zit zoveel in!!! In deze blogpost neem ik de eerste volzin...
Waarom de ene cello heel anders klinkt dan de andere
Wat leuk, jullie reacties via email op mijn vorige blogpost waarin met een eenvoudige Røde microfoon weliswaar het verschil te horen was tussen een oude Duits en oude Franse cello.Het toeval wil dat er evenveel mensen de Franse als mooiste kozen als Duitse. Wat er...
Oude Duitse vs. Franse Cello – welke spreekt jou het meest aan?
Ben je op zoek naar een karaktervolle oude cello? In deze video vergelijk ik twee prachtige instrumenten die ik te koop aanbied, gemaakt rond 1920: een 'warme' Duitse cello en een 'nobele' Franse cello. Beide hebben een uniek klankkarakter, en in dit blog vertel ik je...