Afgelopen weekend was het celloweekend 2019 van start gegaan. Wat een mooi weekend zeg. Het was weer heerlijk om met cellisten uit alle hoeken van het land en zelfs een cellist uit Luxemburg een weekend lang te kunnen werken. Met cello werken van Bach via Dvorak tot aan Irish traditionals hebben we alle stijlen geproefd en sloten we af met een tutti (allen) werk; The Second Waltz van Sjostakovitch. Dat ging echt super!

Hier enkele reacties van de deelnemers;

‘Nogmaals dank voor het geweldige weekend!’

‘Zo veel geleerd en mijn eerste ensemble gevormd!’

‘Ik zit boordevolle enthousiasme wat betreft het celloweekend!’

Daar doen we het voor ?.

Ik voeg enkele foto’s toe die gemaakt zijn door fotograaf Erik Bolding.

Het Strijkkwartet

De inschrijving voor het Celloweekend 2020 op 11 en 12 juli start in januari. Wil jij een reminder ontvangen, zodat je zeker op tijd bent? Schrijf je dan in via deze link.

Vioolbouwer Bart Poel zal er dan niet bij aanwezig, maar er wordt voor een andere invulling gezorgd. 

Enkele deelnemers waren nieuwsgierig wat ik naast celloles geven en zoeken naar mooie oude en nieuwe cello’s deed. Wat ik het liefst buiten deze werkzaamheden om doe is met Het Strijkkwartet spelen. Met Het Strijkkwartet speel ik met mijn fijne collega’s Julia, Anita en Laura. Wij spelen graag en vaak op trouwerijen, feesten, geven concerten op maat of spelen zelfs in Het Concertgebouw zoals velen van jullie weten. Wij onderscheiden ons door ons repertoire; we nemen op onze tablets zo’n 900 titels mee en onze hedendaagse repertoire is enorm; van Elvis tot Coldplay; ontzettend leuk om te spelen en door het strijkkwartet klinkt het toch klassiek.

Kijk maar eens op www.hetstrijkkwartet.nl naar wie wij zijn en wat we doen. Om je wat opdrachten van komende weken te schetsen; 

  • dinsdag spelen we voor de Bankgiro Loterij.
  • vrijdag in Oostum.
  • zaterdag gaat er een strijktrio naar Aalst, België en spelen we ’s avonds met het Strijkkwartet in gala japonnen voor een besloten partij in Het Concertgebouw.
  • zondag in Rijswijk en Den Dolder.
  • maandag voor het eerst in het No hero Museum te Delden voor een besloten groep.

De boekingen waarbij er wordt gecarpoold blijven de leukste, zo praat je heerlijk bij met elkaar.  

Hier enkele clips van ons Youtube kanaal HetStrijkkwartet ;

Sway, Frank Sinatra

Can’t help falling in love, Elvis

All about that bass, Meghan Trainor

Nu ga ik snel weer verder en pak mijn cello uit, want ik moet mij gaan voorbereiden op een Schubert kwintet boeking voor particulieren; pak jij je cello ook uit?

Heb je nog vragen over het Celloweekend voor 2020? Laat het mij weten via info@celloverkoop.nl. 

Share This