Op 7 en 8 november is er bij ons thuis in Havelte, Drenthe, bij Meppel, een Celloweekend voor beginnende cellisten. Hoor jij daar ook bij? Lees dan vooral verder.

Het is een weekend voor volwassenen, leeftijd speelt verder geen rol. Omdat ik zo vaak hoor dat cellisten twijfelen of ze ergens aan deel kunnen nemen, (“Ben ik wel goed genoeg?”), en ik dat zo jammer vindt, organiseer ik dit weekend.

celloweekend-2020-2

Voor wie is dit Celloweekend bedoeld?

Dit Celloweekend is gevuld met samenspel met andere cellisten die – net als jij – nog geen jaar, soms meer, cello spelen.
Niet alleen samenspel met andere cellisten maar ook samenspel met piano en meerdere cello’s, met een techniek blok met basis technieken en oefeningen voor ontspanning.

Naast samenspel en het technisch uur is er ook nog aandacht voor cello onderhoud. Hoe poets je je cello, hoe draai je je snaren op, en is je stok vies; hoe maak je hem schoon? Is je batterij leeg, dan kun je hem weer even opladen in de Drentse natuur.

Ik hoop ontzettend dat iedereen die graag samen wil spelen en andere cellisten wil leren kennen aanschuift dit weekend. Zodra je vier vingers kunt spelen, kun je mee doen. Oftewel; indien je toonladder van C en G kunt spelen, van 8 noten, een octaaf, kun je mee.

Speel jij al langer en zou je toch mee willen doen? Prima, ik zet je graag aan het werk met een leuke uitdagende partij. Zolang je weet dat het een beginners weekend is ben ook jij welkom.

Beperkt plaats!

Er is plaats voor maximaal 14 inschrijvingen met het oog op 1,5 meter afstand, en er zijn al zeven aanmeldingen. Indien er 9 inschrijvingen of meer zijn word ik versterkt door Lotte Groot, mijn collega-docent uit Amsterdam. We splitsen de groep dan in tweeën opdat iedereen optimale aandacht krijgt.

Celloweekend-Havelte-2020-2

Laat ik een paar richtlijnen voor het minimum niveau bijvoegen. Denk je dat je deze onderstaande stukjes “kunt spelen”? Dat je met een beetje of zelfs geen hulp je toonhoogte kunt vinden?

Ze komen uit Waggon wheels en Sakom waar ik zelf veel mee werk. Misschien werk jij uit andere methodes? Prima! Twijfel je of dit al voor jou is, neem dan even contact met mij op.

Ben jij deze stukken in eerste positie al uit aan het breiden met een grote greep en verlaagde eerste vinger of misschien zelfs al bezig positie spel? Ik zorg dat er voor jou ook stukken met een goede partij zijn; laat het me weten en ik houd hier rekening mee in mijn selectie voor ik alles naar de deelnemers toe mail.

celloweekend-beginners-stukje-1
celloweekend-beginners-stukje-2

Op mijn website staat meer informatie, https://celloverkoop.nl/agenda/workshops/ maar hier komt het op neer.

Praktische informatie

De locatie is Rijksweg Noordzijde 7, 7971CX in Havelte

We beginnen zaterdag om 11.00 uur en rond 16.45 uur ronden we af, afhankelijk van jullie batterij vermogen en is er om 17.00 uur avondeten voor wie wenst. Je mag een gast mee nemen.

Zondag beginnen we om 10.00 uur en ronden we om 15.30 uur af, wederom afhankelijk van jullie energie en is er een afsluitings‘borrel’.

Kosten

Deelname bedraagt € 225,00 per persoon inclusief alle lessen, twee lunches en zaterdagavond eten en onbeperkt koffie, thee en snacks. Je zorgt zelf voor een overnachting in Havelte of omgeving.

Zijn er in hetzelfde huishouden twéé cellisten dan bied ik jullie als celloduo een korting aan in overleg.
Let op; check of je echt kunt. Er is geen mogelijkheid op restitutie tenzij de overheid ons samenzijn vanwege corona verbiedt.

Ik zorg dat de muziek uiterlijk 8 weken voor datum bij je is, voor die tijd hoop ik overzicht te hebben op het niveau van de deelnemers en kies ik de juiste stukken.

Je geeft je op door aan te melden via dit contactformulier:

 

Meld je hier aan!

Ik schrijf me in voor:

5 + 7 =

Wees erbij voor we 14 cellisten op de lijst hebben; vol is vol!

Hartelijke groet,

Scarlett Arts!

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This