Lege schappen in de supermarkt, geen file op de A1: wat er in de wereld gebeurt is enorm.
Het is niet gek dat ik heb gepiekerd over hoe de komende tijd te anticiperen. Het leven moet door blijven gaan, we kunnen anticiperen. Enkele dagen geleden kwam het ineens in mij op; ik ga jullie, mijn leerlingen, aanbieden om online celloles te nemen. Ook voor niet-leerlingen! Inmiddels is de eerste dag met 6 online cellolessen geweest en was het succesvol! Inspannend maar succesvol! Ik merkte wel grote verschillen tussen de programmas en opstellingen bij de leerlingen dus ik weet weer meer.

 

Hierbij geef ik je de beste tips voor celloles online gedurende het Corona virus:

TIP 1

Probeer het programma via https://zoom.us/ en maak indien nodig een (gratis) account. First Time Users wordt gevraagd om op de tablet of smartphone de App te downloaden, dus niet te werken via www.zoom.us maar via de app. Wanneer ik weet dat je online wilt lessen kan ik je vooraf per email bijvoorbeeld een uitnodiging sturen, welke je ook in je digitale agenda zou kunnen plaatsen. 

Tip 2

Een stevige lessenaar is het fijnst om je tablet of telefoon op te zetten. Plaats liever geen laptop of computer schuin voor je; beeld recht van voren laat mij je snaren zien en je ellebogen en handen.  
Ik gebruik zelf op les Boston lessenaars; stevig en niet duur. Twee  lessenaars naast elkaar maakt het nog makkelijker, mocht je er twee hebben…

Tip 3

Beveilig je tablet of telefoon goed tegen vallen, dat vergt soms wat oefening want ook je bladmuziek staat op je lessenaar. Het eerste wat in mij op komt, als docent die dit voorradig heeft, is om twee lessenaars naast elkaar te plaatsen. Eentje voor de grote tablet en eentje voor mijn bladmuziek. Maar wellicht kan de muziek ook op een stoel staan? Liefst je telefoon of tablet recht voor je op de lessenaar.

Tip 4

Positioneer je zelf dichtbij het wifi-signaal, des te beter de kwaliteit van film en geluid. Ga zitten voor een relatief rustige achtergrond, waartegen ik je armen en schouders bijvoorbeeld goed kan zien. Tegenlicht werkt heel slecht, probeer te vermijden dat je achter je een raam of lamp hebt.

Tip 5

Kies een relatief rustige ruimte waar je het minst gestoord wordt. Het spreekt voor zich dat je telefoon paraat ligt omdat je bijvoorbeeld bereikbaar dient te zijn. Geen probleem! 

Tip 6

Zet lekker een pot thee klaar voor je les begint, comfort voorop!

Bonustip

Misschien is het een idee om je celloles op video op te nemen?
Die mogelijkheid is er. Zo kun je hem eventueel nakijken voor aanwijzingen.

Heel veel succes; je vragen hoor ik graag!

Hartelijke groet,

Scarlett

Ben jij nog geen leerling

maar wil je graag een digitale proefles volgen?

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Ierse muziek door Ilse de Ziah

Doe online mee nu er niets maar dan ook niets te doen is! Het is een feit; er is haast nergens meer iets te doen... Naar de supermarkt is een uitje! Zoek je inspiratie? Wil je iets nieuws leren? Air Lingus kan cellist Ilse de Ziah niet meer overvliegen maar hoera!...

9 Fabels over cello spelen

1. “Met cello spelen moet je jong beginnen.” Nope; écht niet waar. Ik begon toen ik 19 was en ben professioneel cellist geworden, en ik heb leerlingen die na hun 45ste begonnen zijn en nu moeiteloos positie wisselen en van Bach genieten: fabel! 2. “Van cello spelen...