Cello Christmas Extreme

Zaterdag 18 december ’21

in Havelte (Drenthe)

Datum: 18 december 2021

 

In 2019 vond ik dit de mooist workshop dag; wat een fijne sfeer en gezelligheid! Een van de deelnemers liet op het schoolbord achter; “top, top top, wat een TOPdag!” Daar sloot iedereen zich bij aan, het was te gek… De Christmas Extreme 2020 moesten we overslaan maar nu zijn we er weer!

Wat is er Extreme aan deze Christmas? Ons huis is geheel gehuld in kerstsfeer en de dag wordt gevuld met louter kerstmuziek. We beginnen en eindigen de dag met een ‘tutti’, allen deel, om ons tussentijds te verspreiden over meerdere ruimtes waar we in meerdere groepen zullen werken, meestal onder begeleiding, soms zelfstandig. We spelen kerst repertoire in de breedste zin het woord: van klassieke stukken van Bach naar Christmas Carols, naar kerstliederen die we allemaal kennen. Van daar naar de Amerikaanse kerst; Winter wonderland en Rudolph the red nosed reindeer.

Cello kerstmis workshop 9

Hoe ziet de dag eruit?

Bij Kerst hoort ook luisteren naar elkanders verhalen, samen lachen en gezellig tafelen. Om 10.15 staat de koffie klaar. Samen met mijn moeder zorg ik voor een warm welkom en om 11.00 beginnen we met spelen. Ook de heerlijke lunch is passend bij kerst. Rond 18.00 uur ronden we het musiceren af, tenzij je ons wilt verblijden met livemuziek, terwijl wij een goed gevulde maaltijdsoep serveren met brood. Om 19.00 sluiten we af en wensen we elkaar een Zalig zo niet een Gelukkig kerstfeest.

Voor wie is deze dag?

Deze dag in toegankelijk voor alle niveaus met dien verstande dat beginnende cellisten de eerste positie inclusief grote greep en verlaagde vinger soepel en redelijk zuiver kunnen spelen om enigszins speelplezier te beleven aan de partijen. De hoogste partijen worden gespeeld door cellisten die de duim positie beheersen oftewel deze veelvoudig op celloles met hun docent hebben behandeld.

Er is een maximum van 26 cellisten mogelijk. Ik zal versterkt worden door één of twee cellodocenten afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Er wordt onder begeleiding gewerkt maar ook zelfstandig gemusiceerd. Om de groep niet groter te laten worden dan 26 cellisten plus docenten en keuken-staff is het dit jaar niet mogelijk om je partner mee te nemen.

Kosten

Doe jij mee? Super!

Deelname aan deze dag kost € 99,00 inclusief lunch, diner en koffie, thee, sapjes en tussendoortjes. Je deelname is definitief zodra je het deelname fee voldaan hebt.

Let op: indien je je opgeeft ga ik er van uit dat je mee doet. Er is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid ons samenzijn verbiedt.

De te voorbereiden bladmuziek wordt je na opgave toe gemaild. Ik maak een mooie selectie uit de overdaad aan bladmuziek van 2019.

Verder neem je mee je cello, lessenaar, lessenaar lampje, celloplankje potlood en gum. Er zijn in hoogte verstelbare krukken aanwezig.

Waar vindt deze Christmas Extreme plaats?

Op Rijksweg Noordzijde 7, 7971 CX te Havelte. Je bereikt onze parkeerplaats door de onverharde Boerderijweg op te rijden.

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.

Je krijgt ruim op tijd de digitale bladmuziek in je mailbox zodat je jezelf muzikaal goed kunt voorbereiden.

Workshop Christmas Extreme 2021

  • Price:
  • 0,00 €

Veelgestelde vragen

Klik op de balk om het antwoord te lezen

Wat dien ik mee te nemen?

Je neemt mee: je cello, lessenaar, cello plankje, een potlood, pen en papier. En… batterijen vol energie!

Ik speel nu een jaar cello, is dit ook geschikt voor mij?

Indien je de grote greep en verlaagde eerste vinger al soepel speelt wel. Zo niet, wacht nog liever een jaar. 

Waar wordt deze workshop gegeven?

In Drenthe, op Rijksweg Noordzijde 7, 7971 CX in Havelte.

Ik wil graag meedoen maar heb geen cello of kan hem niet mee naar Drenthe nemen. Is dat een probleem?

Nee dit is geen probleem; je kunt van mij gratis een cello lenen, geef dit svp aan bij de opmerkingen.

Kan ik nog meedoen?

Er is maar plaats voor maximaal 26 fysieke deelnemers. Mocht er geen plaats meer zijn dan kan ik je op een reservelijst plaatsen.

Doe je mee? We maken er een fantastische dag van!

Hartelijke groet,

Scarlett!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Share This