Hallo allemaal!

Ik weet, het is nog lang geen kerst. Maar…. ik ben wel begonnen met het samenstellen van de bladmuziek voor de Cello Christmas Extreme, het dag evenement waarbij kerst muziek en cello samenzijn centraal staat, en daar heb ik nu je hulp bij nodig.

Cello Christmas Extreme

Op zaterdag 19 of zondag 20 december is er weer een Cello Christmas Extreme; een hele dag kerstmuziek in een voor kerst versierd huis. Je kiest één dag, of ben je ècht ‘into kerst’; dan geef je je op voor beide dagen. Er werd me namelijk al gevraagd of dat mocht 😉

Jij kunt de Kerstsfeer proeven en beleven door je kerstvakantie te beginnen met een dag kerstmuziek te Havelte, Drenthe. Voorkom dat kerst voorbij is voor je het weet. Dit was de meest bejubelde workshop van het jaar 2019: mensen lieten zelfs op het aanwijzingen bord spontaan berichten achter als “Top, Top, Top, wat een topdag!”. Vorig jaar waren we met 32 man sterk, hadden we heeeel veel muziek, en heerlijk eten en gezelligheid.

Cello_christmas extreme workshop

Dit jaar doen we het iets anders…

We wachten af wat Corona doet maar we hebben sowieso een maximum van 20 cellisten per dag en is ons huis niet groot genoeg, wat ik betwijfel, dan betrekken we de stal erbij. Hoe veel kerstiger kan het worden? Echter…  Ik wil een slag om de arm houden met inschrijvingen. Na de eerste 15 inschrijvingen houd ik de volgorde van inschrijving bij. Mocht er onverhoopt een verbod komen op samenzijn dan dien ik toch iemand teleur te stellen, tot mijn spijt, op volgorde van binnen komst. Geef je daarom op tijd op; er zijn al veel aanmeldingen!
Vorig jaar was ik zo enthousiast; ik wilde veel “value for money” geven en stuurde veel door mij aangekochte muziek. Dat was te veel! 🙁 Daarom heb ik me dit jaar voorgehouden mijn speellijst super duidelijk te maken en beperk ik me in de muziek welke ik jullie toe ga sturen. Wil jij wel mee kijken om te zien of jouw favoriete kerststuk er bij zit? Onder aan deze blogpost zie je mijn speellijst tot zo ver.

Bij meer dan 8 spelers komt cello-collega uit Amsterdam Koen Schouten ons begeleiden. Bij meer dan 13 inschrijvers is ook Lotte Groot erbij zodat we dan drie groepen hebben en drie begeleiders. Vorig jaar werden er ook duo’s gevormd; alles kan en mag!

Een schets van de dag

De koffie is bruin vanaf 10:15 uur, om 11:00 uur starten we met een tutti samenspel en daarna splitsen we in maximaal drie groepen op. Er zijn kerstige lekkernijen tussendoor en er is een smakelijke lunch. ’s Middags komt naast de thee koffie en sapjes ook de Glühwein op tafel, wat ging die hard vorig jaar! Rond 16.30 sluiten we weer af met een tutti blok en uiterlijk 17.00 uur is er een maaltijdsoep opdat iedereen met een tevreden, gevuld en gerust gevoel richting huis gaat.

Net als vorig jaar moedig ik je aan je tweede instrument mee te nemen. En pianisten: jullie weten, piano thuislaten, die hebben wij! ;-).

Ook zal ik dit jaar gedetailleerder aangeven welke stem(register) mij goed lijkt voor jou, indien ik je als cellist ken. Wil je de hoogte in? Leuk! Werk dan goed aan je duim positie techniek komende maanden; dit is alleen leuk indien je weet wat je doet.

Over techniek gesproken: volg je het Cello Bootcamp op 26-27 september online?! Goede voor alle technische punten!

 

christmas extreme 2020

Doe je mee?

Natuurlijk wil ik het iedereen naar de zin maken en heb ik een lijstje gemaakt van wat ik tot nu toe verzameld en ingescand heb, want jawel; ik ben er al mee bezig! Het is zo december 😉 ! Wil je even door de volgende titels gaan? Staan jouw favoriete stukken erbij? Zo niet, laat het me weten en ik kijk of ik iedereen blij kan maken want jij wil jóuw kerst stukken spelen, toch?!

Titels voor Cello Christmas Extreme 2020:

 • Wij komen tesamen
 • Angels of the realms of glory (In excelsis Deo)
 • Away in a manger
 • Deck the halls with boughs of holly
 • Stille nacht…, 2 bewerkingen
 • In the bleak midwinter…
 • The first Noel
 • Rudolph, the red nosed reindeer
 • O kom, o kom Emmanuel
 • God rest ye merry gentleman
 • Es ist ein Ros entsprungen
 • Little drummer boy
 • We wish you a merry Christmas, 2 bewerkingen
 • Christmas quodlibet voor gevorderden
 • Cantique de Jean Racine voor de gevorderden

Voor de gevorderde spelers ook een bundel met Amerikaanse kerst:

 • Frosty the snowman
 • Chestnuts roasting on an open fire
 • Last Christmas
 • Christmas medley

Staan jouw favorieten er bij? Let me know! via info@celloverkoop.nl indien er iets ontbreekt. 

Kosten

Deelname voor deze dag kost € 79,00. Helaas kan ik dit jaar wegens Corona geen extra gasten verwelkomen, je begrip hiervoor gevraagd.

Je deelname is bevestigd wanneer je na je contact met mij het deelname fee hebt voldaan.

Indien de overheid ons samenzijn vanwege Corona verbiedt is dat overmacht en betaal ik je deelname-fee uiteraard terug.

Hartelijke groet,
Scarlett

Scarlett

info@celloverkoop.nl | 06 - 1818 9005

Wellicht ook interessant voor je:

Cello Wintercursus 2022

Cello Wintercursus 2022

In 2020 plande ik mijn eerste Vierdaagse zomercursus voor cellisten. Deze zou plaatsvinden in kloster Frenswegen, in Frenswegen, Duitsland, net over de grens bij Oldenzaal. Je rijdt het vanaf bijvoorbeeld Amsterdam in 2 uur. Corona gooide roet in het eten, zo ook in...

Met je cello op pad

Met je cello op pad

Wil jij ook met je cello op pad? Iedereen wil samen spelen! Hier een blogpost om je ideeën aan de hand te doen omtrent cello spelen met andere volwassenen, beginners zowel als gevorderden.Op 28 augustus is er in Havelte een Bachdag; kom mee spelen! Stel je voor: een...

Share This