In juli organiseer ik twee VIP celloweekenden voor een kleine groep cellisten, maximaal acht per groep. Dit kleine gezelschap staat voor veel aandacht, muzikale verantwoordelijkheid (is-leuk-niet-eng), persoonlijke hulp en focus. Ik hoop dat deze activiteit door mag gaan, het cursus plezier begint bij optimisme! Gisteren las ik dat in Limburg bij niet-kunst instellingen weer tot 30 musici gemusiceerd mag worden.

VIP Celloweekend gevorderden 2021

VIP Celloweekend gevorderden met Co-repetitor Tjako van Schie

In het weekend van 3 en 4 juli te werk ik met een kleine selecte groep gevorderde cellisten. Speel jij al lekker in de eerste vijf posities? Al in de duimpositie of wil je dat groepsgewijs leren en verfijnen? Lees snel verder!

Er is dit weekend heel veel samenspel, van Bach tot Arvo Pärt. Pianist Tjako van Schie komt ons enkele uren begeleiden aan de piano: werk met deze co-repetitor van het Conservatorium van Amsterdam aan een door jou zelfgekozen werk. Leer van alles wat hij weet: grijp je kans! Sla je liever over en luister je dan liever naar de anderen; ook dat mag.

Er zijn technische blokken waar we cello techniek onder de loep nemen waaronder duimpositie spel. Er is een barok (basis)-techniek blok en we spelen Bach suite delen waarbij we naar elkaar luisteren en brainstormen omtrent uitvoering. Solisten zijn degenen die er zelf voor kiezen voor te spelen. We delen het ensemble bij acht deelnemers ook op in twee kleinere ensembles om elkander extra goed te kunnen horen, zo ook jezelf. Wat doen beide ensembles met hetzelfde werk? Interessant…

VIP Celloweekend Beginners

Op 24 en 25 juli is er een VIP celloweekend voor volwassen cellisten op beginner sniveau. Wie reken ik onder beginners? Zij die in de eerste positie spelen, plus grote greep en verlaagde eerste vinger beheersen.

Ben je al met positie spel begonnen? Kom ons gerust versterken; ik zoek uitdagende partijen voor jou!

VIP Celloweekend beginners 2021

Hoe gaan deze celloweekenden eruitzien?

Het VIP Celloweekend (zowel beginners als gevorderden) start op zaterdag om 11.00 uur. Wij voorzien je van koffie, thee, sapjes en een lunch buiten de deur bij Ludiek. Omstreeks 17.30 uur is er avond eten. Vind je het leuk om na het eten nog samen te spelen? Neem bladmuziek mee of vraag het mij. Rond 19.00 uur eindigt deze cello dag.

Op zondag starten we om 10.00 uur en is er wederom een lunch, en ronden we af met een borrel om 16.00 uur.

VIP

Deze weekenden zijn voor slechts acht cellisten. Jij bent echt mijn V.I.P. gast 🙂

Vanwege die kleine groep is het belangrijk dat we spelers hebben van ongeveer hetzelfde niveau. Voor dit het gevorderden weekend op 3-4 juli dien je met gemak in de eerste 5 posities te spelen, vlot en met vrij zuiver spel.

Je hebt al gemak omtrent het aanpassen van streken, niet alleen strijkrichting maar ook omtrent stokindeling. Je bent flexibel en leest makkelijk van blad opdat je ook inzetbaar bent op een andere stem.

Voor het celloweekend voor beginners op 24-25 juli speel je de eerste positie en grote greep en verlaagde eerste vinger. Dat is alles! Kun je meer? Zeg het mij en ik kies leuke uitdagende partijen voor jou.

Neem je cellomaatje mee; maak er een prachtige cello herinnering van!

Twijfel je of dit weekend iets voor jou is? Vertel me iets over je niveau en ik denk met je mee. Mijn emailadres is: info@celloverkoop.nl of bel me op 06-18189005!

Kosten

Deelname aan dit celloweekend kost € 399,00 (gevorderden) of € 379,00 (beginners). Daarvoor krijg je twee dagen cellolessen, samenspeel plezier, tweemaal een smakelijke lunch waarvan eenmaal bij restaurant Ludiek (indien corona het ons toe laat) en avondeten op zaterdag inclusief consumpties.

Gedurende deze twee dagen is er voortdurend koffie en thee en zijn er sapjes en tussendoortjes. Indien corona het toestaat kun je je partner meenemen naar het avondeten op zaterdagavond. Je zorgt zelf voor een plaats om te overnachten. Het is overal goed vertoeven in Drenthe. Op 200 meter van ons huis vind je het zeer aangename hotel-restaurant Ludiek.

 

Je betaalt bij opgave alleen 25% aan als reservering van je plek. Bij definitief groen licht van de overheid is het daarna mogelijk om deze workshop in meerdere termijnen te voldoen.
Let op: voor deelname is geen restitutie mogelijk tenzij de overheid vanwege corona ons samenzijn verbiedt. Je mag wel zelfstandig je plek overdragen aan een andere cellist die aan de gestelde criteria voldoet.

Over twee weken krijg je de voor te bereiden bladmuziek digitaal toegestuurd. Deelnemers aan het gevorderden weekend met pianist; kies je vast een stuk dat je graag wilt behandelen met piano Tjako? Kies iets wat je al ooit grondig hebt gestudeerd, iets wat je al ‘kunt’.
Verder neem je mee: je cello, je lessenaar en lessenaar lampje, celloplankje potlood en gum. Er zijn in hoogte verstelbare krukken aanwezig.

Tjako van Schie-celloweekend Scarlett Arts

Waar is dit Celloweekend?

Op Rijksweg Noordzijde 7, 7971CX te Havelte. Je bereikt onze parkeerplaats door de onverharde Boerderijweg op te rijden.

Hoe meld ik mijzelf aan?

Om je deelname definitief te maken meld je hier aan via het formulier.
Je krijgt ruim op tijd de digitale bladmuziek in je mailbox zodat je, indien je dat fijn vindt, jezelf kunt voorbereiden.

 

Hartelijke groet,

Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This